Vízutánzás az országban, száraz patakot készítünk saját kezünkkel

Ha nincs víztározó vagy patak a nyaraló közelében, akkor mesterséges úton is létrehozhatja, de ez a folyamat sok erőfeszítést és költséget igényel. Jó megoldás lehet vízutánzat – száraz patak – kialakítása. Vizuálisan egy ilyen hely valódi tározónak tűnik, csak a folyólakók, vagyis a halak nélkül.

Jó megoldás lehet vízutánzat - száraz patak kialakítása

Számos technika létezik illúzió létrehozására egy nyaralóban. Ez tükrök, próbabábuk és festmények használata a falakon. Csak pár órát vesz igénybe a víz elkészítése egy tükör illuzórikus használatával. Először készítse elő a helyszínt (egyengesse a talajt, távolítsa el a törmeléket), helyezze a tükröt vízszintes helyzetbe. Ennek eredményeként az égi felület tükröződik a tükörben, és egy kis tó megjelenését kapja, amely harmonikusan díszíti a területet. A tükör széleit alulméretezett növényzetnek kell elrejtenie..

Először készítse elő a helyszínt (egyengesse a talajt, távolítsa el a törmeléket), helyezze a tükröt vízszintes helyzetbe

A tükrök egyszerű módja a víz illúziójának díszítésére. Érdemes megjegyezni, hogy zord időjárás esetén a tükörtó elszürkül és tükrözi a felhőket..

Annak érdekében, hogy nyaralója mindig könnyű és gyönyörű legyen, lehetőség van a területet kék színű, terjedelmes anyagokkal díszíteni.

Annak érdekében, hogy nyaralója mindig könnyű és gyönyörű legyen, lehetőség van arra, hogy a területet kék színű, terjedelmes anyagokkal díszítse. Ehhez jobb használni:

  • kék vagy kékes kavics;
  • kék linóleum burkolat;
  • csempe (törött megengedett).

Válasszon dekoratív kavicsot, mivel könnyű vele dolgozni, és segít egy természetesebb megjelenésű tó kialakításában.

Hogyan hozzuk létre a víz illúzióját kaviccsal és kövekkelHogyan hozzuk létre a víz illúzióját kaviccsal és kövekkel: száraz patak

Hogyan hozzuk létre a víz illúzióját kaviccsal és kövekkel

Először dekoratív kavicsot szórjon a talaj kiegyenlített felületére, és díszítse a képzeletbeli tározó széleit növényzettel..

Először dekoratív kavicsot szórjon a talaj kiegyenlített felületére, és díszítse a képzeletbeli tározó széleit növényzettel.

Hozzon létre kis hullámokat a kavicsból a valósághűbb kép érdekében, és tegyen többszínű kavicsot a tó belsejébe, például a közepébe – kék, a szélek mentén – világos. Ebben az esetben a tározó mélységet és sekély vizet kap..

Hozzon létre kis hullámokat a kavicsból a valósághűbb kép érdekében, és tegyen színes kavicsokat a tó belsejébe

Egy idő után egy mesterséges tározó elronthatja a gyomnövényt, amely utat tör a kövek között..

patak utánzása egy nyaralóban kövekkel

Ennek elkerülése érdekében kék PVC fóliát kell letenni a talajra, hogy megvédje a felesleges növényektől..

kék virágok száraz folyamaSzáraz virágáradat

vízutánzat virágokkal

Most már érti, hogy egy mesterséges tó létrehozása saját kezével meglehetősen egyszerű feladat, élvezze a nyaraló szépségét!