DIY nagy és kicsi Papier-mâché tojás

A Papier-Mache technikát széles körben használják különböző formájú és méretű termékek gyártásához. Több évszázaddal ezelőtt csak bábokat készítettek ilyen módon, majd díszleteket a színház számára. A késztermékek könnyűek, ezért továbbra is a színpad díszítésére szolgálnak. Ha meg akarja tanítani gyermekének, hogyan kell papírmesterséget készíteni, és elsajátítja a kézimunka alapjait, próbáljon ki egyszerű űrlapokkal. A legegyszerűbb dolog papier-mache tojás, amelybe akár gyönyörű ajándékot is tehet.

Anyagok:

– ballon;

– cérna;

– PVA ragasztó;

– selyempapír vagy szalvéta.

Tojás készítése a Tishu Papier-mâché technikájával

Ha gyönyörű tojást szeretne készíteni, akkor vegyen fel megfelelő színű papírt, és vágja négyzetekre. Ezt követően fújjon fel egy megfelelő méretű léggömböt, és kenje meg a felületét krémmel, hogy később a vízi jármű könnyen elválasztható legyen..

A Papyrus-mâché papiruszpapírból készült tojás meglehetősen törékenynek bizonyul, ugyanakkor ideális a belsőépítészethez. Kenje meg a golyó felületét PVA ragasztóval, és vigye fel a vágott papír négyzeteket.

A Papyrus-mâché papiruszpapírból készült tojás meglehetősen törékenynek bizonyul, ugyanakkor ideális a belsőépítészethez. Kenje meg a golyó felületét PVA ragasztóval, és vigye fel a vágott papír négyzeteket.

Várja meg, amíg a tojás megszárad, és közepén ovális nyomot hagy. Amikor a hajó teljesen megszáradt, végezzen metszést éles ollóval, eressze le és távolítsa el a labdát. Javítsa ki a lyuk alakját. Tehetsz bele szizált vagy papírmadarat.

Olvassa el még: Hogyan varrjunk kendőtojást

Ha egy kört vág a csend négyzetén belül, akkor a Papier-Mache tojás pöttyös lesz.

Ha egy kört vág a csendes négyzeten belül, akkor a Papier-Mache tojás pöttyös lesz.

Az ilyen kézműves belsejébe gyöngyöket, cukorkákat vagy csajokat tehet.

Hogyan készítsünk hatalmas papier-mache tojást

A Papier-Mache technika lehetővé teszi bármilyen ötlet megtestesítését, így nemcsak kicsi, hanem nagy tojásokat is készíthet. A termékek alakja és méretei elsősorban a kezdeti nyersdarabtól függenek. A legegyszerűbb módja annak, hogy nagy alapot készítsen egy tojáshoz, ha varrja egy régi paplanhuzatból, és megtölti felesleges dolgokkal..

A Papier-Mache technika lehetővé teszi bármilyen ötlet megtestesítését, így nemcsak kicsi, hanem nagy tojásokat is készíthet.

Ezután csomagolja be a tojást fóliával, hogy a kívánt formát kapja. Az alapja készen áll. Most vegyen újságokat, tépje szeletekre és illessze be a tojás felületére.

Amikor a papír megszáradt, gittelheti a tetejét, hogy kiegyenlítse a felületet, és festeni tudja az újságpapírt..

Ha a papír megszáradt, akkor gittelheti a tetejét, hogy kiegyenlítse a felületet, és festeni tudja az újságpapírt. Jelölje meg a vágóvonalat, és egy késsel vágja le a tojást.

Jelölje meg a vágóvonalat, és egy késsel vágja le a tojást.

egy nagy, papier mâché tojást fel kell vágni

A belsejét is glettelni kell. A tojás kész. Használhatja szoba díszítésére.

A belsejét is glettelni kell. A tojás kész. Használhatja a szoba díszítésére.

A Papier-Mache kézművességei felhasználhatók improvizált anyagként egy fotózáshoz. A kicsi papírtojások eredeti módon díszíthetik a belső teret saját kezűleg, vagy csomagolhatnak egy kis ajándékot.