hoe maak je met je eigen handen een knuffeldier voor carnaval

Goedendag iedereen! Voor ons ligt de laatste wintermaand – februari. En dit betekent dat zeer binnenkort ieders favoriete vakantie, Maslenitsa, zal komen. Wat mij persoonlijk betreft, ik kijk met veel ongeduld en verwachting uit naar deze vakantie, want voor mij is Vastenavond een uitstekende reden om een ​​goede tijd te hebben met mijn gezin. En natuurlijk wordt deze vakantie altijd geassocieerd met het begin van de lente..

Tijdens de viering van Maslenitsa, d.w.z. volgens de traditie moet je binnen een week pannenkoeken bakken en trakteren op je familie, vrienden, allerlei wedstrijden organiseren en verschillende ambachten maken. En natuurlijk, aan het einde van Vastenavond, maken ze een knuffeldier en verbranden dat op de brandstapel op Vergevingszondag..

Ja, het is vermeldenswaard dat het erg moeilijk is om zelf een enorm knuffeldier te maken. Maar het maken van kleine poppen is vrij eenvoudig. Bovendien zijn ze populair bij kopers op de beurs. Deze ambachten kunnen fungeren als echte amuletten voor hun eigenaren. Daarnaast zijn ze gemaakt voor verschillende wedstrijden en houden kinderen ermee bezig, waardoor ze kennismaken met volkstradities. In ons artikel van vandaag zullen we proberen u te vertellen hoe u zelf zo’n souvenir kunt maken..

Hoe maak je met je eigen handen een knuffeldier voor Shrovetide van stro

Als u besluit om uit te zoeken hoe u met uw eigen handen een knuffeldier voor Vastenavond kunt maken, dan zou deze informatie waardevol voor u moeten zijn. Het meest traditionele en eenvoudige materiaal voor het maken van een Maslenitsa-pop is natuurlijk stro. Dit kan worden verklaard door het feit dat het perfect brandt. Het belangrijkste kenmerk van een souvenir is de outfit. En het is ook vermeldenswaard dat er vroeger zo’n gewoonte was, toen de pop eerst door het dorp werd vervoerd en pas daarna werd verbrand. Voor het maken van een damescarnaval hebben we nodig: draad, stro, stof, viltstiften.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Productieproces:

 • Je moet stokken stro op elkaar leggen, een kruis maken en ze dan bij de gewrichten verbinden.
 • De kop van het vaartuig kan worden gemaakt van stro, maar ook van papier en stof. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​helder en mooi gezicht op je hoofd te tekenen. Dan moet je een sjaal strikken.
 • Het lichaam van het vaartuig kan ook van stro worden gemaakt en vervolgens worden versierd met kleurrijke kleding gemaakt van lompen..
 • Aan het einde van het werk moet u het eindproduct weken met water met toevoeging van salpeter en vervolgens grondig drogen.

We presenteren nog een paar schema’s voor het maken van een Maslenitsa-knuffeldier:

Eerst moet je twee stokjes verbinden en het rietje goed bevestigen, decoreren met slimme kleding.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Optie met vlechthanden met een vlecht.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Ambacht van bast.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Stro en dikke draad gebruiken.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Masterclass gevulde kermis van papier

Hier praten we over hoe je een gevuld carnaval met je eigen handen kunt maken. Naast de instructies biedt dit bericht je een foto. In de moderne tijd is het voor inwoners van grote steden erg moeilijk om stro te vinden. En in dit geval zal gewoon papier hen te hulp komen. Deze producten zijn goed en interessant om met je kinderen te doen. Ambachten zijn helder en mooi! Om dit te doen, hebben we nodig: papier in verschillende kleuren, heldere linten, draden, een rol toiletpapier, viltstiften en een krant.

DIY-souvenirs voor vastenavond

 Productieproces:

 1. Je moet de draden nemen en twee stroken karton zo verbinden dat je een kruis krijgt.
 2. Dan moet je het omwikkelen met toiletpapier..
 3. Vervolgens moet je wit papier nemen en de jurk uitknippen. Dan moet je het dubbelvouwen en de nek doorknippen.
 4. Het is noodzakelijk om een ​​\u200b\u200bframe op de resulterende jurk te plaatsen, deze goed vast te zetten met draden, en het beste van alles met een helder lint op taillehoogte.
 5. Nu moet je papier van een andere kleur nemen en een schort maken.
 6. Je moet een zakdoek uit karton snijden en knutselen op je hoofd zetten.
 7. Teken dan een gezicht met viltstiften..

DIY-souvenirs voor vastenavond

Een souvenir maken van een bezem

En de eenvoudigste optie om ons huidige ambacht te maken, is de methode met een bezem. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een gewone bezem te nemen en deze gewoon aan te kleden. Dit is hoe schoonheid eruitziet.

DIY-souvenirs voor vastenavond

De vlecht van een pop kan worden gemaakt van een dunne bezem. En het lichaam is gemaakt van volumetrisch.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Als je fragmenten van een bezem hebt, kun je ze in één stuk verzamelen en een kleine pop maken.

Neem een ​​bezem als basis voor de pop en gebruik watten en stof om vorm te geven.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Vogelverschrikker voor Maslenitsa met hun eigen handen naar school

Om te weten hoe je thuis een gevuld carnaval kunt maken, moet je de informatie in dit artikel aandachtig lezen. Ze zouden in deze kwestie nuttig moeten zijn. In dit gedeelte van ons artikel breng ik een fotoselectie onder uw aandacht van wat er kan worden gemaakt voor de wedstrijd voor de school. Ze kunnen niet zeggen hoe beurzen op dit moment werden georganiseerd, maar in mijn schooljaren werden zulke delicate pannenkoeken verkocht, en een recensie van amulettenpoppen was zeker geregeld.

Bijvoorbeeld zo’n originele versie van stof, stro en draad.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Blanco, van gewoon karton. je kunt versieren met een bezem en een mooi, helder gezicht tekenen.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Er is nog een interessante optie met het gebruik van stof en een bezem..

DIY-souvenirs voor vastenavond

Weven van draden.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Symbolisch poppen met de zon in hun handen.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Heldere en mooie pop gemaakt van karton, stof en gekleurd papier.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Gebreide gehaakte pop, versierd met heldere linten en stof.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Hoe maak je thuis een klein knuffeldier?

En aan het einde van ons artikel stel ik voor dat je een carnavalspop maakt van geïmproviseerd materiaal. Het is meestal te vinden in elk huis. Het productieproces is heel eenvoudig. Zelfs kleine kinderen kunnen ermee omgaan. Hiervoor hebben we nodig: gekleurd papier, krant, schaar, doek.

DIY-souvenirs voor vastenavond

Productieproces:

 1. De krant moet in noedels worden gesneden om op stro te lijken. Het is noodzakelijk om de stroken zo dun mogelijk te maken. Voor de ruimte van de krant kun je gekleurd papier nemen.
 2. Verder volgt uit de resulterende spaties om het hoofd, de armen, de benen en het lichaam te vormen. En verbind alle delen van het lichaam met draden.
 3. Van gekleurd papier en onnodige stukken stof, je moet kleding uitknippen en de resulterende pop erin aankleden. Bind een verband.

DIY-souvenirs voor vastenavond

In feite kun je van elk materiaal een gevuld carnaval maken. Het belangrijkste in dit bedrijf is een groot verlangen en verbeeldingskracht..