Zaklamp uit blik - doe het zelf blikjes, masterclass

Doe-het-zelf zaklamp uit blik

Wilt u de buitenkant van een zomerhuisje of een persoonlijk perceel decoreren? Maak je eigen lantaarns en vul de sfeer met romantiek en comfort. In de zomer helpen lantaarns het tuinhuisje te verlichten en in de winter creëren ze fantastische schaduwen in de sneeuw. Met je eigen handen kun je een goedkope lichtbron maken voor bijeenkomsten in de tuin en vrienden en familie verrassen met vindingrijkheid.

Doe-het-zelf zaklamp uit blik

Om zaklampen te maken heb je nodig:

– meerdere blikjes;

– draad;

– verfblikken;

– nagel;

– hamer.

Masterclass maak een zaklamp om met je eigen handen te geven

1. Verwijder etiketten van blikken. Dit kan met alcohol of aceton. Als er noch het een noch het ander is, zullen heet water en een spons voor het afwassen helpen. Week de potten in kokend water en wrijf ze dan gewoon met de ruwe kant van de spons.

Masterclass maak een zaklamp om met je eigen handen te geven

2. Giet nu water in potten en plaats deze voorzichtig rechtop in de vriezer. We wachten tot het water bevriest en in ijs verandert, daarna halen we de blikken eruit en gaan we verder met de volgende fase van het werk.

3. Gebruik een spijker en een hamer om de gaten eruit te slaan. Maak in het bovenste deel van het blik gaten voor het handvat en vervolgens op het hele oppervlak van het blik. Het patroon kan chaotisch zijn of van tevoren uitgedacht, bijvoorbeeld sterren, hartjes, bloemen. Maak gaten in alle potten.

4. Laat het water volledig smelten en de potten drogen. Je kunt ze afvegen met een handdoek om niet lang te wachten.

5. Als de bodem van het blik vervormd is door bevroren water, lijn het dan voorzichtig uit met een hamer.

Doe-het-zelf zaklamp uit blik, masterclass

6. Knip dertig centimeter van de draad af en maak er een handvat voor een zaklamp van. We fixeren door vast te klemmen aan de randen van de gaten die voor het handvat zijn gemaakt. We maken dergelijke pennen op alle zaklampen..

7. Nu nemen we een blik verf en schilderen het blik en het handvat van de toekomstige zaklamp.

8. Steek een kaars in elke pot.

Bekijk de video: Blikje zaklamp

Lantaarns of kandelaars voor op straat staan ​​klaar. In de zomer kunnen ze in kleur worden gemaakt, in de herfst – in warme pastelkleuren of fel oranje, en in de winter – in lichtblauw, zilver of lila. Als er een thema-avond is, dan worden bliklantaarns een uitkomst voor het creëren van een modieus ontwerp. Ze kunnen niet alleen voor op straat worden gebruikt, maar ook binnenshuis. Zelfgemaakte lantaarns – knutselen zal een geweldige lamp zijn als de lichten uit zijn.