DIY egy csokor virágot az édességek csomagolásából

Készítsen egy csokor virágot a cukorkacsomagolókból

Bármilyen ünnephez az asztalon rengeteg édességet találhat … Figyelt arra, hogy most milyen édességcsomagolókat készítenek? Ez csak látvány a fájó szemek számára! Néha még kár is édességet enni, és eldobni az olykor műalkotásnak tűnő édességcsomagolót. Éppen ezért ebben a cikkben megtanulja, hogyan lehet csokrot készíteni ezekből az édességcsomagolókból saját kezével….

Kézműves csokor virág készítése cukorkacsomagolásból

A csokor elkészítéséhez a következő anyagok szükségesek:

– cukorkacsomagolók (virágonként 6 db cukorkacsomagolásban);

– 1 cm vagy nagyobb átmérőjű gyöngyök;

– virágüzlet (bármilyen huzal használható, de nem vékony);

– ragasztószalag;

– lyukasztó;

– olló;

– zöld díszítő szalag.

Lásd még: DIY tüll virágok

Kezdjük el egy csomag csomagot készíteni.

1. Papírdarabjainkat édességekből rakjuk ki 6 db -ban. Ezután hajtsa félbe az egyes cukorkacsomagolókat..

2. Lyukasztóval lyukakat készítünk az alábbiak szerint: négy hajtogatott cukorkacsomagolón valahol fél centimétert mérünk a hajtogatott széltől és lyukat lyukasztunk, a fennmaradó két édességpapíron pedig lyukat lyukasztunk a szélétől. Ezt a műveletet minden rendelkezésre álló cukorkacsomagolóval elvégezzük.

Kezdjük el egy csomag csomagot készíteni.

3. Mérjen ki 30 cm drótot, tegyen rá gyöngyöt, és hajtsa félbe a drótot úgy, hogy a gyöngy középen legyen. Ezután rögzítjük a gyöngyöt a huzal elcsavarásával. A virágszár és a petefészek készen áll.

Lyukasztóval lyukasztjuk a cukorkacsomagolókat, és dróton felfűzzük

4. Most a kapott virágszárra rátesszük a szirmokat – cukorkacsomagolást: először négy becsomagolt csomagolást félbehajtva, majd a két megmaradt, de korábban kibontott.

5. A szirmok rögzítéséhez leveleket készítünk. Ehhez mérjünk le 8 centiméter ragasztószalagot, lehetőleg zöldet, és vágjunk le két egyforma darabot, tegyük fel a ragacsos oldalt felfelé. Vágjon le 8 centiméteres huzalt, és helyezze a közepén lévő ragasztószalag egyik darabja mentén. Fedje le a második darabbal úgy, hogy a szalag ragadós oldalai egyenletesen kapcsolódjanak egymáshoz. Vágja ki a leveleket a kapott zöld csíkon mindkét oldalon.

zöld papírból leveleket készítünk

6. Rögzítjük a leveleket a virágszárra a szirmok – cukorkacsomagolók alatt.

Az elkészített virág minden szárát díszítő szalaggal becsomagoljuk. Végül minden virágunkat egy szép csokorba gyűjtjük.

7. Az elkészített virág minden szárát díszítő szalaggal becsomagoljuk. Végül minden virágunkat egy szép csokorba gyűjtjük..

Nézzen meg egy videót a témában: Kézműves készítés cukorkák csomagolásából

Az édességcsomagoló csokor létrehozásának folyamata meglehetősen egyszerű és szórakoztató. A gyerekek értékelni fogják szüleik idejét, amellyel ilyen pozitív mesterséget készítettek. Anyukák, nagymamák, nagynénik és még barátnők is örülnek egy kézzel készített ajándéknak. Ne féljen fantáziálni, és persze ne dobja ki a gyönyörű cukorkacsomagolást, mert most van haszna!