Kopersulfaat: toepassing in tuinbouw en tuinbouw

Tegenwoordig kunnen we stellen dat kopersulfaat zelden wordt gebruikt bij het verwerken van bomen in de tuin en planten in de tuin. Feit is dat er medicijnen zijn verschenen waarvan wordt geadverteerd dat ze effectiever zijn dan vitriool. In feite moet je advertenties niet vertrouwen. Alle chemicaliën die in winkels worden verkocht, doden daadwerkelijk ongedierte. In tegenstelling tot kopersulfaat bezinken ze echter in de grond. Na verloop van tijd komt alle chemie via de vruchten ons lichaam binnen. Daarom kun je steeds vaker opnieuw zien hoe zomerbewoners “ouderwetse” methoden proberen te gebruiken.

Waarom bomen en struiken worden behandeld met kopersulfaat

Waarom bomen en struiken worden behandeld met kopersulfaat

Het is noodzakelijk om bomen en struiken te verwerken zodat de planten niet ziek worden, geen schimmel op zichzelf verzamelen. Betrouwbare verzorging staat garant voor een hoogwaardige en rijke oogst. Het meest voorkomende fungicide medicijn is kopersulfaat. Ecologie heeft geen last van het gebruik ervan. Maar de praktijk leert dat je met de stof actief plagen van bomen en struiken kunt bestrijden..

Voor de tuinbouw wordt vitriool gebruikt als middel om plagen, schimmels op planten te bestrijden en ziekten te voorkomen..

Kopersulfaat wordt gebruikt in het vroege voorjaar of het late najaar, wanneer de vegetatieve periode van de plant eindigt of nog niet is begonnen. U kunt kopersulfaat gebruiken wanneer ongedierte erg hoogtij viert..

Koken van kopersulfaat om te spuiten

Koken van kopersulfaat om te spuiten

De behandelingsoplossing wordt voor gebruik bereid. Er wordt alleen een plastic of glazen container gebruikt. De oplossing wordt bereid voor 1 of 3 procent. Om de sterkte van de oplossing voelbaar te maken, moet u het poeder verdunnen met warm water en vervolgens verdunnen met koud water.

Bordeaux-tuinmix bereiden

Bordeaux-tuinmix bereiden

Een mengsel van kopersulfaat en kalk wordt Bordeaux-vloeistof genoemd. Om het voor te bereiden, heb je nodig:

  • neem voor tien liter water 100 gram kopersulfaat en dezelfde hoeveelheid gebluste kalk.

Het is belangrijk om zeer voorzichtig met de plant om te gaan, omdat zelfs de zwakste oplossing brandwonden kan veroorzaken. Kopersulfaat is een gif dat vaak niet sterk wordt aanbevolen om te gebruiken. Het is belangrijk om je er zelf tegen te verdedigen..