Doe-het-zelf rokerij uit een gasfles. Een rookhok voor thuis maken. Video

Momenteel is er een grote keuze aan vis- en vleesrokers op de markt. Als u geen geld wilt uitgeven aan een onverwachte aankoop, probeer dan met uw eigen handen een huisrokerij uit een gasfles te maken. Als je de instructies opvolgt, krijg je een barbecue of een grillrokerij. De cilinders zijn gemaakt van sterk metaal, wat betekent dat het in de rokerij mogelijk is om vlees, gevogelte, vis te koken en niet bang te zijn dat de structuur wordt beschadigd door hoge temperaturen.

Een rokerij maken van een gasfles

Om een ​​​​zelfgemaakte rokerij te maken, heb je nodig:

  1. Gasfles, 50 liter.
  2. 4 mm ijzeren plaat om de vuurhaard te organiseren.
  3. Leidingen waaruit we een bocht maken voor de schoorsteen, evenals voor aansluiting op de vuurhaard.
  4. Buizen met een kleine diameter voor het maken van een stand.
  5. Deurscharnieren.
  6. Staven met kleine diameter voor rooster.

Voordat u begint met het snijden van de rokerij, is het noodzakelijk om het gas uit de cilinder te laten ontsnappen en het ook goed te spoelen met water om een ​​explosie van het gas dat in de cilinder achterblijft te voorkomen. Je kunt het gas in de cilinder zonder problemen kwijt, hiervoor volstaat het om het ondersteboven te houden. Daarna moet u ervoor zorgen dat al het gas is ontsnapt. Smeer de uitlaatklep met zeepschuim, als de zeep nog schuimt, is niet al het gas ontsnapt.

Voordat u begint met het snijden van de rokerij, is het noodzakelijk om het gas uit de cilinder te laten ontsnappen en het ook goed te spoelen met water om een ​​explosie van het gas dat in de cilinder achterblijft te voorkomen. U kunt zonder problemen het gas in de cilinder kwijt, d

Stapsgewijze instructies voor het maken van een rokerij van een gasfles

Er zijn geen tekeningen of schetsen nodig om een ​​rokerij te maken. De productiestadia van een gasfles van een rokerij zijn als volgt ^

Stap 1. U moet de deur van de rokerij schetsen. Om dit te doen, plaatst u de ballon aan één kant en markeert u de beoogde deur erop, vergeet niet om 10-15 centimeter van elke rand van de ballon terug te trekken. Om te beginnen mag de deur niet tot het einde worden uitgesneden, het is noodzakelijk om hem een ​​​​beetje te buigen en de scharnieren te lassen. Pas daarna wordt de deur volledig uitgesneden.

... U moet de deur van de rokerij schetsen. Om dit te doen, plaatst u de ballon aan één kant en markeert u de beoogde deur erop, vergeet niet om 10-15 centimeter van elke rand van de ballon terug te trekken. Om te beginnen wordt de deur uitgesneden

Stap 2.We steken de schoorsteen in de elleboog, die in plaats van de nek moet worden gelast. Hiervoor moet de nek worden afgezaagd. Aan de schoorsteen moet een klep worden gelast om de rookafvoer te regelen.

Handig artikel: hoe maak je een warm gerookte rokerij met je eigen handen

Stap 3. Snijd een gat aan de andere kant van de schoorsteen die de rokerij verbindt met de vuurhaard vanaf een gasfles. Bij het maken van een barbecue uit een cilinder, regelen we de trek met dit gat. Het is raadzaam om een ​​metalen strip of staaf langs de rand van het gat te lassen, zodat het metaal niet buigt bij verhitting..

Stap 3. Snijd een gat aan de andere kant van de schoorsteen die de rokerij verbindt met de vuurhaard vanaf een gasfles. Bij het maken van een barbecue uit een cilinder regelen we de trek met dit gat.

Stap 4. Aan de onderkant van de rookoven is een staalplaat aangebracht zodat vet kan worden opgevangen en verwijderd. We maken het rooster voor de rokerij van metalen staven.

ag 4. Aan de onderkant van de rookoven is een staalplaat aangebracht zodat vet kan worden opgevangen en verwijderd. Rooster voor kFoto van een potkachel uit een gasfles

Stap 5. Afhankelijk van het ontwerp van de jerrycan-rokerij, kan de standaard afneembaar blijven of erop worden gelast. Er zijn boutgaten gemaakt voor een verwijderbare standaard in de rokerij. Als alternatief worden 4 pijpen aan de onderkant van de rokerij gelast op de hoeken van ongeveer 6 cm lang. Tijdens de montage worden deze buizen op een statief in buizen met een grotere diameter gestoken. Aan de uiteinden van de poten van de standaard kunnen wieltjes worden bevestigd, zodat de rokerij ook verrijdbaar is. Onder de rokerij is er een mogelijkheid om een ​​plank voor brandhout of gerechten te plaatsen..

Stap 5. Afhankelijk van het ontwerp van de rookkast van de bus, kan de standaard verwijderbaar of gelast worden gelaten. Er zijn boutgaten gemaakt voor een verwijderbare standaard in de rokerij. Als alternatief kan 4 t aan de onderkant van de rokerij worden gelast

Het is niet nodig om een ​​vuurhaard te maken voor de grill en barbecue, want het vuur wordt gewoon aan de onderkant ontstoken. In een rokerij van een gasfles is het noodzakelijk om het vuur af te schermen van de producten die gaan roken. Producten worden gerookt door de inname van rook, die wordt verkregen uit smeulend zaagsel.

Bekijk de video: Doe-het-zelf rokerij uit een gasfles

Het is handig om de vuurhaard te maken van een gasfles met een klein volume. Hiervoor worden 2 gaten met deuren in de cilinder gezaagd. Zaagsel zal in het bovenste gedeelte worden gelegd en een blazer zal in het onderste gedeelte worden uitgerust. Om te voorkomen dat vuur vanuit een gasfles de rokerij binnendringt, is het noodzakelijk om de vuurhaard indirect op de rokerij aan te sluiten, ik maak een kleine overgang van de pijp.

Warm en koud roken vindt plaats bij verschillende temperaturen, daarom is het voor een apparaat voor koud roken noodzakelijk om de pijp die op de rokerij aansluit, te verlengen. Door deze pijp wordt hete lucht gekoeld tot de temperatuur die nodig is voor koud roken, ongeveer 18-25 graden. Voor de vervaardiging van een universele rokerij, kunt u een pijp van dezelfde lengte installeren, welk type roken u op dit moment zult gebruiken.

Als je de instructies volgt, krijg je een barbecue of een grillrokerij. De cilinders zijn gemaakt van sterk metaal, wat betekent dat het in de rokerij mogelijk is om vlees, gevogelte, vis te koken en niet bang te zijn dat de structuur wordt beschadigd door de hoge temperatuur.

We raden aan om te lezen: DIY mini-rokerij

Doe-het-zelf rokerij uit een gasfles het kan heel eenvoudig worden gemaakt met een beetje moeite en een paar uur tijd. Experimenteer, dan kun je thuis hoogwaardige apparatuur maken voor het roken van producten.