Hoe bouw je een kelder in het land met je eigen handen video

DIY kelder

Elke boer en eigenaar van een privéwoning weet heel goed dat hij vroeg of laat een kelder nodig heeft. Het is goed als het al is opgegraven en uitgerust. Maar het gebeurt zo dat zo’n noodzakelijke bijkeuken zich niet op het grondgebied van het huis bevindt. En dan moet je een kelder met je eigen handen bouwen..

DIY kelderDIY kelder

Op het eerste gezicht lijkt het niet realistisch om zo’n kamer te bouwen, maar haast je niet om het te geloven.. Kelderbouw niet moeilijker dan het meest gewone gat graven. In eerste instantie moet u de locatie van uw toekomstige kelder bepalen. Er zijn hier geen speciale vereisten, behalve één, de plaats zou op een kleine heuvel moeten zijn. Als u niet voldoende aandacht besteedt aan deze factor, zult u al snel het probleem tegenkomen dat de kelder regelmatig onder water zal staan ​​en u deze niet kunt gebruiken voor het beoogde doel..

Wanneer de plaats is bepaald, rijst de volgende vraag die een oplossing vereist – dit is de vorm van de kelder. Het kan zowel een puttype als een dugout-type zijn..

Landkelder als waterputLandkelder als waterput

Landkelder als waterput

Als je hebt besloten dat je kelder van het type put zal zijn, moet je ringen van grote steen inslaan. Laten we beginnen met het bouwen van de kelder:

Houd er rekening mee dat u eerst de maat van uw stenen ringen moet bepalen. Dit is belangrijk omdat, in overeenstemming met hun parameters, een gat met de vereiste diameter moet worden gegraven. De diepte van de put mag maximaal zes meter zijn.

Daarna gaan we verder met het installeren van de stenen ringen in het gegraven gat. Als de diameter van de put niet overeenkomt met de afmetingen van de ringen, en na hun installatie is er een ruimte tussen de put en de ringen, dan moet deze ruimte worden gevuld met zand.

De volgende stap is de constructie van een constructie boven de put. De structuur moet eruitzien als een schuur, die iets groter is dan de diameter van de put en zich erop bevindt. Om zo’n structuur te maken, moet je gaten graven voor de palen. Het is het beste om eiken pilaren te gebruiken met een diameter van minimaal tien centimeter.

Vervolgens selecteren we de vorm van het schuurdak. Vaak is het gebruikelijk om een ​​laag plat dak te maken dat licht hellend is. Verwaarloos de helling van het dak niet, anders zal al het water dat van de regen komt in uw kelder sijpelen. Een lichte helling maken is eenvoudig genoeg. Om dit te doen, moet je de achterste stijlen iets lager maken, ongeveer 20 centimeter. Vervolgens moet u de ladder goed installeren en vastzetten. Vervolgens wordt de spant bevestigd, wordt de leisteen gelegd en omhuld met het geselecteerde materiaal.

Dan moet je een ladder maken. Het kan worden gemaakt van fittingen en er moeten gaten worden geboord in de ringen waarin de ladder wordt gestoken.Dan moet je een ladder maken. Het kan worden gemaakt van fittingen en er moeten gaten worden geboord in de ringen waarin de ladder wordt gestoken. De afstand tussen de treden van de trap mag niet minder zijn dan 15 centimeter. Let vooral op het moment van vastzetten van de ladders, uw veiligheid hangt hiervan af. Dan is het noodzakelijk om een ​​gaas te installeren dat water doorlaat en de vorming van vocht voorkomt..

Versterking is ook geschikt voor mesh. Het net moet worden neergelaten en in de kelder worden geïnstalleerd.

Dit voltooit de bouw van een kelder van het type goed. Dit is een geweldige kelderoptie voor barre klimaten..

Landkelder als dugoutLandkelder als dugout

Landkelder als dugout

Net als bij de eerste optie, moet u, om met de bouw te beginnen, de maat bepalen. Na het bepalen van de parameters, moet je een gat graven, dat eruit zal zien als een kamer, waarvan de muren zullen worden afgewerkt met planken of stenen.

De vloeren in de kelder moeten gemaakt zijn van planken, bij voorkeur grenen. Dan, rond de kamer (kelder), zoals bij de eerste optie, moet je een structuur maken die uit boomstammen zal bestaan. Het is wenselijk dat het een eiken blokhut is.

Vervolgens gaan we naar het plafond, voor het maken waarvan houten planken perfect zijn, waarvan de dikte minimaal vijf centimeter is

Vervolgens gaan we naar het plafond, voor het maken waarvan houten planken perfect zijn, waarvan de dikte minimaal vijf centimeter is.

In de laatste fase is het dak geïnstalleerd en zijn de deuren gemaakt, alles, de kelder als een dugout is klaar.

In de laatste fase is het dak geïnstalleerd en zijn de deuren gemaakt, alles, de kelder als een dugout is klaar

Op basis van de methode van het bouwen van de kelder kunnen we concluderen dat een dergelijke ruimte geschikt is voor een warm klimaat..

Hoe je een kelder met je eigen handen kunt bouwen, video

En natuurlijk moet ook de kelder, zoals elke kamer, worden verbeterd. Bekijk andere ambachten om te geven op onze website.