Hoe maak je een vogelhuisje met je eigen handen. Foto

DIY vogelhuisje Is de beste manier om voor uw gevederde huisdieren te zorgen. Tegenwoordig leven niet alleen spreeuwen in vogelhuisjes, maar ook meezen, mussen en spechten, dus het kan niet alleen in de lente worden gemaakt, maar ook vóór het begin van koud weer. In dit artikel leer je hoe je een doe-het-zelf vogelhuisje maakt..

Hoe maak je een vogelhuisje van hout??

Om een ​​vogelhuisje te bouwen, moet je eerst een materiaal kiezen. Het is het beste om natuurlijke materialen te gebruiken. Veel mensen gebruiken een steen voor een vogelhuisje, het ziet er vrij harmonieus uit. Meestal worden echter droge planken gebruikt, namelijk van berken of eiken..

Om een ​​vogelhuisje te bouwen, moet je eerst een materiaal kiezen. Het is het beste om natuurlijke materialen te gebruiken. Veel mensen gebruiken een steen voor een vogelhuisje, het ziet er vrij harmonieus uit. Meestal worden echter droge planken gebruikt, namelijk van berken of eiken.

De dikte van de planken moet meer dan 20 mm zijn voor een goede warmteopslag en het oppervlak moet ruw zijn. Als de planken glad zijn, is het aan te raden om ze met een scherp gereedschap te krassen zodat vogels, en vooral kuikens, gemakkelijk uit het vogelhuisje kunnen komen. Hang ook geen verschillende ritselende producten aan het vogelhuisje, dit schrikt alleen vogels af..

Houd er rekening mee dat het niet raadzaam is om het vogelhuis te ruim te maken, omdat hun ouders de kuikens niet goed kunnen verzorgen en onvolgroeide nakomelingen zullen opgroeien, die de vlucht niet naar warme landen kunnen overbrengen.

Bekijk de video: Hoe maak je een vogelhuisje met je eigen handen

Zelfgemaakt vogelhuisje. Masterclass

Om een ​​vogelhuisje te bouwen, heb je de volgende materialen nodig: een liniaal en een potlood, spijkers, een hamer, een vijl en een boor. Het is wenselijk dat het product een afneembaar dak heeft, het voordeel ligt in de mogelijkheid om het vogelhuisje jaarlijks te inspecteren en schoon te maken.

Om dit te doen, moet een bus aan de onderkant van het dak worden genageld, waarvan de afmetingen gelijk zullen zijn aan de afmetingen van de bodem. Ook moet u letten op de stabiliteit van het dak zodat deze niet kan worden meegesleurd door een windvlaag. De eenvoudigste manier om de hoes te bevestigen is met een draad. Om te voorkomen dat het dak lekt, is het aan te raden om het plat te maken met een lichte achteroverhelling.

Om een ​​vogelhuisje te bouwen, heb je de volgende materialen nodig: een liniaal en een potlood, spijkers, een hamer, een vijl en een boor. Het is wenselijk dat het product een afneembaar dak heeft, het voordeel ligt in de mogelijkheid om het vogelhuisje jaarlijks te inspecteren en schoon te maken.Vogelhuis tekening

Het is raadzaam om schroeven te gebruiken voor het bevestigen van de wanden en bodem, maar het is mogelijk om spijkers te gebruiken. Op de achterwand moet je een bord vullen waarmee het vogelhuisje wordt bevestigd.

Het ontwerp van het vogelhuisje zelf is eenvoudig, het belangrijkste is om te voldoen aan de nodige vereisten:

– de hoogte moet tussen 30-35 cm zijn;

– de onderkant van het vogelhuisje moet 15×15 zijn;

– inlaatdiameter ca. 50 mm;

Om een ​​vogelhuisje te bouwen, heb je de volgende materialen nodig: een liniaal en een potlood, spijkers, een hamer, een vijl en een boor. Het is wenselijk dat het product een afneembaar dak heeft, het voordeel ligt in de mogelijkheid om het vogelhuisje jaarlijks te inspecteren en schoon te maken.Zelfgemaakt vogelhuisje. Schema. Tekening

De bovenstaande opties zijn geweldig voor spreeuwen en mussen. De diameter van de inlaat is voor elke vogelsoort anders.

Het montageproces van het vogelhuisje bestaat uit de volgende stappen:

Met behulp van schroeven wordt de voorwand van het vogelhuisje bevestigd.

we maken stap voor stap een vogelhuisje met onze eigen handen

De achterwand en bodem worden op dezelfde manier bevestigd..

Afneembaar dak is gemaakt.

De achterwand en bodem worden op dezelfde manier bevestigd. Er wordt gewerkt aan een afneembaar dak.

Bevestigd een zitstok voor de inlaat.

Aan het oppervlak van het vogelhuisje is een hoes genageld. Er is een afneembaar dak gemaakt en vanwege zijn sterkte is het omwikkeld met draad of vastgeschroefd met schroeven. Vogelhuisje klaar.

Het montageproces van het vogelhuisje bestaat uit de volgende stappen: Met behulp van schroeven wordt de voorwand van het vogelhuisje bevestigd. De achterwand en bodem worden op dezelfde manier bevestigd.

Er moeten inspanningen worden geleverd om het vogelhuisje betrouwbaar te maken. Overtollige gaten moeten worden afgedicht met klei of touw. Er mag geen opening in de randen zijn om verwonding van de kuikens te voorkomen. Het is ook beter om schilderen uit te sluiten, het zal voldoende zijn met drogende olie. Maar als het onmogelijk is om zonder te schilderen, dan is het het beste om de verf in olieverf en doffe tinten te nemen..

Er moeten inspanningen worden geleverd om het vogelhuisje betrouwbaar te maken. Overtollige gaten moeten worden afgedicht met klei of touw. Er mag geen opening in de randen zijn om verwonding van de kuikens te voorkomen. Het is ook beter om schilderen uit te sluiten, het zal voldoende zijn met drogende olie. Maar als je niet zonder schilderen kunt, dan kun je de verf het beste in olieverf en in doffe tinten nemen.

Probeer zo’n vogelhuisje met je eigen handen of een ander vogelhuisje te maken, dan zul je in het voorjaar genieten van het prachtige gezang van spreeuwen en andere vogels. En je kunt ook lezen: Ongewone vogelvoeders met je eigen handen