Mérnöki tábla és parkettalap, mi a különbség, melyik a jobb. Fénykép

Manapság sok padlóburkolat létezik, így a megfelelő kiválasztása nem olyan egyszerű. Viszonylag nemrégiben új anyag jelent meg – mérnöki tábla. Sokan feltették a kérdést: melyik a jobb, mérnöki tábla vagy parketta. Fontos tudni, hogy mi a különbség annak érdekében, hogy saját kezével válassza ki otthonának megfelelő padlóburkolatot..

Miben különbözik a mérnöki tábla a parketttól?

A megtervezett tábla a modern padlóburkolatokra utal, amelyek két rétegből állnak. Az első fő réteget az alján kell elhelyezni. Másfél centiméteres kiváló minőségű rétegelt lemezből áll. A gyártási anyag mindig nyírfa. A tetején található második réteg hagyományos és egzotikus fából készült furnérból (fűrészelt) készül.

A mérnöki tábla tartós és erős, és ezen tulajdonságokkal felülmúlja a parkettát. Ez a bevonat leggyakrabban drága fafajokból készül, és ez garantálja az anyag kiváló minőségét. Egy ilyen tábla minden belső térben jól néz ki..

A parketta, ellentétben a tervezett táblával, nem olyan megbízható és tartós. A padló formatervezett megjelenése viselése során könnyen lekaparható, csiszolható és lakkozható. A javítások többször is elvégezhetők. Egy ilyen táblát meleg padlóra lehet fektetni, ez a különbség a tervezett tábla és a parketta között.

A parketta, ellentétben a tervezett táblával, nem olyan megbízható és tartós. A padló formatervezett megjelenése viselése során könnyen lekaparható, csiszolható és lakkozható. A javítások többször is elvégezhetők.Parketta fotó

A tervezett lemez működése során az illesztések még hosszú idő után sem képeznek réseket, és megbízhatóan rögzítettek maradnak. A többrétegű szerkezet garantálja az illesztések megbízható csatlakoztatását. Amikor a páratartalom és a hőmérséklet változik, a tábla eredeti állapotában marad. Ez lehetővé teszi, hogy a padlófelület teljes lefedettségével használható legyen..

Az ilyen típusú lemezek hangjainak elnyeléséhez speciális akusztikus aljzatot készítenek lyukakkal. A bevonat vastagsága bármilyen lehet. Ez a tény lehetővé teszi különböző padlóburkolatok csatlakoztatását..

A táblát szabványos beton esztrichre is fel lehet szerelni, mivel a tábla nedvességálló rétegelt lemezből készült aljzattal rendelkezik. A megtervezett tábla többféle változatban kapható, és könnyen illeszkedik bármilyen házhoz.

A táblát szabványos beton esztrichre is fel lehet szerelni, mivel a lap nedvességálló rétegelt lemezből készült. A megtervezett tábla többféle változatban kapható, és könnyen illeszkedik bármilyen házhoz.Fénykép parkettákról

Olvassa el még: Új padlóburkolatok a lakásban

A parketta sajnos nem különbözik az ilyen tulajdonságoktól, de magabiztosan összehasonlítható sok padlóburkolattal, és akár nyerhet is. Csak kombinált deszkák formájában állítják elő, amelyek szokatlan tervezési kombinációja lehetővé teszi nagyon szép kapcsolatok létrehozását..

Mérnöki tábla telepítése otthon

A parketták és a tervezett táblák közötti különbség a beépítési tulajdonságokban is rejlik. A tábla felszerelése kétféleképpen történik:

1. módszer.

 1. Telepítés előtt a padló alja kiegyenlített.
 2. A klasszikus telepítési lehetőség a rétegelt lemezre történő telepítés..
 3. A fa- és betonpadlóra rétegelt lemezeket helyeznek.
 4. A táblát önmetsző csavarokkal, ragasztóval rögzítik.
 5. A rétegelt lemez ragaszkodik a felülethez és két napig marad.
 6. Csiszolás folyamatban.
 7. Csiszolás után a mérnöki tábla felszerelhető.

A mérnöki táblát az esztrichre fektetik. Bár ez az opció sokkal könnyebb, a táblát mechanikusan rögzítik ilyenMi az a mérnöki testület? Lásd a képen a szerkezetet

2. módszer.

A mérnöki táblát az esztrichre fektetik. Bár ezt az opciót sokkal egyszerűbbé teszik, a tábla mechanikus rögzítése ebben az esetben lehetetlen. Kovesd ezeket a lepeseket:

 1. A betonfelületet megtisztítják.
 2. Az alapot 3-4 alkalommal alapozzuk és szárítjuk.
 3. Fogazott simítóval ragasztóréteget visznek fel a felületre, a táblát felszerelik.
 4. A bevonat rögzítésekor nagy mennyiségű ragasztót használnak. Ez garantálja a kiváló minőségű rögzítést és a jó eredményeket..

Melyik a jobb – tervezett tábla vagy parketta maga dönthet, ha megérti, mi a különbség a két padlóburkolat között. Ne feledje, hogy a padló díszítése fontos szerepet játszik a helyiségek felújításában, ezért fordítson különös figyelmet erre a szakaszra..