Doe-het-zelf warme bedden: stapsgewijze productie met video

Hoe stel je je de opstelling van warme bedden in het land voor? Het gaat niet om het aansluiten van verwarmingssystemen en het gebruik van elektriciteit. Ervaren zomerbewoners hebben een nieuwe technologie bedacht, die gebaseerd is op de principes van organische stofverval en natuurlijke warmteopwekking. Wij nodigen u uit om erachter te komen, hoe maak je warme bedden met je eigen handen. Stapsgewijze productie is een goede manier om een ​​nieuwe technologie voor het telen van groenten onder de knie te krijgen..

Lees ook: Wat maak je een bloembed met je eigen handen

Instructies voor het maken van warme bedden

Afhankelijk van hoe dicht het grondwater in uw omgeving is, kunt u ervoor kiezen om warme bedden boven of onder het maaiveld te bouwen. Om warme bedden met uw eigen handen te maken, volstaat het om een ​​paar eenvoudige stappen te volgen:

  1. Neem grote boomtakken en leg ze helemaal onderaan de tuin.
  2. Plaats er kleine takken tot 1 cm dik bovenop. De hoogte moet half zo groot zijn als de vorige..
  3. Giet een laag aarde en giet deze desgewenst met speciale preparaten met micro-organismen.
  4. Leg er nog een laag vruchtbare grond en gft-afval op. U kunt aardappelschillen, appelkernen, enz..
  5. Daarboven ligt een laag aarde met humus. Deze laag moet goed worden gemulleerd met gras en bladeren, zodat het rottingsproces begint. In deze laatste laag worden planten geplant..

Om met je eigen handen warme bedden te maken, is het belangrijk om een ​​gat te graven met een diepte van ongeveer 50 cm en een breedte naar keuze. Daarna moet je een doos van de planken samenstellen volgens de grootte van je put, maar zonder deksel en bodem. Op de bodem van de put wordt een gaas gelegd, dat voor desinfectie is geïmpregneerd met kaliumpermanganaat. Daarna kunnen weBiologisch warm bed schema

Om met je eigen handen warme bedden te maken, is het belangrijk om een ​​gat te graven met een diepte van ongeveer 50 cm en een breedte naar keuze. Daarna moet je een doos van de planken samenstellen volgens de grootte van je put, maar zonder deksel en bodem. Op de bodem van de put wordt een gaas gelegd, dat voor desinfectie is geïmpregneerd met kaliumpermanganaat. Daarna kun je lagen leggen om een ​​warm bed te decoreren.

Bekijk de video: Stap voor stap warme bedden maken

Het is niet alleen belangrijk om een ​​\u200b\u200bwarm bed correct te maken, maar ook om geschikte planten te kiezen om te groeien. Volgens tuinders is het het eerste jaar het beste om er pompoen, radijs en komkommer in te planten..

Het is niet alleen belangrijk om een ​​​​warm bed op de juiste manier te maken, maar ook om geschikte planten te kiezen om te groeien

Het zijn deze planten die een goede oogst zullen geven, terwijl er toch een minimale afgifte van warmte-energie in de tuin is. Het tweede jaar kan het meest effectief worden genoemd in het gebruik van een warm bed, dus je kunt er al tomaten, aubergines, kool en andere gewassen in kweken..

Het zijn deze planten die een goede oogst zullen geven, terwijl er toch een minimale afgifte van warmte-energie in de tuin is. Het tweede jaar is het meest effectief te noemen in het gebruik van een warm bed, dus je kunt er nu al op

In het derde jaar is er een merkbare daling van het rendement van een warm bed, omdat de hoeveelheid geproduceerde voedingsstoffen en warmte afneemt. Je krijgt een goede oogst als je wortelgewassen kweekt.

Doe-het-zelf warme bedden, waarvan de stapsgewijze productie niet moeilijk is en niet gepaard gaat met hoge kosten, kunt u in uw eigen datsja maken. Experimenteer, dan kun je een goede oogst aan groenten oogsten..