Hogyan válasszuk a szigetelést: polisztirol vagy penoplex

A hőszigetelő anyag kiválasztása nem könnyű feladat, különösen a kezdő építő számára. A piacon folyamatosan jelennek meg új fűtőberendezések, amelyeknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai. A szigeteléssel kapcsolatos munkával szembesülve sokan aggódnak, hogy melyik anyagot részesítsék előnyben: penoplex vagy hab. Próbáljuk meg elősegíteni a megalapozott választást, összehasonlítva ezeket a fűtőberendezéseket, elemezve azok fő jellemzőit..

A hab és a hab hasonlósága

Nehéz vitatni, hogy ezek az anyagok nagyon hasonlóak. A penoplex még megjelenésében is könnyen összetéveszthető a polisztirollal, ha nem tudta, hogy a penoplex világos narancssárga, míg a hab fehér.

Nehéz vitatni, hogy ezek az anyagok nagyon hasonlóak. A Penoplex még megjelenésében is könnyen összetéveszthető a hungarocellel, ha nem tudta, hogy a Penoplex világos narancssárga, míg a hungarocell fehér.Hungarocell és penoplex

Mindkét fűtőberendezés számos azonos tulajdonsággal rendelkezik: nedvességálló, nagyon könnyű, nem bomlik, bármilyen időjárási körülmények között használható, és könnyen használható. A penoplex és a polisztirol egyaránt habosított polisztirolhab -technológiával készül.

Hasznos cikk: Hogyan építsünk vályogházat saját kezünkkel

Az összetétel és a műszaki jellemzők hasonlósága meghatározza ugyanazon hátrányok jelenlétét is, amelyek közül a fő a különféle vegyi anyagok, például az aceton hatásának intoleranciája..

Az összetétel és a műszaki jellemzők hasonlósága meghatározza ugyanazon hátrányok jelenlétét is, amelyek közül a fő a különböző vegyi anyagok, például az aceton hatásának intoleranciája.A fűtőberendezések összehasonlítása

A Penoplex viszonylag nemrég jelent meg az építőiparban, míg a polisztirolt hosszú ideje sikeresen használják az építőiparban. Éppen ezért a penoplex használatával kapcsolatos gazdag tapasztalatok hiánya miatt nehéz mélyrehatóan értékelni tulajdonságait..

Ennek ellenére bizalommal megerősíthető, hogy mindkét fűtőberendezés homogén szerkezetű és hasonló gyártási technológiával rendelkezik. A Penoplex és a polisztirol megtalálta fogyasztóit, ezért aktívan keresik őket az építési piacon.

A fűtőberendezések hőszigetelő tulajdonságainak összehasonlítása

Természetesen mindkét típust nagyfokú hőszigetelés jellemzi. Ennek ellenére vannak apró megkülönböztető pontok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy adott helyzetben válasszon egy vagy másik típust:

  1. Az épület külső hőszigetelése.

A külső fal szigeteléséhez a hab jobb: költsége alacsonyabb, mint a habé, és a levegőáteresztő képesség magasabb. Ebben az esetben sokat spórolhat, mivel nem kell pénzt költenie további párazáró anyagokra..

A külső fal szigeteléséhez a hab jobb: költsége alacsonyabb, mint a habé, és a levegőáteresztő képesség magasabb. Ebben az esetben sokat spórolhat, mivel nem kell pénzt költenie további párazáró anyagokra.Falszigetelés habbal

  1. Belső szigetelési munkálatok.

A szakértők azt tanácsolják, hogy amennyiben szigetelési munkálatokat kell végezni, azokat csak a külső utcai oldalról végezze el, mivel a belső fal szigetelése elmozdulást okozhat a “harmatpontban”. Ez azt jelenti, hogy a falat szigetelik a meleg helyiségtől, aminek következtében felülete hideg lesz. Néha a fűtőberendezéseket tűzgátlókkal impregnálják, amelyek folyamatosan, és nem csak tűz idején szabadulnak fel.

  1. Szigeteljük az erkélyt.

Vannak olyan építési szakemberek véleményei, akik megbízásokat teljesítettek az erkélyek szigetelésére. Egyetértenek abban, hogy a penoplex előnyösebb, mivel optimális hőszigetelő rétege nagyságrenddel vékonyabb volt, mint a habé. Az erkély egy kis szoba, ahol szó szerint minden centiméter számít. Éppen ezért a vékonyabb szigetelés miatti helytakarékosság, ha minden más egyenlő, kritikus fontosságú..

Nézze meg a videót: Mi a jobb penoplex vagy polisztirol?

  1. A lapos tető szigetelésének megválasztása.

Ebben a helyzetben mindkét anyag egyenlő alapon találja magát. A tető szigetelésekor a fő hangsúly a nagyfokú hővezető képesség és alacsony nedvességáteresztő képesség. A Penoplex és a polisztirol rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal.

A lapos tető elrendezése nem tekinthető jó megoldásnak, mégis, ha ezt meg kell tennie, akkor ragasztania kell legalább 10 cm vastagságú polisztirolt, fel kell kenni rá tetőfedő papírt, és le kell fedni egy réteggel. bitumen.

  1. Mennyezet szigetelés.

Elvileg mind a hungarocell, mind a Penoplex alkalmas, bár az utóbbi előnyösebb. A penoplex kiválasztásakor nem kell további bevonatokat fektetni a tetőtér padlójára, mivel olyan tulajdonságok, mint az erő és a sűrűség lehetővé teszik a szigetelésre való lépést és a járást..

  1. Hogyan szigeteljük a padlót.

Mindkét vizsgált opció műszaki jellemzőivel megfelel a padlószigetelésre vonatkozó követelményeknek: nyomószilárdságú, majdnem nulla vízáteresztő képességű.

Mindkét vizsgált lehetőség, műszaki jellemzőivel, megfelel a padlószigetelésre vonatkozó követelményeknek: nyomószilárdságú, majdnem nulla vízáteresztő képességű.Padlószigetelés penoplex -szel

Olvassa el még: Penoplex – mi ez?

Figyelembe véve ezen anyagok tulajdonságait, önállóan eldöntheti, hogy melyik jobb választani: polisztirol vagy polisztirol hab a falak, padlók, tetők vagy egyéb felületek szigeteléséhez saját kezével..

Adblock
detector