Hogyan használjuk a réz -szulfátot az országban tavasszal. Fa feldolgozás

Sok kertész megelőző intézkedésekkel nyitja meg a nyaralószezont, beleértve a kertészeti növények kezelését is. Ehhez rovarölő és gombaölő oldatokat használnak, amelyek megvédhetik a növényeket az alattomos kártevőktől és számos betegségtől. Meghívjuk Önt, hogy tájékozódjon, mire használható a réz -szulfát a kertészetben.

Mi a réz -szulfát

A réz -szulfát az egyik leggyakoribb anyag, amely széles körben elterjedt. Ez egy szervetlen vegyület – réz -szulfát -só. Külsőleg fényes kék színű kristályoknak tűnik, amelyek könnyen feloldódnak vizes közegben. A réz -szulfát oldat gombaölő, fertőtlenítő és rovarölő tulajdonságokkal rendelkezik, és műtrágyaként is működhet.

A réz -szulfát -oldatot használó események optimális ideje a tavasz, annak kezdete. Jelenleg a réz -szulfát számos eljárásban hatékony:

– gyümölcstermő fák, cserjék permetezése;

– a talaj fertőtlenítése;

– az áttelelt kártevők megsemmisítése;

– gyümölcs, zöldségfélék betegségeinek kezelése.

Minden eljáráshoz, valamint a növény típusától függően az oldat egyedi koncentrációját választják ki. Az oldat beszerzésére vonatkozó ajánlásoknak való megfelelés, az adag helyes megválasztása biztosítja a toxicitás hiányát mind a kerti növények, mind a rovarok esetében, és nem befolyásolja a vetésforgót sem.

Minden eljáráshoz, valamint a növény típusától függően az oldat egyedi koncentrációját választják ki. Az oldat beszerzésére vonatkozó ajánlásoknak való megfelelés, az adag helyes megválasztása biztosítja a toxicitás hiányát mind a kertészeti növények, mind a rovarok esetében, és nem befolyásolja a vetésforgót.

A réz -szulfát kezelés szabályai

 1. A permetezést a rügyek megduzzadása előtt hajtják végre. Így az áttelelt lárvák megsemmisülnek, és a növény védve van a betegségektől és kártevőktől..
 2. Az első kezelés időpontját abban a pillanatban választják ki, amikor a napi átlagos hőmérséklet +5 közé esik.
 3. A fákat a következőképpen készítik elő a feldolgozáshoz:

– levágja a régi, sérült, beteg ágakat;

– tisztítsa meg a törzset, a csontváz ágait a zuzmótól, az elhalt kéregtől;

– a repedéseket szurokkal tömítik;

– távolítsa el a törzskört, szedje ki a lombozatot, a növényi maradványokat.

Abban az esetben, ha nyáron fák és cserjék betegségeinek jeleit találták, ajánlott a réz -szulfáttal végzett kezelést ősszel, október végén, a lombozat teljes körű elrepülése után elvégezni.

Abban az esetben, ha nyáron fák és cserjék megbetegedéseire utaló jeleket találtak, ajánlott a réz -szulfáttal végzett kezelést ősszel, október végén, a lombozat teljes körű elrepülése után elvégezni. A fa előkészítésének elve és a feldolgozási eljárás ugyanaz, mint tavasszal. Az őszi tevékenységek előnye abban is rejlik, hogy el lehet pusztítani a repedésekben lerakódott kártevők lárváit, kérget télen.

Olvassa el még: Trágyázás tavasszal gyümölcsfák számára

Az oldat elkészítése

 1. Körte, alma és csonthéjas gyümölcsfák feldolgozására.

Szüksége lesz 1% -os oldatra: 100 g vitriol 10 liter vízhez. Fogyasztás: 2-5 liter fánként, kortól, mérettől függően.

 1. Bogyós bokrok permetezése.

Vegyünk 0,5% -1% -os oldatot. A fogyasztás bokronként 1,5 liter.

 1. Talaj fertőtlenítése.

A talajfeldolgozást üvegházban, kerti ágyakon 0,5%-os oldattal, azaz 50 g vitriollal végezzük 10 l vödör vízben. Ebben az esetben a fogyasztás 2 liter 1 négyzetméterenként. m.

A réz -szulfáttal való munkavégzés követelményei

 1. Ellenőrizze a gyógyszer lejárati idejét.
 2. Tegye meg az óvintézkedéseket: használjon egyéni védőfelszerelést, például kesztyűt, légzőkészüléket, szemüveget.
 3. A feldolgozás során tilos enni, inni, dohányozni..
 4. Tartsa távol a gyerekeket és háziállatokat a feldolgozási területről.
 5. Megelőző intézkedéseket kell tenni reggel vagy este, száraz, nyugodt időben.
 6. A környezeti hőmérsékletnek 5-30 fok között kell lennie.
 7. A többi oldatot meg kell semmisíteni, tilos bármilyen víztömegbe önteni.
 8. A munka befejezése után alaposan mossa le szappannal, öblítse ki a száját.

A réz -szulfátot szinte minden nyári lakos használja a tavaszi szezon megnyitása után. Kezelje megfelelően a talajt, a fákat és a cserjéket, hogy a rovarok ne károsítsák a kerti növényeket.

A réz -szulfátot szinte minden nyári lakos használja a tavaszi szezon megnyitása után. Helyesen kezelje a talajt, a fákat és a cserjéket, hogy a rovarok ne károsítsák a kerti növényeket. A kert gondozása saját kezűleg öröm, ha ismeri a kertészek trükkjeit.