Maak met je eigen handen een zwaan van een band

Ieder van ons zou graag netheid en orde rond zijn huis of datsja willen zien. Niet iedereen slaagt hierin, bovendien is het niet zo eenvoudig om de bloemen te verzorgen die het persoonlijke perceel sieren. Alles kost veel tijd en moeite. Er is echter een oplossing voor dit probleem! Je kunt met je eigen handen ambachten maken van afvalmateriaal dat je elke dag zou verrassen en absoluut geen constante zorg nodig zou hebben. Heel eenvoudig en ziet er tegelijkertijd prachtig uit handwerk – een zwaan uit een band.

Maak met je eigen handen een zwaan van een band

Een zwaan gemaakt van een band ziet er heel eenvoudig en tegelijkertijd mooi uit. Een autoband kan worden omgezet in een decoratie voor een zomerhuisje.

DIY materialen voor het maken van een zwaan:

  • band;
  • krijt;
  • puzzel;
  • oefening;
  • bord;
  • schroeven;
  • verf op waterbasis.

Swan az autoband

Het proces om van een band een zwaan te maken:

1) Eerst moet u de band werkklaar maken. Het is wenselijk dat de band kaal is en zonder onnodige bochten.

2) Het is noodzakelijk om een ​​zwanenkop in de breedte langs de lijnen te tekenen, te beginnen met de snavel, een rechthoek van 9 cm lang en 2 cm breed.We gaan verder, zonder onze handen op te heffen, om het hoofd te tekenen. Het is 2 keer breder dan de snavel, maar de lengte blijft hetzelfde – 9-10 cm.

ambachtelijke zwaan van autobanden

3) Ga soepel verder met het tekenen van de nek op de band. U moet lijnen trekken van de kop tot meer dan de helft van de omtrek van de band. Vaak valt de snijlijn van de band zelf niet samen met het beeld van de nek, dus het is noodzakelijk om heel voorzichtig rechte lijnen te tekenen om niet in de snede te vallen.

doe-het-zelf zwaan van een band

4) Waar je de snavel hebt getekend, moet je de zwaanstaart markeren met een lijn, maat – 20 cm.

5) De moeilijkste fase in het werk komt: het uitsnijden van de getekende sleutel, nek en hoofd. Dit moet eerst worden gedaan met een boormachine, en vervolgens met een decoupeerzaagvijl, en zaag afwisselend 5 cm aan elke kant.

6) Daarna moet je de band uitdraaien, waardoor deze de vorm van een zwaan krijgt. Het breedste deel dat overblijft buigt naar binnen, en het is de ondersteuning van je vaartuig.

autoband ambachten - swan

7) Zonder bevestigingsmiddelen zal de nek van de zwaan niet vasthouden, dus het is noodzakelijk om gaten in de nek en het hoofd te boren en de vogelkop aan de plaat te bevestigen.

8) De ogen van de zwaan zijn uit rubber gesneden en op onopvallende schroeven geschroefd.

hoe een zwaan uit banden te snijden?

9) De zwaan is klaar, je kunt je creatieve aard laten zien en beginnen met schilderen. Om het vaartuig kristalwit te laten worden, moet je er meerdere keren overheen schilderen, elke keer wachten tot het volledig droog is.

Als je wilt dat je zwaan er zo natuurlijk mogelijk uitziet, kun je er een gazon omheen maken en hem ook in een andere band leggen, geverfd in de kleur van het water..

 Bekijk een handige video: DIY bandenzwaan

Dit besluit onze masterclass, meer ambachten om te geven zijn te zien in de Cottage-sectie