Een abrikoos planten. Hoe een abrikoos correct te planten?

Abrikoos is door velen een geliefde fruitboom en groeit het liefst in warme klimaten met veel zonlicht en warmte. De warmteminnende cultuur is koudebestendig en bestand tegen ijzige winters met temperaturen tot 25 graden onder nul. Om ervoor te zorgen dat de boom een ​​​​groot aantal vruchten produceert, is het noodzakelijk om variëteiten te kiezen om te planten, rekening houdend met de lokale klimatologische omstandigheden, aangezien dezelfde plant in verschillende regio’s kan verschillen in overvloed aan oogst en winterhardheid.

Soorten als “Alyosha”, “Triumph Severny”, “Lel” en “Michurinets” zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor teelt in de regio Moskou. En “Piquant”, “Chelyabinsky Early” en “Snezhinsky” zullen zich geweldig voelen in het Oeral-klimaat.

Weersverrassingen in de Oeral en Centraal-Rusland kunnen abrikozen schaden met onverwachte terugkerende vorst, die fruitknoppen en de wortelhals van jonge abrikozenbomen beschadigen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van een plantplaats voor fruitgewassen. De site moet op een lage hoogte in de open zon worden geplaatst, maar moet worden beschermd tegen kou en sterke windstoten. Ook is het erg belangrijk dat het grondwater zich op grote diepte bevindt, weg van de wortels van abrikozenplantages..

Wanneer u een abrikozenzaailing koopt, moet u precies alles weten over de tijd en regels van het planten, evenals gedetailleerde details van het plantproces zelf..

Hoe een abrikoos correct te planten?

Abrikozenzaailingen kunnen in het vroege voorjaar of het vroege najaar worden geplant

Optimale planttijd

Abrikozenzaailingen kunnen in het vroege voorjaar of het vroege najaar worden geplant als het wortelstelsel open is. Een gunstige tijd voor het planten in de lente is begin april, voor het planten in de herfst – heel september. Met een gesloten paardensysteem van zaailingen kan het plantproces van begin mei tot eind oktober worden uitgevoerd..

Aanplantschema jonge abrikozen

Ervaren tuinders raden aan om zaailingen te kopen op de leeftijd van één of twee jaar. Bij het planten van abrikozenbomen in rijen, is het noodzakelijk om een ​​​​rijafstand van ongeveer zes en een half – 7 m en een afstand tussen zaailingen – van 3 tot 5 m in acht te nemen.Dit schema is erg belangrijk, omdat fruitbomen op volwassen leeftijd een vrij weelderige kroon en een nog breder wortelgedeelte.

Hoe maak je een landingsplaats klaar

Voor het planten in de herfst worden kuilen voorbereid in de lente en voor de lente – in de herfst. De afmeting van de landingsput is 70 cm aan elke kant en 50 cm diep. Voor elke pit moet je een houten pin maken, die verder zal dienen als ondersteuning voor de jonge abrikoos. Het moet in het midden van de put worden geïnstalleerd en vervolgens wordt een drainagelaag bestaande uit een kleine hoeveelheid grind en kleine stenen op de bodem gegoten..

Verder moet het voorbereide grondmengsel met een glijbaan in de put worden gegoten, zodat deze (de glijbaan) iets boven het maaiveld uitkomt. De samenstelling: rivierzand, turf, klei (in gelijke verhoudingen), evenals een kleine hoeveelheid kalkmeel, compost en rotte mest. Het wordt niet aanbevolen om anorganische bemesting te gebruiken tijdens het planten..

Plantproces

Hoe een abrikoos correct te planten?

Op de dag van planten, moet je een depressie in de grond maken, deze vullen met water en de zaailing daar plaatsen, waarbij je het wortelsysteem voorzichtig rechttrekt. Daarna moet je de boom aan een steun (houten pin) binden en bedekken met aarde, waarbij de wortelhals van de zaailing ongeveer 3-4 cm boven het maaiveld blijft. Dan is het noodzakelijk om een ​​​​bijna-stamcirkel rond de abrikoos te vormen en moet de grond langs de randen van de plantkuil enigszins worden verdicht.

Zorg voor abrikozenzaailingen

Bij een slecht ontwikkeld worteldeel van de boom is het aan te raden om jonge takken klein te snoeien.

Het losmaken van de grond en het vernietigen van onkruid in cirkels in de buurt van de stam moeten regelmatig worden uitgevoerd.

Het is noodzakelijk om de abrikoos overvloedig water te geven van mei tot juli, en dan wordt het watervolume geleidelijk verminderd en tegen half september stopt het volledig..

Kenmerken van abrikoos. Abrikozen planten en verzorgen (video)

Kenmerken van abrikoos. Abrikozen planten en verzorgenKenmerken van abrikoos. Abrikozen planten en verzorgen

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org