Kastanje zaaien. Foto en beschrijving van de boom

Heeft verschillende namen: eetbaar, nobel (Castanea savita), ook wel zaaien genoemd – een van de ondersoorten is opgenomen in de beukenfamilie.

Kastanje is een vrij grote boom met vallende bladeren. Gemiddeld bereikt de hoogte van zo’n boom 35-40 m hoog. Het heeft een krachtige, bijna rechte stam, ongeveer 2 meter in diameter. De bast van de boom is donkerbruin, waarlangs scheuren zitten. De takken zijn breed gespreid, wat de boom groot en volumineus maakt..

Kastanjebladeren zijn langwerpig van vorm, met gekartelde randen. Het blad is 25 cm lang en 10 cm breed. Geschilderd in donkergroen, bloei in april.

Kastanje is een bloeiende boom. Bloei vindt meestal plaats in juni. Bloemen zijn klein, aarvormig.

De kastanjevrucht is een noot, die in een bolvormige schil met stekels is geplaatst. Wanneer de rijping van de noot volledig is voltooid, barst de schaal (schaal). Kastanje bevat zaden van een crème of witte kleur, ze hebben een zoete smaak, los en vet van samenstelling, ze kunnen worden gegeten. De kastanje begint vruchten af ​​te werpen in oktober, of begin november, wanneer het gebladerte van de boom begint te vallen.

Waar de zaaikastanje groeit

Het is mogelijk om een ​​​​cultuur te vermeerderen door zaden, stekken te planten. De cultuur wordt bestoven met behulp van insecten, bijen en ook met behulp van de wind.

De boom begint vruchten af ​​​​te werpen op de leeftijd van 3-6 jaar. Hoe ouder de kastanje, hoe meer vrucht hij draagt. Bij het bereiken van de leeftijd van 40 jaar is het mogelijk om ongeveer 70 kg van het gewas van de kastanje te oogsten..

De kastanjeboom leeft lang. In zeldzame uitzonderlijke gevallen kan het tot 1000 jaar oud worden. Er zijn kastanjebomen in de Kaukasus die al 500 jaar bestaan.

Europa (zuidoostelijk deel), het schiereiland van Klein-Azië – worden beschouwd als de geboorteplaats van cultuur. Nu groeit de kastanje in Oekraïne, in Dagestan. De Kaukasus en Moldavië beschermden ook de kastanje op hun land. Kastanje komt ook voor in het zuiden van de Krim..

Eetbare kastanje groeit goed in grond waar geen kalk is, houdt van warmte en vocht. Zeer moeilijk te verdragen droogte.

Het gebruik van kastanjenoten en de samenstelling ervan

Kastanjenoten worden volop gebruikt als voedingsproduct. Ze kunnen op elke manier zowel rauw als gekookt worden gegeten – bakken, bakken, koken. Het hangt allemaal af van de vlucht van de verbeelding van de kok. Noten worden ook toegevoegd aan gebak en zoetwaren. Drooggemalen zaden kunnen worden gebruikt om brood te bakken. Ook kunnen de zaden worden gebruikt om koffie te zetten, je kunt er ook alcohol uit halen..

Het gebruik van kastanjenoten en de samenstelling ervan

Kastanje is rijk aan vitamines, maar ook aan macro- en micro-elementen zoals kalium, magnesium, calcium, zink, mangaan, koper, fosfor en ijzer. De noot bevat ook as, water, cholesterol..