Turfzaailingbekers, hoe te gebruiken?

Als je al klaar bent voor het zomerseizoen, is het tijd om meer te weten te komen over nieuwe apparaten die het werk van zomerbewoners vereenvoudigen. Turf zaailing cups – een uitkomst voor iedereen die met minimale inspanning groenten wil verbouwen. Hiervoor is het niet alleen belangrijk om bekers van tevoren te kopen, maar ook om ze correct te gebruiken..

Lees ook: Tulpen planten met onze eigen handen

Waar zijn turfbekers voor?

Turfcontainers kunnen verschillend zijn en zijn geschikt voor het zaaien van groentezaden en het kweken van zaailingen. Je kunt de kopjes op de vensterbank plaatsen en als de zaailingen opgroeien, plant je ze samen met de turfbak. Nu hoeft u geen zaailingen uit te graven om in de volle grond te planten.

Turfcontainers kunnen verschillend zijn en zijn geschikt voor het zaaien van groentezaden en het kweken van zaailingen. Je kunt de kopjes op de vensterbank plaatsen, en als de zaailingen opgroeien, plant ze dan samen met dat

De voordelen van turfbekers zijn onder meer een kleine massa en de mogelijkheid om elke spruit afzonderlijk te laten groeien. In de grond valt de pot binnen een maand uiteen en wordt tegelijkertijd een extra meststof voor de grond. Als u denkt dat het kopen van turfbekers niet rendabel is, gebruik ze dan uitsluitend voor gewassen die verplanten niet goed verdragen..

Hoe turfpotten correct te gebruiken?

Turfcontainers kun je maar één keer gebruiken, omdat het uit turf en hout bestaat en uiteenvalt als het in de grond komt. Om zaden in turfbekers te planten, moet je een paar stappen volgen:

  1. Week de container in minerale of organische meststoffen.
  2. Maak wat gaatjes aan de onderkant.
  3. Wacht tot de turfcups helemaal droog zijn.
  4. Nu kun je de grond leggen, maar niet erg strak.
  5. Plant een zaadje in elk kopje.
  6. Alle turfpotten zijn bedekt met huishoudfolie om een ​​broeikaseffect te creëren.

Plant een zaadje in elk kopje. V

Om turfbekers correct te gebruiken, vergeet niet dat ze anders zijn dan plastic bekers. Naarmate de planten groeien, zullen de cups iets uit elkaar moeten worden verplaatst, zodat het wortelstelsel van verschillende scheuten niet samengroeit. Het is mogelijk om het proces van verval van turfcontainers te versnellen als u na het planten de zaailingen overvloedig water geeft. Het is belangrijk om de kopjes niet heel diep te begraven, slechts een paar centimeter onder het grondniveau.

Om turfbekers correct te gebruiken, vergeet niet dat ze anders zijn dan plastic bekers. Naarmate de planten groeien, zullen de cups iets uit elkaar moeten worden verplaatst, zodat het wortelstelsel van verschillende scheuten niet samengroeit. Het is mogelijk om het proces van desintegratie van turfcontainers te versnellen als, na high

Let bij het kiezen van een turfcontainer op de fabrikant en samenstelling, om niet per ongeluk een gewoon kartonnen glas te kopen. Voor het thuis kweken van zaailingen zijn turfbekers ideaal, omdat ze het werk in de zomerhuisjes aanzienlijk vereenvoudigen. De nadelen van deze methode zijn de hoge kosten, maar je hebt de mogelijkheid om gezonde zaailingen te kweken.

Video: hoe zaden in turfpotten te planten

Nu kunt u turfbekers op de juiste manier met uw eigen handen gebruiken en genieten van groenteteelt. Een goede oogst gewenst!