Doe-het-zelf banken voor zomerhuisjes

Banken om van planken te geven

Een van de meest essentiële items in het land is een gewone bank. Op een warme zomerdag of ‘s avonds aan het einde van een werkdag is het prettig zitten op de bank in de schaduw. Winkels bieden een ruime keuze aan parkbanken, landbanken, maar hier doen zich een aantal moeilijkheden voor. Ten eerste zijn de kosten van een dergelijk product vrij hoog en kan de kwaliteit niet bij u passen. En ten tweede is er een probleem met de levering van het product in de buitenwijken.

Al deze problemen worden verwijderd als u met uw eigen handen een bank voor een zomerresidentie maakt. De belangrijkste voordelen in dit geval zijn de beschikbaarheid van materialen voor productie, evenals de mogelijkheid om een ​​bank te ontwerpen met een handige configuratie. Op basis van deze taken wordt een project voorgesteld voor een bank voor uw zomerhuisje, dat u zelf kunt doen. Hiervoor is 2 x zes meter voldoende. Nadat ze in lengtes van 1,5 meter zijn gesneden, is het vrij eenvoudig om ze naar hun bestemming te vervoeren..

Zorg voor planken van 40 mm om voldoende betrouwbaarheid en sterkte van de bank te garanderen. Rekening houdend met de ligging van de banken op straat zijn er gaten gemaakt in de rugleuning en zitting om regenwater af te voeren. Daarom is de totale breedte van de zitting van de banken veertig centimeter, wat zorgt voor een comfortabel zitten erop. De rugleuninghelling van 18° is geselecteerd voor de beste ergonomie. Van de gereedschappen heb je een ijzerzaag, een boormachine met houtboren, een elektrische decoupeerzaag, een schroevendraaier (schroevendraaier) en geïmproviseerde materialen (vierkant, potlood, meetlint) nodig.

de afmetingen van de landbankAfmetingen voor een houten bank

land bank tekening

We maken een bankje voor een zomerverblijf

Eerst maken we planken en balken van de gewenste maat. Je hebt 5 planken van anderhalve meter nodig, 2 planken van elk 360 mm. en twee – 52 cm elk, die vervolgens in 4 balken worden gezaagd, die we zullen gebruiken om de poten en de zitting te bevestigen. De poten en de rugleuninghouder worden twee planken van 720 mm, waarop de sneden worden gemaakt. De snijplanken zijn geschoren om bramen te verwijderen. Nadat u de wrijvingen heeft verwijderd, moet u de randen van de planken en balken glad maken. Voordat u begint met de installatie van een landelijke bank, wordt het hout, om de levensduur te verlengen, behandeld met een antisepticum. Om de gewenste schaduw te geven, kunt u een gekleurd antisepticum gebruiken.

bank voor het geven van schemaSchema – tekening: Een bank met een rug

bankje in het land, tekeningen

We beginnen met de installatie van de bank vanaf de planken met de poten, die we met dwarsbalken en zelftappende schroeven met elkaar verbinden. Als u een plank en balken gebruikt om een ​​bank in de datsja te ontwerpen, moet u heel voorzichtig zijn met de juiste vorming van de poten. De stabiliteit van de structuur zelf hangt ervan af. Door de poten in de grond te verdiepen kan de stabiliteit van de bank aanzienlijk worden verbeterd. Als poten kunt u hennep of boomstronken gebruiken. Het is raadzaam om de verbindingen van de bank met houten deuvels te verbinden (zoals weergegeven in de video).

hoe maak je een bank in het land: bord, houtFoto: BANK EIGEN HANDEN

Zelftappende schroeven worden gebruikt om de zitting en rugleuning aan de bankpoten te bevestigen. Als ze niet lang genoeg zijn, moet je van tevoren een gat maken dat groter is dan de diameter van de schroefdop. Aan de achterkant zijn houders gemaakt om de sluitingen onzichtbaar te maken. Nadat we de meest geschikte helling van de rugleuning hebben bepaald, bevestigen we de aanslagen met zelftappende schroeven met behulp van hoeken en platen.

Zelftappende schroeven worden gebruikt om de zitting en rugleuning aan de bankpoten te bevestigen.Installatie van rugleuningen

In de laatste fase worden de poten van de bank aan elkaar bevestigd door de onderste dwarsbalk te installeren. Door ze met mastiek te behandelen, wordt voorkomen dat de voeten regenvocht opnemen. Om dit te doen, wordt een emmer met een beschermende verbinding boven een vuur verwarmd totdat de mastiek vloeibaar wordt. Na het omdraaien van de tuinbank worden de poten zorgvuldig met een borstel over het gehele oppervlak bewerkt. Voor volledige droging moet een dag worden gewacht en pas daarna wordt verdere verwerking uitgevoerd..

de poten zijn bevestigd met staven, de staven zijn verbonden met zelftappende schroevenFoto: bank, onderaanzicht

Het geassembleerde product is gecoat met jachtlak of speciale impregnering om het te beschermen tegen vocht. Natuurlijk ziet de lakafwerking er veel beter uit, maar het lakoppervlak wordt kouder. Een eenlaagse coating van het oppervlak van de tuinbank maakt het ruw. Om een ​​glad, glanzend oppervlak van de bank te krijgen, kunt u een speciale technologie gebruiken.

Tegelijkertijd, na te hebben gewacht tot de eerste vernislaag droog is, wordt het bord verwerkt met schuurpapier en nog twee keer bedekt met vernis, na het drogen kunt u de bank gebruiken.

Opmerking! Als u tijd wilt besparen en een afgewerkt product wilt kopen, raden we u aan contact op te nemen met het bedrijf Kupistol. Het staat bekend om de kwaliteit van de verkochte meubels, uitstekende service (snelle levering, montage op dezelfde dag van levering, retourmogelijkheden) en lage prijzen. Er is een enorm assortiment meubels voor huis en zomerhuisjes, zodat elke koper meubels kan kiezen op basis van verschillende criteria, zoals ontwerp, materiaal, kosten, enz..

Bekijk de video over het maken van een bankje op het platteland

We raden u ook aan om het gedeelte van onze website te bekijken waarin zelfgemaakte producten voor zomerhuisjes worden gepresenteerd en het gedeelte over het maken van ambachten met een handige video.