A paradicsom tartósítása. Receptek. Fotó és videó

A pácolt paradicsom remek snack a téli szezonban. Nagy számban vannak recept a paradicsom tartósítására, ezért minden háziasszony kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Ebben a cikkben megtalálhatja a legnépszerűbb és legfinomabb recepteket, amelyek segítenek a paradicsom minimális időtartamú megőrzésében..

Paradicsom tartósítása, receptek

Leggyakrabban a paradicsomot pácolják három literes üvegekben. Az előkészített palackokat és kupakokat alaposan mossa le. Ezt követően az Ön számára kényelmes módon sterilizálni kell őket..

Vágja fel a kaprot, a tormát és más gyógynövényeket, és tegye az üveg aljára. Mossa meg a paradicsomot, és tegye az előkészített palackokba. A paradicsom mellett édes vagy keserű paprikát, fokhagymát, hagymát, sárgarépát is tehet, akkor a megőrzése nemcsak változatos, hanem gyönyörű is lesz.

A paradicsomot üvegekben öntsük fel forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 10 percig. Ezután engedje le a vizet és forralja fel újra. Ha paradicsomot tárol a pincében, akkor másodszor is felöntheti vízzel, és feltekerheti

A paradicsomot üvegekben öntsük fel forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 10 percig. Ezután engedje le a vizet és forralja fel újra. Ha paradicsomot tárol a pincében, akkor másodszor is megtöltheti vízzel, és feltekerheti, és ha a paradicsom egész télen meleg szobában lesz, akkor jobb, ha harmadszor is feltekeri a fedelet. Tegyen 6 evőkanál sót, 5 evőkanál cukrot és 150 ml ecetet az üvegbe a harmadik alkalom előtt.

Tekerje fel az üveget, fordítsa le a fedelet, és tekerje le egy takaróval.

Lásd még: recept uborka ketchup Torchin Chili

Konzervált paradicsom sterilizálás nélkül

Ha van egy literes üvege, és kis paradicsomot vásárolt, akkor próbálja feltekerni a következő recept szerint. Készítse elő az üvegeket és sterilizálja őket a fedéllel együtt. Helyezze a zöldeket az aljára a szokásos módon. A paradicsomot jól megmossuk, és levágjuk a szárát. Minden paradicsomba egy gerezd fokhagymát kell behelyezni. Az így elkészített paradicsomot tegye egy edénybe, és öntsön forró vizet 10 percig. Ezután engedje le a vizet és készítse elő a sóoldatot.

Egy liter sóoldathoz 50 gramm só, 150 gramm cukor, 50 gramm ecet, kapros esernyő, ribizlilevél, 5-7 borsó fekete bors és 5-7 szegfűszeg szükséges. Forraljuk fel a pácot, és öntsük rá a paradicsomot. Nem kell sterilizálni a paradicsomot, mivel nem robban fel ezzel a recepttel. Tehát csak tekerje fel a fedelet, fordítsa meg és tekerje be. 2 nap múlva vigye a konzerv paradicsomot a kamrába vagy a pincébe.

Ha a paradicsomot három literes üvegekben szeretné megőrizni ennek a receptnek megfelelően, akkor mindent pontosan ugyanúgy tegyen, csak növelje a pác hozzávalóinak mennyiségét 3-szor.

Zöld paradicsom konzerv. Felkészülés a télre

Mossa meg a zöld paradicsomot, és készítse elő a gyógynövényeket, fokhagymát, borsot. Tegye az összes hozzávalót egy három literes üvegbe, beleértve a paradicsomot is. Külön tartályban pácot kell készítenie. Ehhez vegyen 1,5-2,0 liter hideg forralt vizet, és oldjon fel benne 75 g sót..

Mossa meg a zöld paradicsomot, és készítse elő a gyógynövényeket, fokhagymát, borsot. Tegye az összes hozzávalót egy három literes palackba, beleértve a zöld paradicsomot is.

Ezt követően öntsük a pácot a paradicsomra, és hagyjuk savanyulni. Lezárhatja műanyag fedéllel, a lényeg az, hogy a zöld paradicsom meleg helyen maradjon és 3-4 napig álljon. Helyezzen egy tányért vagy tálcát az üveg alá, hogy sózva a pác szabadon folyhasson. Ízlés szerint fűszereket adhat a sóoldathoz, és csípős borsot az üveghez..

3 nap múlva vágjon le egy darab paradicsomot, és próbálja ki. Ízének savanyú hordós paradicsomnak kell lennie. Ha a paradicsom sózott, öntsük a pácot egy edénybe, forraljuk fel és öntsük a paradicsomra. Már csak a zöld paradicsomot kell feltekerni a fedéllel. A zöld paradicsomot a hűtőszekrényben vagy a pincében is tárolhatja műanyag fedél alatt, így nem kell forralni a sóoldatot, és fel kell tekerni az üvegeket fedéllel..

Lásd még: a tök kaviár receptje, mint a boltban

Paradicsom konzerv. Receptek és fotók

Ez az egyszerű recept felhasználható egész paradicsom konzerválására vagy félbevágására. A tartósítás nagyon finomnak bizonyul – megnyalja az ujjait! Szüksége lesz körülbelül 3-3,5 kg paradicsomra, pár hagymára, pár fej fokhagymára, egy pohár növényi olajra. A páchoz szüksége van: 1 liter vízre, 50 ml ecetre, 0,5 csésze cukorra, egy kanál sóra, fekete borsra..

pácolt paradicsom télre

Főzés módja:

Az üvegeket mossa és gőzzel sterilizálja. Az aljára tegyen fokhagymát, gyógynövényeket és felmelegített növényi olajat, 20 ml / liter térfogatú üvegenként. Ahhoz, hogy a paradicsomot a pácba áztatják, fogpiszkálóval kell átszúrni. Ezt követően a paradicsomot halmozzák a zöldekre..

Ha nagy paradicsoma van, ne féljen félbevágni. A hagymát karikára vágjuk, és a paradicsomot rájuk helyezzük..

Az ecet kivételével keverje össze a pác összes hozzávalóját. Forraljuk fel a pácot, és miután levettük a tűzről, hozzáadhatunk ecetet. A forró pácot ráöntjük a paradicsomra. Most 15 percen belül sterilizálni kell őket. Tekerje fel a dobozokat fedéllel, fordítsa meg és csomagolja be.

paradicsom megőrzése télen

Piros paradicsom befőzése saját levében. Recept

Annak érdekében, hogy a paradicsomot saját kezűleg paradicsomlében őrizze meg, nagy és kis paradicsomot kell rendeznie. Szüksége lesz körülbelül 3 kg nagy és 2 kg kicsi paradicsomra. Egy három literes üveghez 2 evőkanál só és 2 evőkanál cukor szükséges. A fűszereket ízlés szerint választhatja ki, de leggyakrabban fahéjat, szegfűborsot és borsót használnak..

A paradicsomban le kell vágnia a szárát, és egy fokhagymagerezdet kell helyeznie a paradicsom közepére. Hasonló módon készítse elő az összes kicsi paradicsomot, és tegye üvegekbe, és a nagyokat – csavarja őket paradicsomra húsdarálóval vagy turmixgépben..

Forraljuk fel a paradicsomlevet, és adjunk hozzá sót és cukrot ízlés szerint. Öntsük a paradicsomot az üvegekbe, és sterilizáljuk körülbelül 15 percig. Ezután tekerje fel az üvegeket fedéllel, és tekerje le egy takaróval.

Nézze meg a videót: Paradicsom a saját levében, recept a télre való felkészüléshez

A DIY konzervkészítés a legjobb módja annak, hogy finom snacket készítsen GMO -k és vegyi tartósítószerek nélkül. Reméljük, hogy cikkünk a témában: A paradicsom tartósítása. Receptek fotókkal hasznos volt, és lesz időd ízletes és egészséges előkészületeket készíteni a télre ebben a szezonban.