Herfstverzorging en snoeien van frambozen. Video

Framboos is een van de meest populaire struiken met een helende bes met een zeer aangename smaak. Deze pretentieloze plant geeft een overvloedige oogst vanaf het tweede jaar na aanplant, mits goed verzorgd en verwerkt. Als de verzorging verkeerd is, groeit de struik sterk en is de frambozenoogst vrij schaars. In dit artikel leer je hoe je in de herfst goed voor frambozen zorgt?.

Frambozen. Herfstverzorging

De beste tijd van het jaar om frambozen te verwerken is in de herfst. Op dit moment draagt ​​het geen vrucht meer, daarom worden er speciale omstandigheden voor overwintering gecreëerd om de beste oogst te verzamelen..

Bereid eerst de grond voor. Alles wat zich in de zomer onder de struiken heeft opgehoopt, wordt in de herfst verwijderd, vervolgens verbrand of op compost gezet. Deze procedure is nodig om ongedierte te verwijderen dat in dit mulchmateriaal wil overwinteren. De opengebleven grond moet worden losgemaakt of voorzichtig worden opgegraven.

Voor een betere groei en productiviteit van frambozen is alleen zuurvrije grond met een hoog gehalte aan organische elementen nodig.

Voor een betere groei en productiviteit van frambozen is alleen zuurvrije grond met een hoog gehalte aan organische elementen nodig. Om dit te doen, graven ze eens in de 2 jaar in de herfst frambozen op en maken ze meststoffen van humus of compost. Daar wordt ook houtas toegevoegd in een hoeveelheid van vier tot vijf kilogram per vierkante meter. Als u chemische meststoffen wilt gebruiken, kunt u alleen kalium en fosfor gebruiken. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, zal de eenjarige plant krachtig groeien en vroegtijdig blad laten vallen, wat zal leiden tot bevriezing van onrijp jong hout..

Als u chemische meststoffen wilt gebruiken, kunt u alleen kalium en fosfor gebruiken. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, zal de eenjarige plant krachtig groeien en vroegtijdig blad laten vallen, wat zal leiden tot bevriezing van onrijp jong hout.

Voor bemesting met minerale additieven worden groeven gemaakt die een diepte hebben van maximaal twintig centimeter en zich op een afstand van dertig centimeter van struiken bevinden. Voor elke struik heb je ongeveer 60g nodig. superfosfaatmeststoffen en 40gr. kalium zouten. Topdressing in de herfst helpt om het aantal bloemknoppen te vergroten en als gevolg daarvan de opbrengst voor het volgende seizoen te verhogen..

Frambozenverzorging in de herfst. Snoeien

Een belangrijke stap is snoeien, wat in het najaar moet gebeuren om het aantal plagen te minimaliseren. Gewastakken dragen twee jaar vrucht. Na het oogsten worden de reeds uitgewerkte scheuten tot aan de wortel doorgesneden. Het snoeien gebeurt zo dat er geen stronken mogen zijn. Tegelijkertijd maken ze bij zeer lange scheuten, die een jaar oud zijn, de uiteinden korter.

Het snoeien gebeurt zo dat er geen stronken mogen zijn. Tegelijkertijd worden de uiteinden van zeer lange scheuten, die een jaar oud zijn, korter gemaakt.

Gerepareerde frambozen worden volledig gesneden, alle stengels op een rij, ongeacht de leeftijd. Voor zwarte frambozen, samen met het trimmen van de uitgebloeide stengels, worden alle zijscheuten ingekort tot 30-50cm.

Bekijk de video: Frambozen snoeien voor de winter. Regels voor de verzorging van frambozen

Voor gewone frambozen, voor de winter, worden jaarlijkse scheuten op een afstand van maximaal 30 cm op de grond gebogen, zodat ze bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. De resterende bladeren moeten heel voorzichtig worden verwijderd om de knoppen die in de sinussen groeien niet te beschadigen. Winterharde soorten hoeven niet op de grond te worden gebogen, maar in een bundel te worden gebonden of aan een steun te worden bevestigd. Als het weer droog is, kunnen de frambozen in de herfst licht worden bewaterd..

We hopen dat ons artikel over het verzorgen en snoeien van frambozen in de herfst nuttig was. Met je eigen handen in het land kun je een goede oogst laten groeien als je luistert naar het advies van ervaren zomerbewoners.