DIY szeptikus tartály magas szintű talajvízzel rendelkező magánházhoz

Minden ház vagy nyaralóház központi csatornarendszer hiányában szeptikus tartállyal van felszerelve. Meghívjuk Önt, hogy tájékozódjon, hogyan készítsünk szeptikus tartályt csináld magad egy magas vízállású magánházhoz. Most már a házépítés szakaszában vagy egy újonnan épített házban létrehozhat egy kiváló minőségű rendszert a háztartási víz tisztítására.

Hogyan készítsünk szeptikus tartályt, ha a talajvíz magas

A talajvíz közeli elhelyezkedése miatt a szeptikus tartály elrendezése meglehetősen bonyolult. Ha a vízszint eléri az egy métert, akkor ezt a problémát meg kell oldani. A szeptikus tartályt maximális pontossággal kell építeni, az építési szabályoktól való eltérés nélkül.

A talajvíz közeli elhelyezkedése miatt a szeptikus tartály elrendezése meglehetősen bonyolult. Ha a vízszint eléri az egy métert, akkor ezt a problémát meg kell oldani. A szeptikus tartályt maximális pontossággal kell építeni, az építési szabályoktól való eltérés nélkül.

A munka megkezdése előtt meg kell határoznia a víz áthaladásának szintjét. Ebből a célból a tavaszi időszak alkalmas az utolsó hó elolvadása után, és lehetséges az összes munka elvégzése késő ősszel az esős időszakban. Megmérik a föld felső rétege és a vízfelszín eleje közötti becsült távolságot (ha van kút).

Ha nincs kút, akkor a helyszínen több helyen lyukakat fúrnak a mélység mérésére, és ezekből határozzák meg a talaj talajvíz általi nedvességtartalmát. Azt is megkérdezheti szomszédaitól, hogy milyen vízszintről van szó, és milyen típusú szeptikus tartályokat használnak..

Ha nincs kút, akkor a helyszínen több helyen lyukakat fúrnak a mélység mérésére, és ezekből határozzák meg a talaj talajvíz általi nedvességtartalmát.Csatornázási projekt szeptikus tartállyal

A magas vízállás gondot okoz a szeptikus tartály szervezésében, de ha követi az elrendezés összes jellemzőjét, könnyen elkerülheti a további működési nehézségeket. Egyes régiókban a víz akár 20 vagy 30 centiméter mély is lehet..

A szeptikus tartály magánházban történő telepítésének jellemzői

A szeptikus tartály telepítése mocsaras területre meglehetősen bonyolult. A szeptikus tartályt betonpárnára kell felszerelni, és speciális rögzítő kábelekkel vagy kötelekkel kell rögzíteni, ellenkező esetben a felszínre úszhat. Amikor a szeptikus tartály felemelkedik, megsértik integritását, és az egész csatornarendszer is meghibásodik.

A szeptikus tartály telepítése mocsaras területre meglehetősen bonyolult. A szeptikus tartályt betonpárnára kell felszerelni, és speciális rögzítő kábelekkel vagy kötelekkel kell rögzíteni, ellenkező esetben a felszínre úszhatMocsaras terület

Betonpályák használatakor ennek a szerkezetnek a tömörségét nem lehet az ideálisra hozni, és a víz a szeptikus tartály belsejébe szivárog. Ez a szeptikus tartály gyakori ürítéséhez vezet..

Olvassa el még: Szeptikus tartály egy magánházhoz, hogyan válasszuk ki

Betonpályák használatakor ennek a szerkezetnek a tömörségét nem lehet az ideálisra hozni, és a víz a szeptikus tartály belsejébe szivárog. Ez a szeptikus tartály gyakori ürítéséhez vezet. Olvassa el még: Egy magánház szeptikus tartálya, hogyan válasszonBetongyűrűs szeptikus tartály

Rossz vízszigeteléssel a szeptikus tartály teljesen elárasztható, ami teljesen használhatatlanná teszi. Amikor a szennyvíz a talajba áramlik, a talajvíz szennyezett, és ha van kút, a benne lévő víz ivásra alkalmatlanná válik. Az összes ilyen szennyezésű közeli tározó virágozhat. Ennek elkerülése érdekében a szeptikus tartály teljesen le van zárva. A gyűrűkből vagy más hasonló anyagokból épített tégla szeptikus tartály nem garantálja a teljes védelmet..

A szeptikus tartályok típusai olyan területeken, ahol magas a talajvíz

A legjobb megoldás egy ipari szeptikus tartály felszerelése. Az ilyen szeptikus tartályok mérete és térfogata teljesen eltérő lehet. A térfogat kiszámítása a három napig elfogyasztott vízmennyiség alapján történik. Nagy nyaralókhoz többkamrás szeptikus tartályok állnak rendelkezésre, nyaralókhoz és kis házakhoz pedig szabványos kivitel. A háromkamrás szeptikus tartály műanyagból készült, és külön kamrákkal rendelkezik. Az elsődleges kamra a víz ülepítésére és elosztására szolgál. A másik kettő a szennyvíz végső tisztítására szolgál.

A legjobb megoldás egy ipari szeptikus tartály felszerelése. Az ilyen szeptikus tartályok mérete és térfogata teljesen eltérő lehet. A térfogat kiszámítása a három napig elfogyasztott vízmennyiség alapján történik. Nagy nyaralókhoz többkamrás szeptikus tartályok állnak rendelkezésre, nyaralókhoz és kis házakhoz pedig szabványos kivitelA szeptikus tartály felszerelési rajza

Hasznos cikk: Szeptikus tartály adakozásra, ami jobb

Egy ilyen szeptikus tartályban szűrő helyett beszivárgót használnak, amely gyorsan eloszlatja a vizet a talajba, majdnem 100 százalékig. A beszivárgó elég sok helyet foglal el, így egy ilyen szeptikus tartály meglehetősen drága. Emiatt ezt a kialakítást nem mindig használják, bár biztonsága és egyszerű karbantartása minden költséget megtérít..

A beszivárgó elég sok helyet foglal el, így egy ilyen szeptikus tartály meglehetősen drága. Emiatt ezt a kialakítást nem mindig használják, bár biztonsága és egyszerű karbantartása minden költséget megtérít.

Ha szeretné, önállóan építhet hasonló szerkezetet speciális műanyag eurókockákból, és telepíthet egy szűrőkutat. Ezeket a tartályokat csövek kötik össze, amelyeken keresztül a szennyvízcsatorna lefolyik. Minden műanyag tartály alá vasbeton párnát kell felszerelni. A kockát párnára helyezzük, majd biztonságosan rögzítjük.

Nézze meg a videót: Hogyan készítsünk szennyvízrendszert, ha a talajvíz közel van?

Egy másik lehetőség a monolit vasbeton kút. Az ilyen szeptikus tartályban nincsenek varratok, és a víz behatolása lehetetlenné válik..

Egy ilyen szeptikus tartályhoz először mély gödröt húznak ki. Ezután egy fa vagy hab zsaluzatot szerelnek fel. Egy erősítőszíjat kitesznek, és betonoldatot öntenek. Az oldathoz hidrofób vízszigetelő adalékot adunk.

Egy ilyen szeptikus tartályhoz először mély gödröt húznak ki. Ezután egy fa vagy hab zsaluzatot szerelnek fel. VSzeptikus gödör

A kamrák között válaszfalak vannak a lefolyók túlfolyására. A kész kamrákat vízszigetelő bevonattal kezelik.Az ilyen szeptikus tartály meglehetősen könnyen felépíthető, akkor alkalmas, ha a talajvíz magas és nem igényel különleges készségeket..

Egy kis nyaralóhoz tárolótartályt használhat, ha magas a felszín alatti víz. Egy ilyen szeptikus tartály üvegszálból készül, gépi tekercseléssel. Egy ilyen tartály felhalmozza a szennyvizet, és szennyvízgéppel kell tisztítani. Az instabil csatornahasználat érdekében három kocka tárolja a vizet a szezonban. A tisztítást mindig időben kell elvégezni, speciális berendezések vagy csatornahordozók segítségével.

Tudja meg, hogyan lehet csatornát készíteni egy magánházban

A szeptikus tartály kiválasztása közvetlenül függ a ház típusától, és annak érdekében, hogy különféle megszakítások és szivárgások nélkül működjön, helyesen kell felszerelni. Reméljük, hogy a cikkben szereplő tippek és videók segítenek Önnek egy kiváló minőségű szeptikus tartály elkészítésében saját kezével, még akkor is, ha a talajvíz szintje nagyon magas.