DIY baksteen gips tegels

Hoe maak je gipstegels met je eigen handen

Decoratieve gipssteen is een geweldig materiaal voor interieurdecoratie. Het heeft uitstekende eigenschappen en kwaliteiten en is daarom een ​​onvervangbaar materiaal tijdens reparaties.

De steen heeft verschillende voordelen:

• veilig, milieuvriendelijk;

• dient als natuurlijke luchtbevochtiger in de ruimte;

• praktisch;

• uitstekende materiaalkwaliteit;

• een groot assortiment aan vormen, structuren, kleuren;

• goedkoop.

Op internet is veel informatie te vinden over het zelf maken en leggen van gipssteen, maar het is beter om informatie te putten uit vertrouwde bronnen, bijvoorbeeld mensen die als bouwers werken, ze hebben herhaaldelijk met vergelijkbaar materiaal gewerkt. Dergelijk praktisch advies zal later in het artikel worden besproken..

Hoe maak je gipstegels met je eigen handen

Er zijn veel methoden om steen voor te bereiden, te leggen, te schilderen, een mengsel te maken voor bevestiging. Velen voegen extra ingrediënten toe aan gips: citroen, limoen, speciale lijm, je kunt dit allemaal naar eigen goeddunken toevoegen. Maar in de “klassieke” opties voor het maken en leggen van gipssteen zijn dergelijke ingrediënten niet..

Gipstegels zijn geschikt voor het decoreren van een kamer in elke stijl: hightech, modern, barok, klassiek en andere. De tegel kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitendecoratie van het pand..

Gipstegels zijn geschikt voor het decoreren van een kamer in elke stijl: hightech, modern, barok, klassiek en andere.Gipstegels zijn geschikt voor het decoreren van een kamer in elke stijl: hightech, modern, barok, klassiek en andere..

Als we de ontwerpoptie in de kamer beschouwen, zoals: gips tegels zal een feestelijke sfeer creëren, het doet opletten, het trekt de aandacht. Het is handig om tegels te gebruiken om gebreken in gebouwen te verbergen (ongelijke muren, hoeken, plafonds). De afwerkingsoptie hangt af van wat u wilt markeren. Velen versieren raamopeningen, bogen, deuropeningen, trappen, open haarden met dergelijke tegels. Er zijn opties wanneer u de hele muur met gipstegels moet bedekken. Tegelijkertijd hebben de stenen een interessante structuur en textuur, daarom zien ze er mooi uit, brengen ze elementen van rijkdom en luxe in het interieur. Er zijn veel opties voor maten, texturen, kleuren, dus u kunt kiezen wat er echt goed uitziet en gecombineerd wordt met de algemene stijl van de kamer en het appartement als geheel..

Als we twee materialen vergelijken, zoals beton en gips, verliest de tweede natuurlijk aan sterkte. Maar de productie staat niet stil, er zijn speciale additieven (polymeren) die de sterkte van het product vergroten. We hopen dat gips in de nabije toekomst zo sterk wordt als beton. In China wordt bijvoorbeeld bij de constructie van bruggen gips gebruikt, terwijl gipspolymeeradditieven worden toegevoegd. En qua sterkte doet hij niet onder voor een betonnen brug, bewezen door experts. In ons land zijn er op dit moment geen gevallen van het gebruik van gips voor de constructie van bruggen of andere constructies die een groot draagvermogen moeten hebben..

Waarom gipssteen handig is om thuis te maken

Waarom gipssteen handig is om thuis te maken

1. Handige vormen voor het gieten van steen, niet omvangrijk, nemen weinig ruimte in beslag.

2. Geen triltafel nodig.

3. Duidelijke en eenvoudige schildertechnologie.

4. Lage kosten van mengsels, stoffen, voor de vervaardiging van materiaal.

Naast de vervaardiging van gipssteen voor de decoratie van hun gebouwen, houden velen zich bezig met de productie ervan voor commerciële doeleinden. De kosten zijn laag – en de terugverdientijd is snel. Bovendien is er veel vraag naar het product in de bouwmarkt..

Gips decoratieve tegels voor een steen

Laten we in detail de voordelen berekenen van het maken van een gipssteen thuis. In een bouwmarkt kost een vierkante meter tegels $ 15-20, terwijl de kwaliteit van het product in sommige gevallen te wensen overlaat (onregelmatigheden, gaten, puistjes, het is duidelijk zichtbaar dat het productieproces is verstoord). Maar gips zelf is een goedkoop materiaal en je hoeft geen dure apparatuur aan te schaffen voor de productie van steen. Tegen deze kosten van het materiaal kost 10 vierkante meter versierd met tegels ongeveer $ 200. De prijs is duidelijk te duur.

Als je zelf tegels maakt, is de prijs veel lager. De duurste aankoop voor het productieproces zijn de vormen waarin het mengsel moet worden gegoten. Gemiddelde kosten $ 65, alle andere items zijn goedkoop. Door deze vorm aan te nemen, kun je een onbeperkt aantal tegels maken. In dit geval zijn de kosten niet meer dan $ 3. Vorm kan zijn vruchten afwerpen als u op maat gemaakte gipssteen maakt.

gereedschappen voor de productie van gipssteen

Zonder een speciale vorm is het steenproductieproces onmogelijk. De eerste vormen waarin de steen werd geproduceerd waren polyurethaan. Ze worden direct in de productie gebruikt, omdat ze een lange levensduur hebben. Naast gips kunnen er betonproducten in worden gegoten, die kunnen worden gebruikt voor buitenwerk. Deze vormen zijn niet bang voor alkali, dat aanwezig is in beton..

Zonder een speciale vorm is het steenproductieproces onmogelijk.Speciale mallen voor de productie van gipssteen.

Video over het onderwerp: DIY siliconen mal voor decoratieve steen

Siliconen mallen zijn niet zo duurzaam. Alleen gebruikt voor gips. Wanneer u met dergelijke vormen werkt, moet u het eindproduct voorzichtig verwijderen, omdat gips als chocolade kan afbrokkelen.

verschillende vormen voor gipstegels

Voor de productie van gips heeft u ook een diepe container nodig (het is beter om plastic producten te gebruiken, gips kan er in de toekomst beter van worden gewassen), een boor met een plugbevestiging om het mengsel te roeren, een gelijkmatige tafel.

Thuis gipstegels maken

Als u gips gewoon met water mengt, is het broos en ongeschikt om te leggen. Om dit te voorkomen, moet u het volgende doen:

• meng gips in de gewenste verhoudingen met kalk;

• meng de oplossing voorzichtig met een boor met een speciaal mondstuk;

• het resulterende mengsel wordt in vormen gegoten en gedroogd (er mag geen tocht en ijzige lucht in de kamer zijn).

Regels voor de bereiding van gipsmortelThuis gipstegels maken

Een veelvoorkomend probleem voor beginners is het lang roeren van het gips, wat leidt tot de kwetsbaarheid van het product of het feit dat het gips helemaal niet in de mal bevriest en op een dikke pap lijkt. Een ander belangrijk kenmerk is het verwijderen van bellen, waardoor het eindproduct een niet-presentabel uiterlijk heeft en een niet erg sterke basis. Om luchtbellen te verwijderen, volstaat het om de vorm op een triltafel te leggen, die u zelf kunt maken nadat u er 1 uur op hebt doorgebracht.

Om het product kleur te geven, kunt u poederpigment aan de oplossing toevoegen, maar de kosten van een dergelijke kleurstof zijn erg duur, het wordt in grote verpakkingen verkocht, na opening is de gebruiksduur kort. Daarom vinden velen een alternatief – kleurstoffen voor verven.

Veel mensen voegen cement aan gips toe om het kracht te geven. Maar professionals raden dit niet aan, na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid van de vorming van schimmels en schimmels, waarvan het helaas bijna onmogelijk is om er vanaf te komen..

Wanneer u met gips werkt, moet u de volgende regels onthouden:

1. Als het niet mogelijk is om de benodigde weekmakers te kopen, kunt u voor een betere hechting citroenzuur aan de oplossing toevoegen (met de juiste verhoudingen).

2. Gips in de mal hardt uit binnen 15 minuten, waarna het moet worden verwijderd en op een vlakke ondergrond moet worden geplaatst om volledig te drogen. Bij de productie worden speciale droogkamers gebruikt, waarin het droogproces sneller verloopt. Zo’n structuur kan thuis worden gebouwd als je gipssteen niet alleen voor jezelf gaat maken, maar ook voor de verkoop. Het product droogt binnen 8 uur op, waarna het op de muren kan worden gelegd.

3. De oplossing is alleen gemaakt voor één gieting, tel alles in porties, omdat de overblijfselen van gips ongeschikt zijn voor de volgende gieting (het zal niet uitharden).

DIY gipstegelproductie

Om een ​​duurzame en betrouwbare tegel te maken die tijdens de installatie niet afbrokkelt en vervormt, moet u GF10-gips gebruiken. Maar als de prijs niet past, of als het niet mogelijk is om dit specifieke materiaal te krijgen, kunt u de methoden voor versterking gebruiken die in het artikel zijn besproken. Extra ingrediënten kunnen zonder problemen bij elke bouwmarkt worden gekocht..

DIY gipstegelproductie

Het gebruik van gipstegels is erg populair. Probeer het zelf te maken, en als het proces slaagt, is dit misschien de basis voor u om uw eigen bedrijf en een kleine werkplaats voor de productie van gipstegels te creëren..

Vergeet niet dat het beter is om gipstegels te gebruiken voor het interieur van de kamer, omdat het materiaal temperatuurveranderingen en vochtigheid niet goed verdraagt, dus het is beter om iets anders te kiezen voor buitenwerk..

Video over het onderwerp: DIY decoratieve gipstegels

Welnu, tot slot zou ik willen opmerken dat ondanks alle schijnbare eenvoud van het maken van tegels, het proces niet erg eenvoudig is. Voordat u met uw eigen handen gaat maken, moet u vertrouwd raken met de speciale literatuur en nog beter communiceren met ervaren bouwers die herhaaldelijk soortgelijke processen hebben uitgevoerd.