Kesha-druiven - planten en kweken. Kesha Grape Care en Red Talisman. Beschrijving van de variëteit, kenmerken. Foto

Het is bekend dat druiven een grillige plant zijn, zowel voor de weersomstandigheden als voor de samenstelling van het substraat waarin het groeit, evenals de kwaliteit van de zorg. Veredelaars presenteren tegenwoordig een toenemend aantal druivenrassen met verbeterende eigenschappen onder onze aandacht. Ze zijn resistent tegen infectie met ziekten, klimaatveranderingen, zijn niet vatbaar voor plagen en hebben uitstekende smaakeigenschappen. En het wordt steeds makkelijker om in elke uithoek van het land gefokte druivenrassen te telen. Het is deze variëteit die gerust Kesha-druiven kan worden genoemd. De maker van deze soort was de beroemde agrobioloog uit het Sovjettijdperk – Y. Potapenko..

Beschrijving van Kesha-druiven

Beschrijving van Kesha-druiven

De Kesha-druif is het resultaat van het kruisen van twee variëteiten: Frumoas Albe en Delight. Het tafelras is een hybride van de vijfde generatie. De volgende waardevolle eigenschappen zijn kenmerkend voor hem:

 • Het ras is vroegrijp. De druiven rijpen 125-130 dagen.
 • Sterke struik, krachtig.
 • De wijnstok groeit vriendschappelijk op.
 • Er zijn biseksuele bloemen.
 • De trossen hebben hoge esthetische kenmerken en wegen 1,3 kg. De vorm is conisch-cilindrisch of conisch. Hoe meer oogst er van één struik wordt verwijderd, hoe minder gewicht elke wijnstok heeft (van 0,6 tot 0,7 kg).
 • De bessen zijn groot, verspreid over trossen. Het gewicht van elke bes kan oplopen van 11 tot 15 g. De kleur van de druiven is wit, ovaal van vorm, het vruchtvlees is dicht en doorschijnend. Elke druif bevat meerdere zaden.
 • De smaak van de druiven is aromatisch, harmonieus. Kenners beoordelen de smaakkenmerken van het ras Kesha met 8 punten.
 • Door de presentatie van de trossen kunnen ze worden gebruikt om de feesttafel te versieren.
 • Zelfbestoven variëteit.
 • De productiviteit is hoog, stabiel van jaar tot jaar.

De eerste oogst kan 5 jaar na het planten van de druiven worden verkregen. Onder voorbehoud van optimale groei- en verzorgingscondities voor het ras Kesha, zal het elk jaar zonder onderbreking vrucht dragen. Het ras is bestand tegen lage temperaturen. Hij zal overleven, zelfs als de vorst in de winter -23 graden is. Druiventrossen worden goed vervoerd. Kesha-variëteit is resistent tegen ziekten en plagen.

Deze druifsoort is niet vrij van nadelen. Dus als er te veel trossen aan de struik zijn, heeft elke borstel een klein gewicht en een klein formaat. Ondanks het feit dat druiven goed reageren op bemesting, is het belangrijk om te onthouden dat een teveel aan stikstof in de bodem steevast leidt tot de dood van het ras..

Kenmerken van de variëteit Red Talisman

Kenmerken van de variëteit Red Talisman

De Kesha-variëteit diende als basis voor het fokken van een nieuwe soort – rode Talisman- of Kesha-1-druiven. De nieuwe hybride neemt een van de leidende plaatsen in op het gebied van smaak en opbrengst. Talisman rood heeft de volgende eigenschappen:

 • De rijpingstijd van bessen varieert van 125 tot 135 dagen..
 • De struik is enorm, sterk, zelfbestuivend.
 • De dichtheid van de trossen is klein, de structuur is los, de vorm is ovaal-conisch.
 • Het gewicht van de trossen varieert van 1,2 tot 1,8 kg. Met de juiste zorg kunnen de trossen ongeveer 2 kg wegen.
 • Grote bessen hebben een lichtrode tint. Ze zijn groot. Elke bes kan een gewicht hebben van 12 tot 17 g. Het vruchtvlees is stevig met een appeltint.
 • Hoge opbrengst aan scheuten.
 • Het wordt goed vervoerd, behoudt lang zijn presentatie en smaakt heerlijk.
 • Bessen kunnen lang aan de tros blijven zonder af te brokkelen.
 • De rode talisman is niet vatbaar voor plagen en schimmelziekten.
 • Het ras is vorstbestendig.

Kesha-druiven planten en kweken

Kesha-druiven planten en kweken

Zowel Kesha als de Red Talisman hebben bepaalde plantomstandigheden nodig om een ​​volle, gezonde vruchtdragende struik te krijgen..

Het land voor het planten van zaailingen moet zo vruchtbaar mogelijk zijn. Het is wenselijk dat het zwarte aarde is. Het is belangrijk om de mate van substraatvochtigheid te observeren. Als de grond te nat is, zal het wortelstelsel, vooral bij jonge planten, snel rotten. Beide variëteiten worden aan de zuidkant van het terrein geplant, zodat de wijnstok zoveel mogelijk zonlicht en warmte krijgt..

De variëteiten Kesha en Talisman Red schieten zowel in de herfst als in het voorjaar goed wortel. U kunt een zaailing kopen, of u kunt een ras krijgen door middel van een onderstam, die op de stengel van een oude struik wordt geënt. Tijdens het planten in het voorjaar moet de dreiging van vorst worden vermeden en moet de lucht opwarmen tot een niveau van 10 tot 15 graden.

Plantkuilen moeten 1,5 m uit elkaar staan. Het wortelstelsel van een jonge plant is te kwetsbaar, daarom moet je bij het planten van druiven uiterst voorzichtig zijn. De nek van het wortelgedeelte van de plant, evenals de telg, moet boven het grondniveau zijn en niet bedekt. De bovenste bulklaag van het substraat moet worden gemengd met meststoffen. De eerste keer na het planten heeft een jonge plant veel water nodig. Dus het waterverbruik per zaailing is van 20 tot 25 liter. Het is raadzaam om de zaailingen direct na het planten op een betrouwbare ondergrond te bevestigen..

Kesha’s enting op een oude stam

Om een ​​nieuwe Kesha-druivensoort op uw site te krijgen, hoeft u geen oude planten te verwijderen. Hiervoor volstaat het om de stekken van Kesha, die bedekt zijn met een stijve laag, op de wijnstok van de oude struik te enten. Vóór inoculatie moet de scheut schuin worden gesneden, gedrenkt in een oplossing van humate.

Op een oude plant moet de entplaats grondig worden schoongemaakt. Pas na het reinigen wordt de stengel met een bijl of mes gespleten. Er kunnen meerdere nieuwe stekken tegelijk op één stengel worden geënt. De shoot moet in de gespleten plaats worden ingebracht en bedekt met een doek..

Kesha-druivenverzorging

Kesha-druivenverzorging

De kwaliteit van het gewas, evenals de kwantiteit ervan, is rechtstreeks afhankelijk van de regelmaat en de overvloed aan watergift. In het voorjaar ontwaakt de plant uit de winter, vegetatieve processen beginnen er actief in te beginnen, daarom hebben de druiven vanaf de lentemaanden een verhoogde behoefte aan water. Het blijft bestaan ​​​​tijdens de periode dat de struik volledig is uitgebloeid. Deze zorgregel geldt voor alle druivensoorten. Het is belangrijk om drainagesystemen naast de wijngaard te plaatsen, dit zorgt voor de afvoer van overtollig vocht, wat nadelig is voor het wortelstelsel..

De grond onder de druiven moet regelmatig worden gemulleerd. Deze procedure beschermt het tegen bevriezing en helpt het vereiste vochtniveau te behouden. Rotte mest is geschikt om te mulchen. Een mulchlaag van drie centimeter is voldoende.

Het is belangrijk om de plant een sterke, betrouwbare ondersteuning te geven, omdat de groeiende groene massa en de trossen die verschijnen, hem behoorlijk zwaar maken naarmate hij groeit.

Kesha-druiven hebben regelmatig voeding nodig. Het hele seizoen door wordt het bemest met organische en fosfor-kaliumstoffen..

Hoe Kesha-druiven op de juiste manier te snoeien??

Hoe Kesha-druiven correct snoeien?

Het snoeien van druiven helpt om de belasting van de trossen op de struik goed te verdelen en vormt ook een mooie kroon van de plant. Als gedroogde stengels, beschadigde takken in de struik zijn gevonden, moet u ze zo snel mogelijk verwijderen, zodat ze de normale ontwikkeling van gezonde delen niet belemmeren. De druiven worden in de herfst gesnoeid, wanneer alle vegetatieve processen erin zijn voltooid en het zich voorbereidt op de winterrustperiode. Het voorjaar is ook goed om te snoeien, maar alleen in de eerste maanden als de knoppen aan de plant nog niet beginnen te ontwaken. Het volgen van de principes van snoeien zorgt voor een overvloedige oogst en een gezonde plant als geheel. Het is juist om één wijnstok op één tak te laten. Dit geldt vooral tijdens de droge hete zomer..

In de late herfst worden jonge planten beschut tegen de naderende vorst. Als afdekmateriaal zijn stro, hooi, die met een zware last op de takken worden vastgemaakt, geschikt..

De bovenstaande basisprincipes van de zorg voor de Kesha-druivensoort zullen helpen om elk jaar een rijke oogst te behalen, de plant sterk en gezond te houden..

Kesha-druiven (video)

Kesha druiven (september)Kesha druiven (september)