Eenvoudige lintborduurlessen. Foto en video

Lintborduurwerk is een gemakkelijke manier om kleding, tafelkleden, tassen of kussens te versieren. Met behulp van de meest gebruikelijke tools kun je oude dingen in korte tijd transformeren. Moderne naaisters hebben geleerd creatieve patronen, rozen, madeliefjes en andere bloemen te borduren. Als je de stapsgewijze instructies volgt, heb je het snel onder de knie lessen satijnen lint borduren verschillende maten.

Materialen:

– linten 1 cm breed

– handdoek of doek om te borduren

– naald met een groot oog

– schaar

Masterclass: Een eenvoudige les lint borduren

Ideaal als er speciale gaten in het tafelkleed of de handdoek zitten waar je de tape door kunt halen. Je kunt ze ook zelf maken als je twee evenwijdige lijnen op een breedte van elkaar trekt zodat het lint mooi aansluit. Maak daarna sneden op dezelfde afstand..

Ideaal als er speciale gaten in het tafelkleed of de handdoek zitten waar je de tape door kunt halen. Je kunt ze ook zelf maken als je twee evenwijdige lijnen op een breedte van elkaar trekt zodat het lint mooi aansluit. Maak daarna sneden op dezelfde afstand.

Begin met de hoofdnaad door de tape door de inkepingen te trekken. Trek vervolgens de tape door de zoom voor een mooi randpatroon..

Begin met de hoofdnaad door de tape door de inkepingen te trekken. Trek vervolgens de tape door de zoom voor een mooi randpatroon.

Hoe linten op een kussen borduren?

Zodra u de basisprincipes van het werken met linten onder de knie hebt, kunt u doorgaan met de meer complexe stappen van borduren. Maak hiervoor een borduurring en satijnen stof. Je kunt een kussensloop nemen.

Zodra u de basisprincipes van het werken met linten onder de knie hebt, kunt u doorgaan met de meer complexe stappen van borduren. Maak hiervoor een borduurring en satijnen stof. Je kunt een kussensloop nemen.

Bepaal eerst een ontwerp en maak het met krijt of een stuk zeep. Borduur het gedeelte vervolgens zo dat het patroon zich in het midden bevindt. De gemakkelijkste manier is om madeliefjes te borduren. Teken hiervoor een kern en bloembladen..

Bepaal eerst een ontwerp en maak het met krijt of een stuk zeep. Borduur het gedeelte vervolgens zo dat het patroon zich in het midden bevindt. De gemakkelijkste manier is om madeliefjes te borduren. Teken hiervoor een kern en bloembladen.

Prik nu voorzichtig door de stof en rek de tape uit zodat je de bloemblaadjes krijgt. Trek niet te strak aan om te voorkomen dat de stof gaat kreuken.

Prik nu voorzichtig door de stof en rek de tape uit zodat je de bloemblaadjes krijgt. Trek niet te strak aan om kreuken in de stof te voorkomen.

Kamille kern kan worden geborduurd in knopen. Om dit te doen, wikkelt u de tape in twee slagen om de naald en haalt u deze vervolgens door de stof. Vul de kern volledig met deze methode..

Kamille kern kan worden geborduurd in knopen. Om dit te doen, wikkelt u de tape in twee slagen om de naald en haalt u deze vervolgens door de stof. Vul de kern volledig met deze methode.

Teken veel bloemen, dan kun je het hele madeliefje borduren.

Teken veel bloemen, dan kun je het hele madeliefje borduren.

Bekijk de video: Inleidende les lint borduren

Hoe eenvoudige rozen op stof te borduren?

Rozen zijn het meest populaire type decor dat prachtig staat op een tas of T-shirt. Kies een lint in rood of een andere kleur.

Steek de tape eerst in de naald en begin hem dan voorzichtig in een rol te draaien. Naai de rozenknop geleidelijk aan om te voorkomen dat hij uit elkaar valt.

Steek de tape eerst in de naald en begin hem dan voorzichtig in een rol te draaien. Naai de rozenknop geleidelijk aan zodat deze niet uiteenvalt..

Rozen zijn het meest populaire type decor dat prachtig staat op een tas of T-shirt. Kies een lint in rood of een andere kleur.

Vervolgens kunt u de knop aan de stof bevestigen en er volumetrische bloembladen van borduren..

Vervolgens kunt u de knop aan de stof bevestigen en er volumetrische bloembladen van borduren.

Hoe meer bloemblaadjes, hoe mooier je bloem..

Hoe meer bloemblaadjes er zijn, hoe mooier je bloem is.

Het is vrij eenvoudig om met linten te borduren, het belangrijkste is om geduldig te zijn en geschikte lessen te vinden. Met je eigen handen verander je oude dingen in nieuwe en kun je je familie en vrienden echt verrassen.