Hoe bananen thuis te kweken. Foto en video

Banaan is een plant die een warm en vochtig klimaat nodig heeft, maar je kunt het thuis zelf doen. Houd er rekening mee dat bananen veeleisend zijn om voor te zorgen, wat betekent dat je alle fijne kneepjes van het verzorgen ervan zult moeten leren. er achter komen, hoe je thuis bananen kunt telen en voeg een vleugje tropisch exotisme toe in je eigen zomerhuisje.

Manieren om thuis een banaan te kweken

Gevorderde zomerbewoners weten hoe ze een banaan uit zaden moeten kweken, maar ook uit een gekochte banaan. Bepaal voor het planten van een plant met welk doel. Als je de zaden van een bananenboom zaait, zal er een niet-gecultiveerde plant groeien, zodat de vruchten niet kunnen worden gegeten.

banaan thuis hoe te groeien

Het voordeel van zo’n banaan is dat de boom sterker en beter bestand zal blijken te zijn tegen verschillende ziektes. Een andere optie is om een ​​kant-en-klare bananenzaailing in een pot te kopen. Tegenwoordig hebben fokkers verschillende ondersoorten bananen gefokt, die u en uw kinderen na de bloei zullen verrassen met eetbaar fruit..

Gevorderde zomerbewoners weten hoe ze een banaan uit zaden moeten kweken, maar ook uit een gekochte banaan. Bepaal voor het planten van een plant met welk doel. Als je de zaden van een bananenboom zaait, dan een niet-gecultiveerde

Ben je van plan bananen te telen in je appartement? Geef dan de voorkeur aan dwergvariëteiten, bijvoorbeeld Super of Kiev-dwerg. Deze bananen zijn klein – tot 1,6 meter, dus ze zijn geschikt om in een kamer te groeien.

Zelf bananenzaden kweken

In tegenstelling tot andere hebben bananenzaden een dichte schil en moeten daarom voor het planten worden verticuterd. Om dit te doen, moet je een naald of een stuk schuurpapier nemen en de schaal van het zaad beschadigen. Een paar krassen zijn voldoende om het zaad te laten ontkiemen en de eerste spruit zal eruit verschijnen..

bananenzaden hebben een dichte schil, dus ze moeten voor het planten worden verticuterd.

Zoek een geschikte pot en maak een mengsel van turf en rivierzand. Een goede afwatering is belangrijk, dus bemesten is niet nodig. Druk het zaad goed in de voorbereide grond, terwijl je het niet van bovenaf moet vullen, laat toegang tot het licht. Als je een banaan uit zaad kweekt, moet de pot worden afgedekt met plasticfolie om de kieming te vergroten. Vergeet niet om de spruit na 3-4 dagen te ventileren en de film op te tillen. Wanneer de aarde opdroogt, moet deze worden bevochtigd met een spuitfles. Pas op voor schimmel. Als zich door vocht toch een schimmel op het aardoppervlak heeft ontwikkeld, giet de banaan dan met een oplossing van kaliumpermanganaat.

banaan in een pot

Maak je geen zorgen dat zaailingen niet binnen 2-3 maanden verschijnen. Dit is normaal als je thuis bananen kweekt. Zodra de eerste scheuten verschijnen, zal de plant actief groeien, dus je kunt bananen in de grond in je tuin verplanten..

Maak je geen zorgen dat zaailingen niet binnen 2-3 maanden verschijnen. Dit is normaal als je thuis bananen kweekt. Zodra de eerste scheuten verschijnen, zal de plant actief groeien, dus je kunt bananen in de grond in je tuin verplanten.

Als je geen decoratieve, maar een eetbare banaan met je eigen handen wilt kweken, is het beter om meteen een reeds gekweekte struik te kopen. Het kan zowel binnen als buiten worden gekweekt..

Thuis zorgen voor een bananenboom

Of je nu een plant hebt gekocht of zelf uit zaden hebt gekweekt, het is belangrijk om er in de toekomst goed voor te zorgen. Onthoud dat banaan een goede drainage nodig heeft, wat kan worden gedaan met geëxpandeerde klei. Als de plant in eerste instantie in een kleine pot staat, is het beter om deze onmiddellijk in een container van 5-7 liter te transplanteren..

Of je nu een plant hebt gekocht of zelf uit zaden hebt gekweekt, het is belangrijk om er in de toekomst goed voor te zorgen. Onthoud dat banaan een goede drainage nodig heeft, wat kan worden gedaan met geëxpandeerde klei.

Bananen houden van vocht, dus je moet ze niet alleen water geven, maar ook regelmatig de bladeren besproeien. Wanneer de boom bloeit, kan deze worden gevoed met organisch materiaal. Om te voorkomen dat de boom verwelkt en afsterft, is het belangrijk om een ​​temperatuurregime van 25-30 graden aan te houden. Onder optimale omstandigheden groeit een banaan snel en na het verschijnen van 10-15 bladeren en bloemen.

temperatuurregime 25-30 graden. Onder optimale omstandigheden groeit een banaan snel en na het verschijnen van 10-15 bladeren en bloemen.

Een bananenboom kan op het land groeien, maar niet elke variëteit is geschikt om buiten te kweken. De wortelstokken van sommige soorten bananen zijn sterk genoeg en verdragen gemakkelijk temperaturen onder het vriespunt. Vóór de vorst wordt de plant volledig afgesneden, waarbij ongeveer 10 cm van de stengel overblijft en vervolgens bedekt met zaagsel. In dit geval zal je banaan het winterseizoen goed overleven en in de zomer zal hij weer weelderig gebladerte geven..

Bekijk de video: Hoe een banaan te kweken van een gekochte banaan

Nu je weet hoe je thuis bananen kunt telen, hoef je alleen maar een handige manier te vinden, het juiste type plant te kiezen en het te proberen. Breid je groene hoekjes thuis en op het land uit en versier ze met nieuwe tropische planten. Een bananenboom wordt een echt hoogtepunt van een zomerhuisje of een vensterbank.