hoe kan ik watermeloen het beste bewaren?

Watermeloen wordt beschouwd als een uitsluitend zomerse delicatesse en werd in de winter niet eens eerder genoemd. Nu is er niets verrassends in een watermeloen op de nieuwjaarstafel, de enige vraag is welke conserveringsoptie je zelf kiest. Er zijn er verschillende, laten we nu maar liefst 7 opties bekijken. Natuurlijk kun je midden in de winter een zomerwonder in de winkel vinden, maar de torenhoge prijs zal nauwelijks bij de smaak passen, dus het is jouw taak om het zelf thuis te redden. Dankzij dit artikel kun je erachter komen hoe je een watermeloen voor de winter kunt bewaren. Onder de conserveringsmethoden zijn er eenvoudige, traditionele en er zijn ook enkele ongebruikelijke. Maar eerst dingen eerst.

We proberen het beste exemplaar te kiezen

Het kiezen van de juiste watermeloen is een van de sleutels tot succes bij het bewaren van een watermeloen voor je nieuwjaarstafel. De geselecteerde watermeloen moet voldoen aan parameters zoals:

 • Weeg niet meer dan 4-5 kg.
 • Zorg voor een egale huid die geen gebreken vertoont in de vorm van krassen, rimpels, enz..
 • Moet een laat rijpend ras zijn met een dikke schil.

Wij creëren optimale bewaarcondities

Als u geïnteresseerd bent in de vraag hoe u watermeloenen thuis in de winter kunt bewaren, dan is de volgende informatie interessant voor u. Om watermeloen op te slaan, hebt u een goed voorbereide ruimte nodig..

Hier zijn de vereisten voor:

 • Er moet duisternis zijn.
 • Uitstekende ventilatie.
 • Koelte, vochtigheid is beter dan 60-80% bij een temperatuur van + 5-8 graden.

Op een nota! Met temperatuurafwijkingen in beide richtingen, loopt u het risico uw watermeloen te verliezen, deze zal verslechteren.

hoe watermeloen te bewaren voor de winter

Watermeloen bewaren in appartementen

Hierboven stonden de overwegingen over het bewaren van watermeloenen in de kelder. Maar deze bes kan in een appartement worden bewaard. Dit is natuurlijk een moeilijkere taak dan in een privéwoning, maar niet onmogelijk. De appartementen hebben ook een paar – drie plaatsen waar de bes tot de nieuwjaarsvakantie zal blijven. Dit is binnen:

 • berging.
 • Op het glazen balkon \ loggia.
 • In de badkamer.

Maar particuliere huizen zijn veel rijker op dergelijke noodzakelijke plaatsen. Daar worden meloenen succesvol bewaard in:

 • garage,
 • op de zolder,
 • kelder / kelder,
 • zomerkeuken of op de veranda, het belangrijkste is dat de temperatuur daar is van + 5 tot +8 graden,
 • en natuurlijk de voorraadkast.

Opties voor het bewaren van bessen

Nu kunt u ontdekken hoe u watermeloen het beste kunt bewaren. Toen alles duidelijk werd met de locatie, bleef het kiezen voor een passende optie. Uit hun verscheidenheid zult u zeker iets van uzelf kiezen.

Hangen.

Geschikt voor zowel huis als appartement. Ze wikkelen de watermeloen in een dichte en natuurlijke doek, stoppen hem in een touwzak en hangen hem in de voorraadkast, maar zodat niets hem raakt.

Rietje.

Ook is het mogelijk om er meloenen en kalebassen in te bewaren. Stro wordt op de bodem van de doos gelegd met een dikke laag stro, en watermeloenen worden er bovenop geplaatst met de stengel. Er worden ook gaten gelegd met stro tussen de bessen en bedek ze volledig bovenop..

hoe watermeloenen in de winter thuis te bewaren

Zand.

Het is dus geschikt voor zowel een appartement als een huis. Het belangrijkste is om de doos met zand op een koele plaats te zetten. Vul het voor de helft met zand. En de watermeloenen worden neergelegd met de stelen, als het er veel zijn, dan zodat ze elkaar niet raken. En bovenop vullen we het ook nog eens met zand. Je kunt het zand vervangen door droge korrel, het zal nog beter zijn.

Hierboven hebben we relatief traditionele opslagmethoden opgesomd, nu zullen we er nog een paar exotische aan toevoegen..

Water.

Je kunt het direct in het gat laten zakken, of je kunt thuis een vat met koud water plaatsen, zodat het het volledig sluit.

As.

Het zal de bes perfect beschermen tegen rottende bacteriën en insecten, dus het is een echte optie voor conservering. As moet worden gezeefd en gevuld met een houten kist met een voldoende dikke laag, watermeloenen moeten daar worden geplaatst en op dezelfde manier worden afgedekt. Daarna afdekken met een deksel en voorlopig in de kelder laten staan.

Klei.

Ja, precies, wees niet verbaasd, we bedekken de hele watermeloen eenvoudig met pasteuze klei, in verschillende lagen, maar we brengen elke volgende laag pas aan nadat de vorige is opgedroogd. De totale dikte van de lagen moet een halve centimeter bedragen. Na volledige droging wordt het aan een haak in een net gehangen of in zaagsel in de kelder geplaatst.

Paraffine.

Zowel was als paraffine zullen het doen. Bedek de watermeloen ook in verschillende lagen, zodat deze in het algemeen 1 cm wordt.Vervolgens worden ze tot de vakantie naar een koele plaats verwijderd.

hoe watermeloenen in de kelder te bewaren

Houdbaarheid van zomerbessen

Onder de juiste omstandigheden worden watermeloenen niet alleen bewaard, maar verliezen ze ook 3-4 maanden lang hun smaak niet.

Verschillende opslaggeheimen.

Sluit tijdens de opslag het contact van watermeloenen niet alleen met elkaar, maar ook met ander fruit of groenten uit.

Na het verwijderen van de watermeloenen van de meloenen rijpen ze niet verder. Neem daarom geen onrijpe, ze zullen zo blijven, ze zullen niet beter worden, maar ze kunnen zelfs in normaal gecreëerde omstandigheden beginnen te verslechteren..

Leg in geen geval watermeloenen voor opslag op een hard oppervlak, er moet altijd beddengoed zijn – zand, stro, zaagsel, as.

Tijdens de opslag draaien en draaien we de watermeloenen van tijd tot tijd om te controleren of ze beginnen te bederven..

Eindelijk

Nu werd het je duidelijk waar je een watermeloen beter kunt bewaren. Nou dat is alles. Nu is het aan jou om te kiezen. En als je alle tips en geheimen tijdens het bewaren volgt, zijn er grote kansen om het nieuwe jaar te vieren in het gezelschap van een heerlijke zomerbes.