DIY verjaardagscadeau voor mama, idee

Laten we, samen met jou, met onze eigen handen een geschenk voorbereiden voor deze lieve, vriendelijke, heel, heel beste vrouw ter wereld – MAMA!

Het is het beste om een ​​​​verjaardagscadeau met je eigen handen te maken. Moeder zal het talent en de smaak van de meestermaker zeker waarderen, ze zal zeker trots wakker worden voor haar kind en natuurlijk dankbaarheid voor een prachtig geschenk!

Laten we mama een chique broche geven in de vorm van een dahlia voor haar verjaardag! En hoe het wordt gedaan, zullen we nu ontdekken in de stapsgewijze instructies.!

Masterclass cadeau voor mama – een broche voor verjaardag

Masterclass cadeau voor mama - een broche voor verjaardag

Bereid je voor om zo’n prachtig cadeau voor mama te maken:

 • Viltstof in twee kleuren, de ene is helder voor de bloem en de andere is contrasterend voor de achterkant.
 • Pin.
 • Een klein stukje dun karton.
 • Naald en draad.
 • Scherpe gewone schaar.
 • Krullende schaar.
 • Reguliere liniaal.
 • Stellage.
 • Speciale lijm ontworpen voor het lijmen van stoffen.

Wat geef je een geliefde moeder voor haar verjaardag?

Als alles klaar en bij de hand is, kunnen we beginnen met het maken van een geschenk:

1. Laten we beginnen met een rood stuk vilt. Eerst moet een kleine rode cirkel met een diameter van 8 cm worden gesneden:

2. Meet op het resterende stuk vilt met een liniaal drie gelijke stroken van 3,8 cm breed, één strook stof 2,5 cm breed en nog twee stroken van 3,2 cm breed en snijd ze in stroken:

3. Laten we verder gaan met vilt van een andere kleur: knip een cirkel uit met een diameter van 5 cm en een klein vierkant, waarvan de zijkanten 3,2 cm zijn. Knip aan één kant van het vierkant een halfronde inkeping met een schaar:

Knip aan een kant van het vierkant een halfronde inkeping met een schaar.

4. Bereid dun karton voor en knip een kleine cirkel uit met een diameter van 5 cm.

5. Nu nemen we stroken rood vilt in onze handen en snijden ze genadeloos in vierkanten!

De zijkanten van de vierkanten moeten als volgt zijn: 3,2 cm, 2,5 cm, 3,8 cm Deze procedure is helemaal niet moeilijk, vooral omdat de breedte van de strepen duidelijk overeenkomt met de opgegeven parameters. Het blijft alleen om de “juiste” strip te kiezen, met de juiste parameters en alles in vierkanten te snijden! Dit is wat je zou moeten krijgen:

Nu nemen we stroken rood vilt in onze handen en snijden ze genadeloos in vierkanten!

Voor deze bloem hebben we 9 vierkanten nodig met zijden van 2,5 cm, 13 vierkanten met zijden van 3,2 cm en 15 grote vierkanten met zijden van 3,8 cm. de goede maat.

6. Nu staan ​​we voor de taak om de vierkanten de vorm van bloembladen te geven. Schaar helpt ons hierbij! Snijd de randen van de vierkanten af ​​zoals op de foto, we hebben heel schattige bloemblaadjes.

7. Nu hebben we een speciale lijm voor de stof nodig, met zijn hulp wikkelen we het bloemblad en geven het de vorm van een echt dahlia-bloemblaadje:

Om dit te doen, hoeft u alleen maar kleine druppels lijm aan te brengen op de onderkant van het dahlia-bloemblaadje, dan rolt u gewoon de onderkanten van het bloemblad naar elkaar toe en maakt u ze plat zodat de lijm vastloopt!

8. En nu moeten we dringend drastische maatregelen nemen zodat onze bloembladen niet ontvouwen! Hiervoor hebben we een soort zwaar voorwerp nodig! Een zware stalen steelpan was hier bijvoorbeeld perfect voor! We plaatsen de uiteinden van de bloembladen bevochtigd met lijm enkele uren onder de “pers” totdat de lijm volledig droog is:

Nu staan ​​we voor de taak om de vierkanten de vorm van bloembladen te geven. Schaar helpt ons hierbij!

Uit voorzorg raden we je aan om wat materiaal (katoenen doek, polyethyleen…) tussen de pot en de bloemblaadjes te doen zodat de bloemblaadjes niet aan de bodem van de pot blijven plakken.!

9. Terwijl de bloemblaadjes drogen, beginnen we met het maken van de basis voor de dahlia! Neem hiervoor een cirkel van rood vilt met een diameter van 8 cm en een kleine cirkel van 5 cm van karton. We plaatsen de ene cirkel op de andere, en gelijkmatig. Wat we krijgen is dat het witte karton in het midden van de rode vilten cirkel zit. Breng druppels lijm aan op de uitstekende randen van het vilt en wikkel ze achter het karton zoals op de onderstaande afbeelding. We leggen ons werkstuk ook onder de pers!

Zie ook: Masterclass satijnen lint bloemen maken

verjaardagscadeau voor moeder ideeën

10. Terwijl onze blanco’s drogen, laten we de achterkant van onze broche van vilt van een andere kleur verzorgen. Plaats voor je een vilten vierkant met een inkeping en een cirkel met een diameter van 5 cm.Plaats een vierkant aan de onderkant van de cirkel zodat het nog steeds in het midden van de cirkel ligt, zij het in het onderste deel, en zo dat de inkeping altijd aan de zijkant zit. Bewapen jezelf met een naald en draad en naai een vierkant tot een cirkel vanaf drie gelijke zijden, en de inkeping wijst naar het begin van de zak!

11. Neem nu een speld van de juiste maat, doe er een paar druppels lijm op, plaats deze op de bovenkant van de cirkel – net boven de zak. Neem naald en draad in je handen en naai daarmee de speld stevig vast aan de vilten cirkel. Kijk wat je moet krijgen:

Terwijl we de achterkant van onze broche aan het ontwerpen waren, zijn al onze bloemblaadjes en stelen opgedroogd!

12. Terwijl we de achterkant van onze broche aan het ontwerpen waren, zijn al onze bloembladen en stelen opgedroogd! Nu kunt u veilig doorgaan naar de volgende stap – de vorming van de dahliabloem zelf! Om dit te doen, legt u de bloembladen in drie rijen op hoogte. Dan beginnen we met de grootste bloembladen. We druppelen een paar druppels lijm op hun rug en lijmen ze aan de uiterste rand van de rode basis. De bloembladen moeten heel strak naast elkaar passen, maar in geen geval overlappen! Hoe meer bloemblaadjes naast elkaar liggen, hoe luxer en rijker je dahlia wordt! Nadat we de eerste cirkel hebben geplakt, beginnen we met de tweede – deze keer hebben we de middelste bloembladen nodig. Last but not least hebben we de kleinste bloembladen nodig. We lijmen ze naast elkaar, de een naast de ander. We zouden zoiets als dit moeten krijgen:

Een lege cirkel met een diameter van ongeveer 2 cm moet in het midden van onze bloem blijven.

Een lege cirkel met een diameter van ongeveer 2 cm moet in het midden van onze bloem blijven..

13. De zaak is bijna voltooid! Maar jij en ik moeten nog steeds het midden van onze bloem versieren. Dit is waar een krulschaar en een stuk ongebruikt rood vilt van pas komen.!

 • Knip een cirkel uit met een krulschaar, de diameter van deze cirkel moet 2,5 cm zijn.
 • Knip met dezelfde krullende schaar een dunne strook rode viltstof af. Aan de ene kant is de snede gelijk, en aan de andere kant – golvend!

14. In het midden van de opkomende bloem lijmen we een kleine rode cirkel, waardoor alle “fouten” in de vorm van de uiteinden van kleine bloembladen worden bedekt. We draaien een strook met golvende randen in een strakke spiraal, bevochtigen de zijkant met gelijkmatige randen met druppels lijm en lijmen deze moedig op onze centrale mok.

In het midden van de opdoemende bloem lijmen we een kleine rode cirkel, waardoor alle

15. Totdat we klaar zijn, hoeven we alleen de achterkant van de bloem aan de achterkant van de bloem zelf te lijmen, het karton voor de ogen te verbergen en onze geliefde moeder een klein zakje te laten zien, waar, naast de hoofdverrassing, nog een wacht haar – een kleine foto van een geliefd en liefdevol wezen dat deze prachtige broche liefdevol heeft gemaakt!

fа1

En laten we het nu hebben over hoe je dit cadeau “effectief” aan je moeder kunt geven, zodat ze het zich lang zal herinneren!

Wat vind je van deze optie:

En laten we het nu hebben over hoe je dit cadeau

Voor hem moet je echter ook een beetje sleutelen! Zoek bijvoorbeeld een grote doos van het juiste formaat, plak deze vast met mooi papier, plak een enorme chique strik … verberg je voor een lange, lange tijd, tot aan de feestdag – Verjaardag! En dan STA OP VOOR MOEDER, sleep deze doos stilletjes haar kamer in, klim er stilletjes in, en vergeet tegelijkertijd je geschenk niet (broche, voor degenen die erin slaagden het te vergeten!) En stil daar zitten (en niet hoesten), en wacht gelukkig moment wanneer mama eindelijk wakker wordt en besluit om in deze enorme en intrigerende doos te kijken!

Natuurlijk zal DAAR moeder HAAR GELUK vinden, met een GESCHENK gemaakt met haar eigen handen! Nu, na alle knuffels en kusjes, kun je dit hartige geschenk met je eigen handen op je borst spelden!

Leuk idee, toch? DIT is wat je moeder nooit van haar leven zal vergeten! En de broche zal met trots en plezier gedragen worden! Bovendien zal ze haar vrienden vertellen HOE ze werd gefeliciteerd met een stralende vakantie, Moederdag!!!