Padlóburkolat a lakásban, ami jobb. Népszerű anyagok, padlószigetelés, javítás

Ha úgy dönt, hogy saját kezűleg javítja, akkor nemcsak a szükséges készségekkel kell rendelkeznie, hanem a megfelelő padlóburkolat kiválasztásával is. Manapság sok anyag létezik, például linóleum, laminált, szőnyeg és mások, ezért tudnia kell, mi a legjobb padlóburkolat a lakásban.

Melyik nemet válasszuk

Először is el kell döntenie a prioritásokat, mi a legjobb a lakásában. Valaki csak erős és tartós padlót szeretne, míg valaki különös figyelmet fordít a megjelenésre. Most sokféle padlóburkolatot gyártanak. Tekintsük részletesebben őket.

 • Parkett

Ez a padló mindig népszerű. De némi változás történt a stílusában. Ha korábban minden alkatrészt külön kellett elhelyezni, akkor a modern változatban nagy pajzsokat gyártanak, ahol már fa deszka mintát készítettek..

Ez a padló mindig népszerű. De némi változás történt a stílusában. Ha korábban minden alkatrészt külön kellett elhelyezni

Van blokkparketta is, amelyből érdekes díszek alakulnak ki a lakásban. Tölgyből, bükkből, juharból és más fából készül. A rajzot először számítógépre vetítik, és kiszámítják az egyes árnyalatok részleteinek számát. Az ilyen parketták drágák és karbantartást igényelnek..

Olvassa el még: Csináld a kavicsos ösvényeket az országban

 • Parkettatábla

Ez a padlóanyag fából készült, de költsége alacsonyabb, és a telepítés is könnyebb. A széles táblát két vagy három réteg szerszámmal gyártják. Vannak lehetőségek letöréssel és anélkül. Bármilyen árnyalatot választhat ízlése szerint, vagy több kombinálhat, ahogy a tervezők szeretik. A padló párszor hurkolható és frissíthető. Jobb, ha a parkettalapot lezáró kötések segítségével helyezzük el, mivel nincs ragasztva.

Ez a padlóanyag fából készült, de költsége alacsonyabb, és a telepítés is könnyebb. A széles táblát két vagy három réteg szerszámmal gyártják. Vannak lehetőségek letöréssel és anélkül. Bármilyen árnyalatot választhat

 • Laminált

A laminátum olcsó, megbízható és kiváló minőségű padlóburkolat. Legjobban újrateremti a mintát minden fa, kő, csempe stb. Vannak többszínűek is lehetőségek laminált padló (laminált) a lakásban. Kiválaszthat egy mintát is a ferde parkettához. A laminált textúra sima és domború, nedvességgel bevont. A parkettához hasonlóan szerelhető fel.

A laminátum olcsó, megbízható és kiváló minőségű padlóburkolat. Legjobban újrateremti a mintát minden fa, kő, csempe stb. Vannak többszínű opciók is.

 • Mats

A szőnyegek természetes anyagokból készült szőnyegek, például nád, vászon és mások. Ezek antisztatikusak, különböző színűek, méretűek és formájúak. Az anyag másik előnye a masszázshatás járás közben.

A szőnyegek természetes anyagokból készült szőnyegek, például nád, vászon és mások. Ezek antisztatikusak

 • Parafa

A parafa padlónak számos előnye van. Természetes anyagokból is készült, meleg, könnyen felszerelhető egy lakásban, és hosszú ideig tart. Rugalmas hatása van, ami csökkenti a gerinc terhelését járás közben. Különféle mintákkal és színekkel díszített. Védőbevonat nélkül vagy anélkül is felszerelhető. Ha a parafa padló egy része elromlik, csak ki kell cserélnie a sérült területet, nem kell a lakás teljes padlóját mozgatni.

A parafa padlónak számos előnye van. Természetes anyagokból is készült, meleg, könnyen felszerelhető a lakásban, hosszú ideig szolgál

 • Kerámia csempe

Hagyományos konyha és fürdőszoba padló. Különféle szín- és textúra -lehetőségek állnak rendelkezésre. A kerámialapok tartósak, tartósak, nem érzékenyek a nedvességre és gyönyörű megjelenésűek.

Hagyományos konyha és fürdőszoba padló. Különféle szín- és textúra -lehetőségek állnak rendelkezésre. Kerámia csempe

 • Linóleum

A linóleum a legjobb padló a szobákban. Megfizethető, könnyen felszerelhető, nedvességálló, nagy palettával rendelkezik.

A LaLinoleum a szobák legjobb padlóburkolata. Megfizethető, könnyen felszerelhető, nedvességálló, nagy palettával rendelkezik.A laminátum olcsó padlóburkolat, ugyanakkor megbízható és kiváló minőségű. Legjobban újjáteremti a mintát minden fa, kő, csempe stb. Vannak többszínű opciók is.

 • Fapadló

A fa deszkából készült padló természetes, olcsó, tartós, kellemes megjelenésű. Alkalmas lehet durva változatként és kész bevonatként. Fapadlóval létrehozhatja a szoba átméretezésének hatását. Tökéletesen illeszkedik a lakás belső stílusához. A környezetbarát deszkák kellemes tapintásúak, nem hidegek. Egy ilyen padló, ha megfelelően karbantartják, körülbelül 25 évig tart..

Népszerű padlóburkolatok

A közelmúltban a nagyon sötét, a fa nagyon világos árnyalatai divatos lehetőségek. Szintén kereslet az alacsony vágású érdes fa padló. De csak úgy tűnik. Valójában az ilyen típusú bevonatot feldolgozzák és sima lesz, miközben minden hasznos tulajdonsága megmarad..

 • Meleg padló

Ennek a padlónak a felszerelése lehetővé teszi a lakás jobb felmelegedését hideg évszakban, valamint a szobahőmérséklet növelését, ha nincs központi fűtés. Sokkal jobban működnek, mint a fűtőberendezések..

Ez a rendszer bármilyen felület alá fektethető. A meleg padló előnye, hogy el van rejtve a felső réteg alatt, és nem lesz cső.

 • Önterülő padló

Ez a típusú padló egyre népszerűbb erőssége és tartóssága miatt. Vigyen fel szintező esztricheket vagy önterülő padlókat.

Ez a típusú padló egyre népszerűbb erőssége és tartóssága miatt.

A lakás önterülő padlóját érdes esztrichként használják, mivel korrigálja a felület görbületét. Kész bevonatként is használják, amelyet rajzokkal, különféle díszítésekkel és polimerrel vonnak be. A polimer padlók védettek az agresszív anyagoktól. Vannak poliuretán és epoxi bevonatok.

Hogyan szigeteljük a padlót egy lakásban

Ha a lakás a földszinten vagy egy hideg épületben található, akkor ajánlott a padló szigetelése. Ezt többféleképpen is megteheti:

 1. Helyezzen üveggyapotot, kő- vagy ásványgyapotot a bevonat alá. Vízszigetelő és gőzálló anyagokat is használnak..
 2. Szigetelje polisztirol habbal. Az illesztéseknél a lapokat ragasztóval kell ragasztani, és gőzzárót kell biztosítani..
 3. A poliuretán hab szórása szintén hozzájárul a hőszigeteléshez. Rétegvastagsága 50-100 mm. Ennek a szigetelésnek az előnye a zajszigetelés növekedése, és nem igényel vízszigetelést.
 4. Szigetelhet izolonnal, árnyékolt polietilénhabbal, farostlemezekkel.
 5. Szigeteljen linóleummal további szigetelő golyóval.

A lakás padlójavítása

Amikor felmerült a padló cseréjének szükségessége, minden lépést gondosan követni kell: esztrich, hőszigetelés, vízszigetelés, végső bevonat.

Érdemes minden erőfeszítést megtenni egy meleg és tartós padló létrehozásához, a modern technológiák és anyagok megértéséhez. Az önterülő padló esztrichként szolgálhat, a felső bevonat pedig bármi lehet.

Érdemes minden erőfeszítést megtenni a meleg és tartós padló kialakítása, a modern technológiák és anyagok megértése érdekében.Fénykép a meleg padlóról

Nagyon fontos a minőségi padlóanyagok megvásárlása és az összes javítási lépés helyes elvégzése. Ezután a padló hőt takarít meg, és hosszú ideig szolgál. Ön döntheti el, hogy melyik padló a legjobb az Ön lakásához. Vegye figyelembe a munka elrendezését, költségvetését és terjedelmét.