Manieren om thuis aardappelen te ontkiemen. Video

Aardappelen kiemen voor het planten heeft het direct invloed op de opbrengst, dus ervaren zomerbewoners zorgen vooraf voor het plantmateriaal. Wanneer aardappelen worden blootgesteld aan warme lucht en zon, hopen voedingsstoffen zich op in de ogen, die vervolgens ontkiemen. Het kiemproces van aardappelen kan thuis worden gedaan om de knolvorming en opbrengst na het planten te vergroten..

Hoe aardappelen thuis te ontkiemen?

2-3 maanden voordat u aardappelknollen in de volle grond plant, moet u kiemmaatregelen nemen. Sorteer eerst de aardappelen zorgvuldig en scheid de rotte, bevroren knollen, evenals die met zeer dunne spruiten. Voor ontkieming is het nodig om alleen grondstoffen te selecteren met scheuten die niet langer zijn dan 10 mm.

Sorteer eerst de aardappelen zorgvuldig en scheid de rotte, bevroren knollen, evenals die met zeer dunne spruiten. Voor ontkieming is het nodig om alleen grondstoffen te selecteren met scheuten die niet langer zijn dan 10 mm.

Effectieve manieren om aardappelen te ontkiemen:

– aardappelen overbrengen naar een vochtig substraat;

– aardappelen overbrengen naar plastic zakken of dozen;

– incisies maken om de groei te bevorderen;

– transfer naar warme omstandigheden.

kiemende aardappelen

De eenvoudigste manier om aardappelen in een appartement te laten ontkiemen, is door knollen in plastic of houten kisten te doen. Om de lucht normaal naar de aardappelen te laten stromen, is het noodzakelijk om speciale gaten in de container te maken voor ventilatie. Een belangrijke voorwaarde voor een goede ontkieming van knollen is het overbrengen naar een goed verlichte plaats..

De eenvoudigste manier om aardappelen in een appartement te laten ontkiemen, is door knollen in plastic of houten kisten te doen. Om de lucht normaal naar de aardappelen te laten stromen, is het noodzakelijk om speciale gaten in de container te maken voor ventilatie. Een belangrijke voorwaarde voor een goede ontkieming van knollen is het overbrengen naar een goed verlichte plaats.Plastic dozen voor het kiemen van aardappelen

Handig artikel: In het voorjaar bemesten voor fruitbomen

Sinds kort is de methode om knollen in een vochtige omgeving te plaatsen populair. In dit geval hoeft u niet op zoek naar een goed verlichte kamer. Met deze methode kunt u de opbrengst aanzienlijk verhogen en de rijping van aardappelen in de grond verminderen. U moet op deze manier een speciale container voor ontkieming oppakken. Leg zaagsel, mos of humus op de bodem, aardappelen erop en dan opnieuw het substraat, dat moet worden bewaterd met een speciale samenstelling.

Bekijk de video: Snel kiemen van aardappelen voor het planten

Het is toegestaan ​​​​om de groei van scheuten te stimuleren met behulp van incisies, die langs de diameter of over de knol worden uitgevoerd. De aardappelen worden vervolgens in een koele ruimte geplaatst, zoals een goed verlichte kelder. Deze methode wordt als de meest nauwgezette beschouwd, omdat het nodig is om op elke knol te snijden..

Het is toegestaan ​​​​om de groei van scheuten te stimuleren met behulp van incisies, die langs de diameter of over de knol worden uitgevoerd. De aardappelen worden vervolgens in een koele ruimte geplaatst, zoals een goed verlichte kelder. Deze methode wordt als de meest nauwgezette beschouwd, omdat het nodig is om op elke knol te snijden.

Het zal interessant zijn om te lezen: Doos voor het bewaren van aardappelen met je eigen handen

Als u geen tijd heeft om met deze methoden om te gaan, kunt u het kiemproces van aardappelen versnellen door ze te verwarmen. Om dit te doen, worden de grondstoffen in een ruimte met een temperatuur van meer dan 20 graden geplaatst, dat wil zeggen dat u hiervoor uw eigen appartement kunt gebruiken..

Lees ook: Clematis: planten en verzorgen, reproductie

De juiste kieming van aardappelen helpt niet alleen de opbrengst te verhogen, maar stelt u ook in staat om deze veel eerder te krijgen. De oogsttijd voor aardappelen die na 2-3 weken ontkiemen zijn geplant, komt sneller dan wanneer u aardappelen op de gebruikelijke manier plant.

De juiste kieming van aardappelen helpt niet alleen de opbrengst te verhogen, maar stelt u ook in staat om deze veel eerder te krijgen. De oogsttijd voor aardappelen die na 2-3 weken ontkiemen zijn geplant, komt sneller dan wanneer u aardappelen op de gebruikelijke manier plant. Met uw eigen handen kunt u aardappelen verbouwen in uw eigen zomerhuisje, dat uw gezin de hele winter zal voeden. Probeer nieuwe ontkiemingsmethoden, plant aardappelen correct, ontkiemen, bemesten, water geven en ongediertebestrijdingsmaatregelen op tijd, dan weet je zeker dat je een goede oogst binnenhaalt..