Vastenavond knutselen op school

De komst van de lente is absoluut onmogelijk zonder ieders favoriete Maslenitsa! Zelfs de oude Slaven introduceerden de traditie om van jaar tot jaar de komst van de lente te vieren, afscheid van de winter! In die tijd werden er grote poppen gemaakt, die Vastenavond werden genoemd, en na de festiviteiten werd Vastenavond onder ieders gelach op de brandstapel verbrand.!

De feestdag van de Born Sun werd gehouden in liedjes, grappen, rondedansen, en het symbool was een pannenkoek geassocieerd met de zon! Daarom werd van alle wandelaars thuis verwacht dat ze roodwangige pannenkoeken met allerlei vullingen hadden.!

We zullen geen pannenkoeken bakken, maar we zullen een talisman maken zoals Maslenitsa! En het huis is goed – bescherming is verschenen en het kind is gelukkig – een nieuw, helder speelgoed!

Ons doe-het-zelf Shrovetide-ambacht zal ongeveer zo zijn en kan zelfs op school gemakkelijk worden gedaan:

Ons doe-het-zelf Shrovetide-ambacht zal zoiets zijn en kan gemakkelijk worden gedaan, zelfs op school

Om zo’n ambacht met je eigen handen te maken voor de vakantie, bereid je voor:

  • Helderrood acrylgaren – 1-1,5 m;
  • Heldere draden “Iris” van allerlei tinten (naar uw smaak);
  • Scherpe schaar;
  • Karton met zijkanten 10 cm.

Masterclass: leuke knutsels voor Vastenavond

De grootte van onze poppen hangt sterk af van de breedte van het karton, omdat we het zullen gebruiken om het lichaam van de poppen vorm te geven..

1. We spreiden de “Iris” -draden voor ons uit en bepalen de volgorde van overlappende lagen draden. We leggen de draden in de gewenste volgorde.

2. We beginnen de eerste laag draad stevig op het karton te winden. De draden moeten strak op elkaar passen, zodat onze draadpop het gewenste volume heeft. Nadat we de eerste laag over de hele lengte hebben gewikkeld, gaan we naar de tweede, dan naar de derde, enzovoort …

Masterclass: leuke knutsels voor Vastenavond

3. Nu moet je voorzichtig alle draden van het karton verwijderen, dan alle draden aan één kant goed vastbinden en aan de andere kant met een schaar knippen.

3. Nu moet je voorzichtig alle draden van het karton verwijderen

4. Voordat u doorgaat met de volgende werkfase, moet u de kleurlagen correct uitlijnen en de secties met een schaar inkorten:

Voordat u doorgaat met de volgende werkfase, moet u de kleurlagen correct uitlijnen en met een schaar knippen.

5. Laten we zorgen voor het toekomstige kapsel van onze draad jongedame! Om dit te doen, moet je een gewone varkensstaart weven van dezelfde draden, slechts één toon! Maar de lengte van de vlecht moet twee keer zo groot zijn als de pop. We fixeren (draaien, knopen) een vlecht op basis van de pop en vormen elk kapsel dat je wilt.

6. Bind de nek stevig vast met een draad, het hoofd moet rond en klein zijn!!

7. De volgende taak die voor ons ligt, is om de handen van de pop te maken. Om dit te doen, keren we opnieuw terug naar ons karton en winden we er draden op, maar in elke volgorde en afwisselend met elke kleur:

De volgende taak die voor ons ligt, is om de handen van de pop te maken.

Handen mogen niet dezelfde dikte hebben als het lichaam, daarom is het voldoende om drie keer minder draad op te winden.

8. Verwijder de wikkeling van het karton en rijg felrode acryldraden aan beide kanten op en knoop stevig vast:

We verwijderen de wikkeling van het karton en rijgen felrode acryldraden aan beide kanten ervan en binden het stevig vast

9. Sleep met dezelfde rode draad en selecteer de kleine nokken op de handvatten:

9. Sleep met dezelfde rode draad en selecteer de kleine nokken op de handvatten

10. We plaatsen de handvatten tussen de lichaamshelften en bevestigen ze daar goed. We binden de taille aan de pop:

10. We plaatsen handvatten tussen de lichaamshelften en bevestigen ze daar goed aan

11. En nu, om de elementen van amuletten toe te voegen, moet je de romp kruiselings vastbinden met rode acryldraad, aan de ene kant om de nek en aan de andere kant om de taille. Je kunt meerdere keren om de taille wikkelen en jezelf zo’n riem met kwastjes opleggen. Trek dan voorzichtig de rok van onze draadschoonheid recht, de eerste pop is klaar:

En nu, om de elementen van amuletten toe te voegen, moet je de romp kruiselings vastbinden met rode acryldraad

12. Zodat de jongedame van de draad zich niet verveelt, stel ik voor om een ​​vriendje voor haar te maken. De eerste fasen zijn absoluut identiek, maar we zullen het kapsel een beetje anders doen.!

13. Om van een man een kapsel te maken, doen we dit:

We maken een kleine bundel draden van dezelfde kleur als het “luxe haar” van een draadman zou moeten zijn. We leggen een knoop in het midden van de bundel en binden het allemaal aan het toekomstige hoofd van de pop:

We leggen een knoop in het midden van de bundel en binden het allemaal aan het toekomstige hoofd van de pop

14. Het hoofd is identiek gevormd als de eerste pop, maar we leggen het haar op een andere manier neer en fixeren het met een rode draad..

15. Lichaam en armen – we herhalen alles als voor een draaddame!

16. De laatste fase zijn de benen! We verdelen de bundel draden die uit het lichaam komen in twee gelijke delen en winden ze helemaal onderaan strak op, om zo te zeggen, de voeten scheiden. Als je wilt, kun je een shirt voor de man maken door de eerste drie lagen draad vanaf de taille tot de gewenste lengte af te knippen. Dit is wat een “goede kerel” we hebben:

We verdelen de bundel draden die uit het lichaam komen in twee gelijke delen en winden ze helemaal onderaan opnieuw op

17. We verbinden beide poppen met een draad en we krijgen het volgende paar:

We verbinden beide poppen met een draad, en we krijgen zo'n koppel

18. Als je Vastenavond-vaartuig wordt gegeven aan een jong stel dat kinderen wil, dan kun je kinderen aan deze compositie toevoegen om je wensen te verduidelijken:

18. Als je Vastenavondvaartuig aan een jong stel wordt gegeven

Kinderen moeten heel jong zijn. De fabricagetechnologie is 4-5 cm groot De fabricagetechnologie is identiek aan de “ouder” -fase tot de “inbaker” -fase – draai het kleine lichaam bijna tot aan de onderkant en de draad “baby” is klaar!

Kinderen moeten heel jong zijn.

19. En om ervoor te zorgen dat onze kinderen hun “moeders” vasthouden, moeten we ze stevig aan hun moeder vastbinden met een riem voor verschillende knopen!:

En om ervoor te zorgen dat onze kinderen

Dat is al het “moeilijke” werk bij het maken van ambachten – een talisman voor de viering van de vrolijke Maslenitsa!

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org