Hoe maak je zeep thuis. Recepten. Video

Ambachten zijn een kans om een ​​uniek geschenk te presenteren. Als u originaliteit en bruikbaarheid op prijs stelt, dan zult u dol zijn op handgemaakte zeep. Het met je eigen handen maken is absoluut eenvoudig, het belangrijkste is om met een interessant idee te komen en alle benodigde materialen te kopen. In dit artikel leer je, hoe maak je zeep? thuis volgens een eenvoudig recept.

DIY zeep

Tegenwoordig bieden fabrikanten kant-en-klare zeepbasissen voor het maken van exclusieve doe-het-zelfzeep. Qua uiterlijk is de basis wit of transparant, vloeibaar of vast. Een vloeibare zeepbasis wordt gebruikt om shampoos te maken, maar een vaste is ideaal voor het maken van zeep.

Als je de meest voorkomende zeep wilt maken, moet je het volgende voorbereiden:

  • zeep basis;
  • titaandioxide;
  • schubben;
  • mallen;
  • essentiële oliën;
  • kleurstof.

Neem de basis en verdeel deze in vier gelijke delen. Om het te laten smelten, snijdt u het halffabrikaat in kleine stukjes. Verwarm vervolgens je zeep in de magnetron. Zie het smelten.

Neem de basis en verdeel deze in vier gelijke delen. Om het te laten smelten, snijdt u het halffabrikaat in kleine stukjes. Verwarm vervolgens je zeep in de magnetron. Kijk hoe het smelt.

Voeg kleurstof toe aan elk deel zodat ze anders gekleurd zijn. Giet deze mengsels in verschillende vormen..

Voeg kleurstof toe aan elk deel zodat ze anders gekleurd zijn. Giet deze mengsels in verschillende vormen.

Nu moeten we een witte basis maken, die we dan in de blauwe rechthoeken van zeep zullen vullen. Smelt hiervoor ook het zeepachtige halffabrikaat en voeg er vervolgens titaandioxide aan toe. U kunt direct ondoorzichtige zeeptabletten kopen en ze gewoon smelten. Voeg hier essentiële oliën van naioli en avocado aan toe..

Lees ook: Handgemaakte zeep, recepten met foto’s

Haal de blauwe stukken zeep, als ze hard worden, uit de vormpjes en snijd ze in reepjes..

Wanneer de blauwe stukken zeep zijn uitgehard, uit de vormen halen en in reepjes snijden.

Maak een aparte plastic mal om te gebruiken als mal voor je zeep. Doe er gekleurde zeep in en vul deze met een wit mengsel..

Maak een aparte plastic mal om te gebruiken als mal voor je zeep. Doe er gekleurde zeep in en vul deze met een wit mengsel.

Je zult ook geïnteresseerd zijn in het artikel: hoe maak je een slijm

Om de zeep er mooi uit te laten zien, moet je wachten tot de witte zeep stolt, die meerdere stroken van de gekleurde bedekt. Daarna kun je de stroken verder leggen en vullen met de bodem.

Bekijk de video: Zelf zeep maken

De zeep kan in de koelkast worden gekoeld en vervolgens uit de vorm worden gehaald. Snijd in staafjes van 100-150 g en wikkel in plastic. Je zeep is klaar. Zoals je kunt zien, is dit recept perfect voor beginners en zal het je helpen de basis van het maken van zeep onder de knie te krijgen..

De zeep kan in de koelkast worden gekoeld en vervolgens uit de vorm worden gehaald. Snijd in staafjes van 100-150 g en wikkel in plastic. Je zeep is klaar. Zoals je kunt zien, is dit recept perfect voor beginners en zal het je helpen de basis van het maken van zeep onder de knie te krijgen.

Thuis zeep maken is een leuk proces, omdat je zelf de benodigde oliën kunt toevoegen en niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua eigenschappen van de zeep het gewenste effect bereikt. Nadat je de basis onder de knie hebt, kun je zelfs je eigen zeepbasis of krullende zeep met je eigen handen maken..