Zelfgemaakte septic tank voor een woonhuis met een hoog grondwaterpeil

Elk huis of datsja is, bij afwezigheid van een centraal rioleringssysteem, uitgerust met een septic tank. Wij nodigen u uit om erachter te komen, hoe maak je een septic tank? doe het zelf voor een woonhuis met een hoog waterpeil. Nu kunt u, in het stadium van het bouwen van een huis of al in een nieuw gebouwd huis, een hoogwaardig systeem creëren voor de zuivering van huishoudelijk water.

Hoe maak je een septic tank als het grondwater hoog is?

Met een nauwe ligging van grondwater is de opstelling van een septic tank nogal ingewikkeld. Als het waterpeil tot een meter stijgt, dan is dit een probleem dat moet worden opgelost. De septic tank moet met maximale nauwkeurigheid worden gebouwd, zonder af te wijken van de bouwregels.

Met een nauwe ligging van grondwater is de opstelling van een septic tank nogal ingewikkeld. Als het waterpeil tot een meter stijgt, dan is dit een probleem dat moet worden opgelost. De septic tank moet met maximale nauwkeurigheid worden gebouwd, zonder af te wijken van de bouwregels.

Voordat u aan het werk gaat, moet u het niveau van de waterdoorgang bepalen. Hiervoor is de lenteperiode geschikt nadat de laatste sneeuw is gesmolten; het is ook mogelijk om alle werkzaamheden in de late herfst tijdens de regenperiode uit te voeren. De geschatte afstand tussen de bovenste laag van de aarde en het begin van het wateroppervlak wordt gemeten (als er een put is).

Als er geen put is, worden op verschillende plaatsen op de site gaten geboord om de diepte te meten en wordt het vochtgehalte van de grond door grondwater daaruit bepaald. U kunt uw buren ook vragen naar het waterpeil in hun gebied en wat voor soort septic tanks zij gebruiken..

Als er geen put is, worden op verschillende plaatsen op de site gaten geboord om de diepte te meten en wordt het vochtgehalte van de grond door grondwater daaruit bepaald.Rioleringsproject met septic tank

Een hoog waterpeil is een probleem voor de organisatie van een septic tank, maar als u alle kenmerken van de regeling volgt, kunt u gemakkelijk verdere moeilijkheden bij het gebruik voorkomen. In sommige regio’s kan het water zelfs 20 of 30 centimeter diep zijn..

Kenmerken van het installeren van een septic tank in een woonhuis

Het monteren van een septic tank in een moerassig gebied is nogal ingewikkeld. De septic tank moet op een betonnen kussen worden geïnstalleerd en met speciale bevestigingskabels of touwen worden bevestigd, anders kan deze naar de oppervlakte drijven. Wanneer de septic tank stijgt, wordt de integriteit ervan geschonden en faalt ook het hele rioleringssysteem.

Het monteren van een septic tank in een moerassig gebied is nogal ingewikkeld. De septic tank moet op een betonnen kussen worden geïnstalleerd en worden vastgezet met speciale bevestigingskabels of touwen, anders kan deze naar de oppervlakte drijvenMoerasland

Bij gebruik van betonnen sporen kan de dichtheid van deze constructie niet optimaal worden bereikt en zal er water in de septic tank sijpelen. Dit zal leiden tot frequente lediging van de septic tank..

Lees ook: Septic tank voor een privéwoning, hoe te kiezen

Bij gebruik van betonnen sporen kan de dichtheid van deze constructie niet optimaal worden bereikt en zal er water in de septic tank sijpelen. Dit zal leiden tot frequent legen van de septic tank. Lees ook: Een septic tank voor een privéwoning, hoe te kiezenBetonnen ring septic tank

Bij een slechte waterdichtheid kan de septic tank volledig onder water komen te staan, waardoor deze volledig onbruikbaar wordt. Wanneer rioolwater in de bodem stroomt, is het grondwater vervuild en als er een put is, wordt het water dat erin staat ongeschikt om te drinken. Alle nabijgelegen stuwmeren met een dergelijke vervuiling kunnen bloeien. Om dit te voorkomen is de septic tank volledig afgesloten. Een bakstenen septic tank opgebouwd uit ringen of andere gelijkaardige materialen garandeert geen volledige bescherming..

Soorten septic tanks voor gebieden met veel grondwater

De beste optie is om een ​​industriële septic tank te installeren. De grootte en het volume van dergelijke septic tanks kunnen compleet anders zijn. De berekening van het volume is gebaseerd op de hoeveelheid water die gedurende drie dagen is verbruikt. Voor grote huisjes zijn septic tanks met meerdere kamers aanwezig en voor zomerhuisjes en kleine huizen zijn standaardontwerpen geschikt. De septic tank met drie kamers is gemaakt van kunststof en heeft aparte kamers. De primaire kamer is bedoeld voor het bezinken en distribueren van water. De andere twee zijn voor de eindbehandeling van afvalwater.

De beste optie is om een ​​industriële septic tank te installeren. De grootte en het volume van dergelijke septic tanks kunnen compleet anders zijn. De berekening van het volume is gebaseerd op de hoeveelheid water die gedurende drie dagen is verbruikt. Voor grote huisjes zijn septic tanks met meerdere kamers aanwezig en voor zomerhuisjes en kleine huizen zijn standaardontwerpen geschiktInstallatieschema septische tank

Handig artikel: Septic tank om te geven, wat beter is

In zo’n septic tank wordt in plaats van een filter een infiltrant gebruikt, die het water snel tot bijna 100 procent in de bodem verdeelt. De infiltrant neemt best veel ruimte in beslag, dus zo’n septic tank is best duur. Hierdoor wordt dit ontwerp niet altijd gebruikt, hoewel de veiligheid en het onderhoudsgemak alle kosten dekken..

De infiltrant neemt best veel ruimte in beslag, dus zo'n septic tank is best duur. Hierdoor wordt dit ontwerp niet altijd gebruikt, hoewel de veiligheid en het onderhoudsgemak alle kosten dekken.

Als u wilt, kunt u zelfstandig een vergelijkbare structuur bouwen van speciale plastic eurokubussen en een filterput installeren. Deze containers zijn verbonden door leidingen waardoor afvoeren van het rioolstelsel stromen. Onder elke plastic container moet een kussen van gewapend beton worden aangebracht. De kubus wordt op een kussen geplaatst en vervolgens stevig vastgezet.

Bekijk de video: Hoe maak je een rioleringssysteem als het grondwater dichtbij is?

Een andere optie is een monolithische put van gewapend beton. Er zijn geen naden in zo’n septic tank en waterpenetratie wordt onmogelijk..

Voor zo’n septic tank wordt eerst een diepe put uitgetrokken. Vervolgens wordt een houten of schuimbekisting gemonteerd. Een versterkingsband wordt blootgelegd en een betonoplossing wordt gegoten. Aan de oplossing wordt een hydrofoob waterdichtingsadditief toegevoegd.

Voor zo'n septic tank wordt eerst een diepe put uitgetrokken. Vervolgens wordt een houten of schuimbekisting gemonteerd. VSeptic tankput

Er zijn scheidingswanden tussen de kamers voor overloop van afvoeren. De afgewerkte kamers worden behandeld met een waterdichte coating.Zo’n septic tank is vrij eenvoudig te bouwen, het is geschikt als het grondwater hoog is en geen speciale vaardigheden vereist..

Voor een klein zomerhuisje kunt u een opslagtank gebruiken als het ondergrondse water hoog is. Zo’n septic tank is gemaakt van glasvezel met machinale wikkeling. Een dergelijke container verzamelt afvalwater en moet worden gereinigd met een rioolwaterzuiveringsmachine. Bij onstabiel rioolgebruik slaan drie kubussen het hele seizoen water op. Reiniging moet altijd op tijd gebeuren en met behulp van speciale apparatuur of de diensten van een rioolwagen.

Ontdek hoe u een riool in een privéhuis kunt maken

De keuze voor een septic tank hangt rechtstreeks af van het type behuizing en om zonder verschillende onderbrekingen en lekken te kunnen werken, moet deze correct worden geïnstalleerd. We hopen dat de tips en video’s uit dit artikel u zullen helpen om met uw eigen handen een hoogwaardige septic tank te maken, zelfs als het grondwaterpeil erg hoog is.