Ideeën voor scrapbooking: fotoalbum met stapsgewijze masterclass

Als je van foto’s houdt, niet alleen in elektronische maar ook in gedrukte vorm, probeer dan met je eigen handen een album te maken met behulp van de scrapbooktechniek. Nieuwe ideeën van professionele naaisters zullen u inspireren en u klaarstomen voor creativiteit. Nu kunt u doen mini-albums voor Instagram-foto’s en geef ze aan je geliefde vrienden.

Stap-voor-stap masterclass: doe-het-zelf fotoalbum scrapbooking

Het belangrijkste doel van het maken van een album met behulp van de plakboektechniek is om foto’s voor een lange tijd te bewaren. Tegenwoordig zijn fotoalbums voor pasgeborenen, voor bruiloften, voor jongens en meisjes populair. Haast je niet om ze in de winkel te kopen, probeer het zelf te doen.

Het belangrijkste doel van het maken van een album met behulp van de plakboektechniek is om foto's voor een lange tijd te bewaren. Tegenwoordig zijn fotoalbums voor pasgeborenen, voor bruiloften, voor jongens en meisjes populair.Masterclass scrapalbum

Voordat u aan het werk gaat, moet u alle materialen voorbereiden.

Je zal nodig hebben:

  • Gekleurd papier, karton, oud behang of kaarten
  • Liniaal, tape, potlood, schaar
  • PVA of lijmstift
  • Markers, gouache of verf
  • Vierkante foto’s van Instagram
  • Linten, pailletten, stickers voor decoratie

Knip eerst identieke vierkanten uit gekleurd karton of heel dik papier, waarvan het aantal afhangt van het aantal foto’s in het toekomstige album. Daarna kunt u beginnen met het afdrukken van foto’s vanaf het instagram.

Knip eerst identieke vierkanten uit gekleurd karton of heel dik papier, waarvan het aantal afhangt van het aantal foto's in het toekomstige album. Daarna kunt u beginnen met het afdrukken van foto's vanaf het instagram.

Plak de geselecteerde foto’s op de vierkanten met dubbelzijdig plakband. Zodra de ingelijste foto’s klaar zijn, stapelt u ze op en plaatst u ze in een dik boek. Druk goed aan. Nu moet deze stapel iets uit hun boeken worden geduwd, zodat hij uitsteekt.

Plak de geselecteerde foto's op de vierkanten met dubbelzijdig plakband. Als de ingelijste foto's klaar zijn, stapel je ze op elkaar en plaats je ze in een dik boek. Druk goed aan. Nu moet deze stapel een beetje uit hun boeken worden geduwd

Op de uitstekende uiteinden is het noodzakelijk om PVA-lijm in meerdere lagen aan te brengen. U kunt proberen de pagina’s aan elkaar te lijmen met dubbelzijdig plakband. Bedek de bindzijde met tape of een stuk stof.

Op de uitstekende uiteinden is het noodzakelijk om PVA-lijm in meerdere lagen aan te brengen. U kunt proberen de pagina's aan elkaar te lijmen met dubbelzijdig plakband. Sluit de bindzijde met tape of een stuk stof.Idee voor plakboekalbum

Er is nog een andere mogelijkheid om een ​​plakboekalbum te maken. Probeer de stappen van de volgende workshop te herhalen.

Er is nog een andere mogelijkheid om een ​​plakboekalbum te maken. Probeer de stappen van de volgende workshop te herhalen.

  1. Maak een vel dik papier klaar dat je wilt vouwen, zodat je 12 identieke vierkanten krijgt als je het uitgevouwen hebt. Je kunt dit ook doen met een liniaal en potlood..Maak een vel dik papier klaar dat je wilt vouwen, zodat je 12 identieke vierkanten krijgt als je het uitgevouwen hebt.
  2. Nu moet je sneden maken zoals op de foto, waarbij je aan de ene en de andere kant een vierkant ongesneden laat..Nu moet je sneden maken zoals op de foto, waarbij je aan de ene en de andere kant een vierkant ongesneden laat.
  3. De drie resulterende stroken moeten in één worden gevouwen en worden gelijmd op plaatsen die u niet hebt gesneden.De drie resulterende strips zijn nodig
  4. Vouw de tape tot een accordeon en verbind de vierkanten met dubbelzijdig plakband. Je hebt de kern van het mini-album.Vouw de tape tot een accordeon en verbind de vierkanten met dubbelzijdig plakband. Je hebt nu de kern van het mini-album.

Dan kun je beginnen met het voorbereiden van de hoes voor je mini-album. Je kunt het maken van dik papier of karton..

Dan kun je beginnen met het voorbereiden van de hoes voor je mini-album. Je kunt het maken van dik papier of karton.

Versier het album naar wens, want het kan niet alleen foto’s bevatten, maar ook stickers of kleine gedenkwaardige souvenirs. De scrapbooktechniek is erg interessant, dus je zou het idee van het maken van een fotoalbum leuk moeten vinden.

Versier het album naar wens, want het kan niet alleen foto's bevatten, maar ook stickers of kleine gedenkwaardige souvenirs.

Ideeën voor fotoalbums ter inspiratie

schroot albumIdeeën voor scrapbookalbumsDe scrapbooktechniek is erg interessant, dus je zou het idee van het maken van een fotoalbum leuk moeten vinden.Eenvoudig foto-ideeplakboekalbum voor vriendinIdee voor een vriendinplakboek voor mamaSchrootalbum: idee met een foto voor mamaplakboek voor pasgeborenenCreatief albumidee voor een pasgeboreneplakboek fotoalbumFoto van een interessant albumideealbum ideeënPlakboek Idee Fotoalbum

Er zijn veel ideeën voor het maken van albums met stapsgewijze masterclasses met behulp van de plakboektechniek. Kies de meest geschikte en laat je inspireren! Geef gekochte cadeaus op, leer mooie souvenirs en memorabilia maken met je eigen handen.