Nyári mesterségek: festés kövekre kezdőknek. Fotó és videó

Kreatív ember vagy? Szeretsz valamit saját kezeddel csinálni? Ha úgy dönt, hogy a tengerhez megy, ne felejtse el magával vinni a festékeket, akkor a szabadidő biztosan nem lesz hiábavaló. A kövekre rajzolás a legizgalmasabb tevékenységnek nevezhető, amely vonzó lesz mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Eredeti nyári mesterségeket kap. A jövőben belső dekorációra vagy tájtervezésre használhatók, mindez a kő méretétől és képességeitől függ..

Festés köveken gyerekeknek lépésről lépésre

Ha úgy dönt, hogy nyáron érdekes szabadidőt tölt gyermekével, akkor először gyűjtsön össze szép és sima köveket. A kövekre rajzolást a pedagógusok is bevonhatják a programba, mivel ez a lecke fejleszti a fantáziát, a kéz finommotorikáját és a tapintási érzéseket.

Ha úgy dönt, hogy nyáron érdekes szabadidőt tölt gyermekével, akkor először gyűjtsön össze szép és sima köveket. A tanárok a kövekre rajzolást is bevonhatják a programba, mivel ez a lecke fejleszti a fantáziát, a kéz finommotorikáját és a tapintási érzéseket.

Rajzolhat bármit, így még kisgyermekek is képesek rá..

Rajzolhat bármit, így még kisgyermekek is képesek rá.

Nagyon fontos, hogy előkészítsük a követ, mielőtt a gyermek rajzolna rá. A köveket alaposan mossuk meg és hagyjuk teljesen megszáradni. Alapozva, hogy világos legyen a kép. Ezután add meg a gyermeket, és hagyd, hogy rajzoljon mintákat, pillangókat, virágokat vagy bármit, amit a fantáziája sugall.

Nagyon fontos, hogy előkészítsük a követ, mielőtt a gyermek rajzolna rá. A köveket alaposan mossuk meg és hagyjuk teljesen megszáradni. Alapozva, hogy világos legyen a kép. Ezután add oda a gyermeknek, és hagyd, hogy rajzoljon mintákat, pillangókat, virágokat vagy bármit, amit a képzelet sugall.

A gouache ideális kövekre festéshez. Segíts gyermekednek elképzelni, hogy a kő nem csak egy nyári kézműves anyag vagy a rajz alapja.

A gouache ideális kövekre festéshez. Segíts gyermekednek elképzelni, hogy a kő nem csak egy nyári kézműves anyag vagy a rajz alapja.

Ebből igazi hernyó, bagoly vagy más állat válhat..

Ebből igazi hernyó, bagoly vagy más állat válhat.

Kövek segítségével akár mesés cselekményt is létrehozhat a főszereplőkkel és dekorációkkal. Miután a hulladékanyagból készült kézműves készen áll, fedje le lakkal.

Kövek segítségével akár mesés cselekményt is létrehozhat a főszereplőkkel és dekorációkkal. Miután a hulladékanyagból készült kézműves készen áll, fedje le lakkal.Mese a köveken

mese a köveken

Nézze meg a videót: Hogyan rajzoljunk katicabogár kövekre

Bagoly rajzolása kövekre lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy a bagoly életre keljen a kövön, sima ovális anyagokat kell felvennie sötét és világos színekben. A legegyszerűbb módja az ilyen kövek megtalálásának a tengeren vagy más víztest közelében nyáron. A fehér kövek tökéletesek a sarki bagolyhoz, a sötét kövek pedig tökéletesek a sötét bagolyhoz..

Annak érdekében, hogy a bagoly életre keljen a kövön, sima ovális anyagokat kell felvennie sötét és világos színekben. A legegyszerűbb módja az ilyen kövek megtalálásának a tengeren vagy más víztest közelében nyáron. A fehér kövek tökéletesek a sarki bagolyhoz, a sötétek pedig a sötét bagolyhoz.

Az előző mesterkurzushoz hasonlóan a köveket a rajzolás megkezdése előtt elő kell készíteni. A köveket gouache vagy akvarell festik vékony ecsettel. Annak érdekében, hogy a festmény színe ne torzuljon, fedje le a követ egy alapozóval. Ha azonban sötét a rajz, rögtön rajzolhat egy rendes kőre..

Az előző mesterkurzushoz hasonlóan a köveket a rajzolás megkezdése előtt elő kell készíteni. A köveket gouache vagy akvarell festik vékony ecsettel. Annak érdekében, hogy a festmény színe ne torzuljon, fedje le a követ egy alapozóval. Ha azonban sötét a rajz, rögtön rajzolhat egy rendes kőre.

A kezdőknek emlékezniük kell a rajz alapjaira, amelyeket az iskolában kaptak, majd kiderül, hogy gyönyörű bagolyt rajzolnak.

1. lépés. Először vizuálisan ossza fel a követ két egyenlőtlen részre – fejre és testre.

2. lépés A jó tájékozódás érdekében húzzon fehér választóvonalat.

3. lépés Rajzoljon két kört a szem számára.

4. lépés Rajzolja le a tollak körvonalait, utánozva a természetes borítást.

5. lépés. Rajzolja le a bagoly szemét és csőrét. Válassza ki a szárny területét. A szem rajzolása az egyik legnehezebb technika, ezért használjon különböző árnyalatokat, hogy kiemelkedjenek. Nézze meg a fényképet, hogy megismételje a rajzot..

6. lépés. Fesse be a bagoly testét és fejét különböző színekkel.

Lépés 7. Fedje le a készterméket lakkal, és várja meg, amíg megszárad.

A bagoly kézműves kulcstartókat, medálokat, mágneseket vagy más ajándéktárgyakat készíthet. Tollazatminta helyett dekoratív mintát festhet. Minden a képzeletétől és a művészi képességeitől függ..

A bagoly kézműves kulcstartókat, medálokat, mágneseket vagy más ajándéktárgyakat készíthet. Tollazatminta helyett dekoratív mintát festhet. Minden a képzeletétől és a művészi képességeitől függ.

A nyári kézművesség hulladékanyagokból való készítése ugyanolyan érdekes, mint a levelekből, kúpokból vagy gesztenyékből való termékek készítése.. Rajz kövekre kezdőknek – jó módszer a művészet új irányának elsajátítására és a kreativitás fejlesztésére. Nézzen fotókat és videókat, és kísérletezzen.

béka kövekenBéka köveken

kőből készült medál