Doe-het-zelf florarium stap-voor-stap instructies

Het florarium ziet eruit als een aquarium, maar daar houden de overeenkomsten op: het vult zich niet met water en er leven planten in in plaats van vissen. Op een andere manier kan het florarium een ​​mini-tuin voor het huis worden genoemd. Het is een gesloten glazen container, waar een hoge luchtvochtigheid en een constante temperatuur worden gehandhaafd, waardoor, samen met de gebruikelijke planten, exotische “gasten” uit de tropen kunnen groeien. Wij nodigen u uit om erachter te komen, hoe maak je een florium met je eigen handen met behulp van stapsgewijze instructies.

Zelfrangschikking van het florium stap voor stap

Florarium kan elke kamer decoreren en esthetisch plezier bezorgen. Het werk aan het creëren van zo’n minituin zal geen grote problemen veroorzaken, integendeel, het zal het creatieve proces boeien..

Dus om een ​​minituin voor je huis te maken, moet je deze stappen volgen:

Florarium kan elke kamer decoreren en esthetisch plezier bezorgen. Het werk aan het creëren van zo'n minituin zal geen grote problemen veroorzaken, integendeel, het zal het creatieve proces meeslepen. Dus om een ​​minituin voor je huis te maken, moet je deze stappen volgen:

1. Kies een plaats.

Voor het florarium is het de moeite waard om de beste plaats in de kamer in te nemen, een plek waar het in het volle zicht is, in het midden. Het bloemstuk moet naar de toeschouwers gericht worden geplaatst en moet vanaf elk punt in de kamer duidelijk zichtbaar zijn..

Het is niet nodig om een ​​tuin bij de ramen te plaatsen, omdat voor de opstelling een verlichtingsapparaat nodig is. Kunstlicht kan worden aangepast door de lichtstroom te vergroten of te verkleinen en de stralen in verschillende richtingen te richten.

Voor het florarium is het de moeite waard om de beste plaats in de kamer in te nemen, een plek waar het in het volle zicht is, in het midden. Het bloemstuk moet met het gezicht naar de toeschouwer worden geplaatst en moet vanaf elk punt in de kamer duidelijk zichtbaar zijn.

De ronde vorm is een ideale ontwerpoptie voor een florarium. In dit geval is er van alle kanten een overzicht beschikbaar. De achtergrondverlichting is in het deksel van de container geïnstalleerd. Je kunt veel tijd besteden aan planten, de ontwikkeling observeren, staat, deelnemen aan hun leven, de lopende processen beheersen.

Jaag niet te grote vormen na, anders kun je in plaats van een kleine schattige tuin een omvangrijke, onhandige structuur krijgen. Correleer de grootte van het florarium met het volume van de kamer.

De ronde vorm is een ideale ontwerpoptie voor een florarium. In dit geval is er van alle kanten een overzicht beschikbaar. De achtergrondverlichting is in het deksel van de container geïnstalleerd. Je kunt veel tijd besteden aan planten, kijken naar de ontwikkeling,

2. Bepaal het ontwerp en koop de benodigde apparaten.

In de regel wordt een glazen container in een winkel gekocht, terwijl de toegang tot de planten binnenin verticaal of frontaal kan zijn. Voor de frontversie is het mogelijk om glazen schuifpanelen te monteren, die verwijderbaar zijn.

In de regel wordt een glazen container in een winkel gekocht, terwijl de toegang tot de planten binnenin verticaal of frontaal kan zijn. Voor de frontversie is het mogelijk om glazen schuifpanelen te monteren, die verwijderbaar zijn.Creatief idee voor florium

Wat betreft het vullen van het florarium, zijn de volgende apparaten vereist:

  • Achtergrondverlichting zorgt voor extra verlichting. Om de helderheid van lichtstromen te verzachten, diffuus, gebruik ondoorzichtige tinten.

    Soms kan het felle licht van de huiskas, vooral ‘s avonds, of als het florarium te dicht bij de bank staat, vervelend en opdringerig worden. Dan nemen ze in dit geval hun toevlucht tot getint glas, dat de bewoners helemaal niet hindert, een interessant effect creëert en het licht dat uit het florarium komt dempt.

Soms kan het felle licht van de huiskas, vooral 's avonds, of als het florarium te dicht bij de bank staat, vervelend en opdringerig worden. In dit geval nemen ze hun toevlucht tot getint glas, dat de bewoners helemaal niet hindert, een interessant effect creëert en het licht dat uit het florarium komt dempt.

  • Hygrometer en thermometer. Dit zijn zeer belangrijke, broodnodige meetinstrumenten, omdat planten bepaalde bewaarcondities nodig hebben, die doen denken aan hun natuurlijke habitat. Ze regelen de temperatuur en vochtigheid in de minituin. Meestal hebben tropische planten hoge vochtigheids- en temperatuurwaarden nodig, dus u moet dit voortdurend in de gaten houden..
  • Fan. Voor planten in een gesloten structuur moet een constante luchtstroom worden gecreëerd om reinheid en versheid te garanderen. Bij het installeren van het ventilatiesysteem moet rekening worden gehouden met het volume van de constructie.

Fan. Voor planten in een gesloten structuur moet een constante luchtstroom worden gecreëerd om reinheid en versheid te garanderen. Bij het installeren van het ventilatiesysteem moet rekening worden gehouden met het volume van de constructie.

Als u de middelen en de wens heeft, kunt u een gecentraliseerd microklimaatcontrolesysteem bestellen, dat ervoor zorgt dat alle functies worden uitgevoerd om gunstige omstandigheden voor het plantenleven te creëren. Een dergelijke installatie is voorzien van indicatoren en wordt op afstand bestuurd..

Als u de middelen en de wens heeft, kunt u een gecentraliseerd microklimaatcontrolesysteem bestellen, dat ervoor zorgt dat alle functies worden uitgevoerd om gunstige omstandigheden voor het plantenleven te creëren. Een dergelijke installatie is voorzien van indicatoren en wordt op afstand bestuurd.

3. Schik de bodem.

Als basis wordt een kunststof rooster gebruikt, dat het onderste deel van de structuur zal beschermen. Een andere optie is om drainage te creëren uit een laag geëxpandeerde klei of zand..

Een voorwaarde voor het aanbrengen van de bodem is de uitvoering van een klein gaatje. Het zal nodig zijn om vuil water af te voeren tijdens reinigingswerkzaamheden..

Als basis wordt een kunststof rooster gebruikt, dat het onderste deel van de structuur zal beschermen. Een andere optie is om drainage te creëren uit een laag geëxpandeerde klei of zand. Een voorwaarde voor het aanbrengen van de bodem is de uitvoering van een klein gaatje. Tijdens reinigingswerkzaamheden is het nodig om vuil water af te voeren.

Een speciale bak met water wordt in het onderste deel van de structuur geplaatst of wordt eenvoudig op de bodem van de container gegoten. Zo kun je de sfeer van de tropen nabootsen..

4. Schik de planten

Planten kunnen worden geplant in een pot, mand, die op een plank wordt geplaatst of opgehangen. Een plank, een ladder zijn handig in gebruik, bevestiging, maar ze zien er onnatuurlijk uit. Het ontwerp ziet er beter uit met het gebruik van natuurlijke elementen, bijvoorbeeld drijfhout, stenen, dikke takken.

Planten kunnen worden geplant in een pot, mand, die op een plank wordt geplaatst of opgehangen. Een plank, een ladder zijn handig in gebruik, bevestiging, maar ze zien er onnatuurlijk uit. Het ontwerp ziet er beter uit met het gebruik van natuurlijke elementen, bijvoorbeeld drijfhout, stenen, dikke takken.

Wat voor soort planten geven een geweldig effect? Natuurlijk orchideeën, waarvoor je een achtergrond van klimop, philodendron, arrowroot, asperges kunt regelen. Bromelia’s en begonia’s zien er goed uit. Vermijd planten met grote bladeren en te snel groeiend. Bij het kiezen van planten moet u zich concentreren op de volgende indicatoren die kenmerkend zijn voor het florarium: temperatuur +20 ° C, vochtigheid – 60%, verlichting gedurende 12 uur.

Wat voor soort planten geven een geweldig effect? Natuurlijk orchideeën, waarvoor je een achtergrond van klimop, philodendron, arrowroot, asperges kunt regelen. Bromelia's en begonia's zien er goed uit. Vermijd planten met grote bladeren en te snel groeiend.

Lees ook: Muggen in kamerbloemen: hoe kom je er thuis van af

Florium voor beginners is een geweldige manier om je creativiteit te realiseren. Aan de hand van de stapsgewijze instructies kun je de juiste structuur kiezen, verlichting maken en de planten rangschikken. Een woonhoek is een goed alternatief voor kamerplanten. Met uw eigen handen transformeert u hetzelfde type appartementinterieur en benadrukt u uw eigen individualiteit.