Doe-het-zelf paden van houtsneden. Stapsgewijze instructies, video

Het is moeilijk om je een comfortabele buitenwijk voor te stellen als er geen tuinpaden op liggen. De paden verbinden het huis niet alleen met een tuinhuisje, zwembad of tuin, maar spelen ook een sleutelrol in de landschapsarchitectuur. Als je niet veel geld wilt uitgeven, probeer dan paden maken van houtsneden doe het zelf. Een eenvoudige en originele manier om het territorium te versieren en het gemakkelijk te maken om van de ene zone naar de andere te gaan.

Handig artikel: Tegels voor paden in het land

Stapsgewijze instructies: hoe maak je sporen van uitsnijdingen

Bereid alle benodigde materialen voor voordat u aan het werk gaat:

  • Snijden van hennep of bomen
  • Zand
  • Grind
  • Waterdichtingsstof
  • Zaag
  • Hamer
  • Niveaumeter
  • Zand bevochtigend water
  • Schop
  • Emmers

ontwerpoptie voor een zomerhuisje

Voordat u met het werk begint, is het noodzakelijk om het originele houtmateriaal zorgvuldig voor te bereiden. Hiervoor zijn hennepschijfjes geschikt, in het algemeen elk deel van de boom dat u op voorraad heeft. Omdat houten paden in de tuin worden blootgesteld aan vocht en hoge temperaturen, moet u goed nadenken over de keuze van de houtsoort. Dus eikenhoutsneden gaan ongeveer 10 jaar mee, dennenbomen tot 5 jaar en lariksbomen zullen hun aanvankelijke aantrekkelijkheid gedurende tientallen jaren niet verliezen..

houten paden in de tuin b

Lees ook: Doe-het-zelf grindpaden in het land

Als je al een stam hebt voorbereid, zaag deze dan in sneden tot 20 cm hoog. Houd er rekening mee dat hoe breder de breedte van de stam, hoe hoger de hoogte van de snede wordt gemaakt. Dit is nodig om de sterkte van de baan te vergroten. Om ervoor te zorgen dat een zaagsnede niet lang gaat rotten en niet wordt aangetast door insecten, moet deze goed worden verwerkt.

Als u een reeds voorbereide stam heeft, snijd deze dan in sneden tot 20 cm hoog. Houd er rekening mee dat hoe groter de breedte van de stam

Meestal wordt voor deze doeleinden droogolie gebruikt, die moet worden gekookt en vervolgens moet worden bedekt met zaagsneden. Het verwerken van droogolie vereist speciale vaardigheden, dus werk er voorzichtig mee of koop kant-en-klare verbindingen om hout te beschermen tegen bederf. Een andere optie voor hoogwaardige verwerking van sneden is om het onderste deel te bedekken met bitumen. Met behulp van kopersulfaat kun je hout kunstmatig verouderen.

pad van blokhutten

Nu kun je beginnen met het voorbereiden van de track zelf. Denk na over de route en de optimale grootte om comfortabel rond te reizen. Het is ook belangrijk om een ​​​​kleine greppel te maken, zodat deze gemakkelijk te repareren is. De diepte van de greppel moet 5-10 cm meer zijn dan de hoogte van de zaagsnede, de breedte van de greppel is afhankelijk van de breedte van de baan. Op de bodem van de greppel moet je een waterdicht materiaal leggen en vervolgens drainage van grind, steenslag. Dit helpt het hout te beschermen tegen vocht. Gebruik een waterpas bij het leggen van het kussen en maak het jezelf dan veel gemakkelijker om houtsneden te installeren.

foto van blokhutten voor de baanFoto van bezuinigingen voor een tuinpad

Als u van plan bent stoepranden te maken om het pad van de site te scheiden, moeten deze worden geïnstalleerd voordat de boomsneden worden geïnstalleerd. Het is het beste om houten palen als stoepranden te gebruiken, maar ijzeren platen, stenen en bakstenen zijn ook geschikt..

Als u van plan bent stoepranden te maken om het pad van de site te scheiden, moeten deze worden geïnstalleerd voordat de boomsneden worden geïnstalleerd.

Wanneer de stoepranden zijn geïnstalleerd, wordt zand op het pad gegoten, geëgaliseerd en bewaterd. Het zal dus blijken om de kussens volledig aan te stampen en het pad voor te bereiden voor de installatie van houtsneden.

zaagsnedePrachtig pad vanuit blokhutten

Ga nu direct verder met de installatie van zaagsneden op het tuinpad. Hoe u de sneden regelt, beslis zelf, het belangrijkste is dat de afstand ertussen zo klein mogelijk is. Gebruik een hamer om de sneden stevig in de greppel te slaan en waterpas te maken.

Ga nu direct door met het aanbrengen van zaagsneden op het tuinpad. Hoe u de sneden regelt, beslis zelf, het belangrijkste is dat de afstand ertussen zo klein mogelijk is. Gebruik een hamer om de sneden stevig in de greppel te slaan en waterpas te maken.Foto van tracks van cuts

Nadat alle sneden zijn geïnstalleerd, kunt u de ruimte vullen met zand of aarde. Sommige zomerbewoners voegen bodembedekkende zaden toe aan de grond, zodat ze later het pad versieren. Je kunt de boomsneden ook met verschillende kleuren schilderen om het tuinpad aantrekkelijker te maken..

Bekijk de video: houten pad vanuit hennepblokhutten

Hoe een gezaagd pad in een tuin te onderhouden?

Een trottoirpad gemaakt van houtsneden heeft constant onderhoud nodig, anders verliest het na een paar jaar zijn aantrekkelijkheid. U zult elk jaar een metalen schraper moeten gebruiken om het vuil van de sneden te schrapen en ze vervolgens te behandelen met een ontsmettingsmiddel of ze te schilderen..

een roterend pad gemaakt van houtsneden heeft constant onderhoud nodig, anders verliest het na een paar jaar zijn aantrekkelijkheid.

Als u met uw eigen handen een snijpad maakt, leg dan een aantal goede sneden opzij voor het geval u het pad moet repareren. In dit geval hoeft u niet te zoeken naar een zaagsnede met een geschikte diameter of boomsoort..

tuinpad

Een tuinpad gemaakt van zaagsneden heeft onmiskenbare voordelen, omdat u het met minimale kosten met uw eigen handen kunt maken. Een origineel pad is een goede manier om het landschapsontwerp te versieren en een landhuis een vleugje originaliteit te geven.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org