Csináld magad hidegen füstölt füstfürdő füstgenerátorral. Videó

Az emberek sokáig halat és húst füstöltek, hogy meghosszabbítsák a termékek eltarthatóságát, valamint valódi finomságokat készítsenek. Bár a dohányzási technológiák megváltoztak, az elv ugyanaz maradt. Ma vásárolhat gyári füstölőt, vagy készíthet hidegen füstölt füstházat do-it-yourself füstgenerátorral.

Do-do-yourself dohányzási módszerek

Maga a füstölési folyamat két típusra oszlik – hideg és meleg. A forró pillantást akkor hajtják végre, amikor a füstöt kilencvenöt fokra hevítik. A hideg módszer esetében a füst harmincöt fokig melegszik.

Maga a füstölési folyamat két típusra oszlik - hideg és meleg. A forró pillantást akkor hajtják végre, amikor a füstöt kilencvenöt fokra hevítik. A hideg módszer esetében a füst harmincöt fokig melegszik.Füstház generátorral

A forró füstöléses módszerben az elkészített termékeket a füstölési folyamat és a sütés tartályaiba helyezik. A dohányzás több órán át tart. A késztermékeket több napig tárolják.

Hogyan készítsünk füstházat húsnak és halnak füstgenerátorral

A dohányzóház füstgenerátora egyszerűen elkészíthető, és a füstölés közbeni füstöt nem kell lehűteni. A dohányzó kamra elkészítéséhez vashordót, serpenyőt vagy vödröt (fedővel) vesznek. A fűrészport az előkészített tartályba öntik. A hordót tűzre teszik, miközben füst szabadul fel, és a termékeket elszívják.

A dohányzóház füstgenerátora egyszerűen elkészíthető, és a füstölés közbeni füstöt nem kell lehűteni.Füstgenerátor fotó

Ha a dohányzóház légmentesen lezárt fedéllel vagy vízzárral rendelkezik, a dohányzás felügyelet nélkül történik. A hideg füstöléshez a húst és a halat előre elkészítik. A dohányzás sokkal tovább tart. A füstölésre szánt termékeket (hal, hús) előzetesen sózzák, majd szárítják. Nedves étel nem ajánlott. Ez hosszabb ideig meghosszabbítja a főzést..

A füstgenerátor csatlakoztatása a füstházhoz figyelmet igényel. A füstgenerátor készüléke meglehetősen bonyolult, ezért kövesse az utasításokat, ha úgy dönt, hogy saját kezűleg készít egy ilyen hidegen füstölt füstházat. A füstgenerátor által termelt füst hűtést igényel, ezért speciális hűtőrendszert terveztek.

Nézze meg a videót: Füstgenerátor hideg füstöléshez

Olvassa el még: Hordóhúsfüst

A hidegen dohányzó füstházban történő hűtés kétféleképpen történhet: a kémény hideg vízbe helyezése vagy a tömlők meghosszabbítása. A dohányzóház generátorának kialakítása többféle lehet, amelyek mindegyike 2 speciális csoportra oszlik, és a hőtermelés forrásaitól (tűz, villamos energia) függ.

Egy egyszerű lehetőség egy fém tartály speciális terminállal. A füstkivezetést speciális hullámos csövön keresztül kell elvégezni. A faforgácsot kiöntik, és a tartályt kis tűzre teszik, ilyen generátor használata nehéz, mivel a füstölési folyamatot ellenőrizni kell. A dohányzás több napig tart..

A hidegen dohányzó füstházban történő hűtés kétféleképpen történhet: a kémény hideg vízbe helyezése vagy a tömlők meghosszabbítása. A dohányzóház generátorának kialakítása többféle lehetHogyan készítsünk füstgenerátort saját kezűleg

A speciális elektromos elemmel rendelkező füstgenerátor kényelmesebb eszköz. A gyújtást és a kibocsátott füst hőmérsékletét ebben az esetben az elektromos egység szabályozza..

A füstgenerátoros füstháznak ez a változata kézzel készül egy kilépő tartályból. A tartály belsejébe spirál vagy tíz kerül. Levehetők a főzőlapról. 2 óra elteltével a spirál (tíz) felmelegszik. Fűrészpor füstöl és füst jelenik meg.

Nézzen meg egy érdekes videót: Füstház füstgenerátoros szekrényből

A füstgenerátor kipufogó formájában épülhet fel. Az azbesztcsövet spirál nikróm anyag tekercseli, míg a fordulatokat üvegszál borítja. A csövet ónlappal varrják fel. A kialakítás felgyorsítja a fűtési folyamatot, füstölgő fűrészpor. A készülék kikapcsolása után a füsthelyiség hőmérséklete néhány órán keresztül megmarad.

A füstgenerátor kipufogó formájában épülhet fel. Az azbesztcsövet spirál nikróm anyag tekercseli, míg a fordulatokat üvegszál borítja. A csövet ónlappal varrják fel. A kialakítás felgyorsítja a fűtési folyamatot, füstölgő fűrészpor. A készülék kikapcsolása után a füsthelyiség hőmérséklete néhány órán keresztül megmarad.Gyári füstház generátorral

A tartályhoz hőérzékelő is csatlakoztatható, amely szabályozza a hőmérsékletet, és szükség esetén kikapcsolja a spirált (tíz). Ebben az esetben a dohányzást folyamatosan ellenőrzik. Bármikor tölthet üzemanyagot. Ez a füstgenerátor kényelmesnek bizonyul, mivel a füst nem igényel állandó hűtést..

Hasznos cikk: Hogyan készítsünk hidegen füstölt füstházat saját kezűleg

Füstgenerátor füstölővel lehetővé teszi, hogy ízletes, aromás finomságokat készítsen. Ha saját kezűleg készíthet hidegen füstölt füstfürdőt, akkor spórolhat a vásárláson, és meglepheti a vendégeket és a családtagokat különböző édességekkel..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org