Hoe maak je met je eigen handen een anjer van servetten. Masterclass met video

Tegenwoordig kun je in de winkel servetten in verschillende vormen en kleuren vinden. Nu zullen ondervrouwen bloemen niet alleen wit of roze maken, maar ook fel geel, rood en zelfs blauw. Afhankelijk van het servet dat je kiest, krijg je een mooie bloem of een hele compositie. Handgemaakte ambachten worden een waardevol geschenk en een originele interieurdecoratie.

Papieren servet anjers. Masterclass

Bloemen kunnen worden gemaakt van servetten met één of drie lagen, het hangt allemaal af van de gekozen vorm van de knop. Eerst worden alle lagen van elkaar gescheiden. Om een ​​anjer te maken, heb je twee lagen nodig die je dubbel moet vouwen en dan nog een keer. Verdeel uw werkstuk visueel in 4 vierkanten en niet in elk van hen met een nietmachine zodat u een rechte hoek krijgt. De grootte van de bloem hangt af van de grootte van het vierkant..

Bloemen kunnen worden gemaakt van servetten met één of drie lagen, het hangt allemaal af van de gekozen vorm van de knop. Eerst worden alle lagen van elkaar gescheiden. Om een ​​anjer te maken, heb je twee lagen nodig die je dubbel moet vouwen en dan nog een keer. Verdeel uw werkstuk visueel in 4 vierkanten en niet in elk van hen met een nietmachine zodat u een rechte hoek krijgt. De grootte van de bloem hangt af van de grootte van het vierkant.

Je moet elk vierkant in een vorm voor een bloem veranderen. Til nu voorzichtig de lagen van het servet op, beginnend aan de bovenkant, en knijp het iets naar het midden toe. Herhaal deze stappen voor alle lagen. Hoe meer lagen, hoe weelderiger de anjer, dus je kunt deze fase zelf aanpassen.

Je moet elk vierkant in een vorm voor een bloem veranderen. Til nu voorzichtig de lagen van het servet op, beginnend bij de bovenkant, en knijp het iets naar het midden toe. Herhaal deze stappen voor alle lagen. Hoe meer lagen, hoe weelderiger de anjer, dus je kunt deze fase zelf aanpassen.

Om een ​​mooie rand van een bloem te maken, wordt een blanco servetten gevouwen met een accordeon. Vervolgens worden ze in het centrale deel bevestigd en worden de zijranden gemarkeerd met een markering. Trek nu uw accordeon recht door de lagen een voor een lichtjes op te tillen. Het principe van het maken van zo’n anjer is vergelijkbaar met papieren pompons in stilte..

Om een ​​mooie rand van een bloem te maken, wordt een blanco servetten gevouwen met een accordeon. Vervolgens worden ze in het centrale deel bevestigd en worden de zijranden gemarkeerd met een markering. Trek nu uw accordeon recht door de lagen een voor een lichtjes op te tillen. Het principe van het maken van zo'n anjer is vergelijkbaar met papieren pompons in stilte.

Lees ook: Knutselen: papieren hart gemaakt van bloemen van servetten

De randen kunnen ook worden gedaan op blanco’s gemaakt volgens de eerste masterclass, maar je zult veel details moeten schilderen met een stift.

De randen kunnen ook worden gedaan op de blanco's die zijn gemaakt volgens de eerste masterclass, maar u zult veel details met een stift moeten schilderen.

Als de anjerknoppen klaar zijn, kun je beginnen met het maken van de steel, wat handig is voor het gebruik van groene cocktailbuizen of bamboespiesen. Om de stelen groen te houden, wikkel ze met servetten of bloementape. Anjerbladeren kunnen op dezelfde manier worden gemaakt..

Bekijk stap-voor-stap video: Papieren servet bloemen

Het is gemakkelijk om mooie rozen te maken van servetten, die een echte decoratie van de feesttafel worden en een aangenaam cadeau voor moeder of klasgenoot. Stel je voor, dan kun je zelfs van de eenvoudigste materialen interessante ambachten maken.