Perenverzorging in de herfst en voorbereiding op de winter

Tuinders beschouwen de peer als een grillige boom, dus hij moet zorgvuldig worden voorbereid op de winter, met de grootste zorg en geduld. Voor zo’n houding ten opzichte van zichzelf zal ze het komende warme seizoen zeker belonen met een goede oogst. De voorbereiding van deze fruitboom voor de winter bestaat uit verschillende hoofdfasen..

Hoe maak je een peer klaar voor de winter

Opruimen van de site

Het schoonmaken begint met het verzamelen van al het fruit dat op de takken en onder de boom achterblijft. Het is absoluut noodzakelijk om het gebied vrij te maken van vrijwilligers, gevallen bladeren, mulch. Al dit materiaal kan na een speciale procedure en een bepaalde tijd een uitstekende organische meststof worden. Als je dit alles in het gebied tussen de bomen laat staan, bestaat het gevaar van een groot aantal plagen en verschillende infectieziekten..

Na het schoonmaken van de tuin is het aan te raden om de mulchlaag in de perenboomstammen te vernieuwen. Elk organisch materiaal kan voor deze doeleinden worden gebruikt, behalve gehakseld stro, omdat het een aantrekkelijk leefgebied kan worden voor veldmuizen..

Snoeien

Na een grondige reiniging kunt u overgaan tot het snoeien van fruitbomen.

Na een grondige reiniging kunt u overgaan tot het snoeien van fruitbomen. De herfst is een goed moment om alle beschadigde en uitgedroogde takken te verwijderen die de teelt niet meer ten goede komen en in het nieuwe seizoen geen vrucht kunnen dragen..

Preventieve maatregelen

Schurft is een schimmelziekte die bladeren en vruchten aantast. U kunt de peer ertegen beschermen met behulp van preventieve herfstbespuiting met een ureumoplossing (5%) of speciale chemicaliën. Het is noodzakelijk om de hele kruin van de boom en zijn stam te besproeien..

Als zich pijnlijke gezwellen hebben gevormd op de schors van de peer, moeten ze worden schoongemaakt, gewassen met een antiseptische oplossing (bijvoorbeeld kopersulfaat) en vervolgens moeten de schoongemaakte gebieden worden behandeld met tuinvernis..

Bevruchting

Bevruchting

Topdressing met fosfor- en kaliumgehalte, geïntroduceerd in de herfst, zal de vorstbestendigheid van de peer helpen verhogen en het hout stimuleren om te rijpen. Maar het wordt niet aanbevolen om in de herfst stikstofhoudende meststoffen te gebruiken, omdat stikstof het verschijnen van nieuwe scheuten bevordert en ze de winterperiode eenvoudigweg niet zullen overleven. Voor verzwakte bomen zal deze topdressing alleen maar kwaad doen..

Tijdige toediening van meststoffen aan de bijna stengelcirkels van fruitbomen helpt ze de bloeiperiode iets sneller te starten en overvloedige oogsten van hoge kwaliteit te brengen..

Voor elke fruitboom, in het bijzonder voor de peer, wordt een mengsel van superfosfaat- en kaliumsulfaatmeststoffen aanbevolen. Voor één vierkante meter land is één eetlepel van elk medicijn nodig. Dit droge mengsel moet in voorbereide gaten (ongeveer 20 cm diep) worden gegoten, overvloedig worden bewaterd en bedekt met aarde..

Water geven

Overvloedig water geven is vooral nodig voor bomen voor overwintering, als de zomer droog en heet was, en herfst – met minimale regenval. Elke volwassen peer zou ongeveer honderd emmers water moeten krijgen..

Ongediertebestrijding

Schadelijke insecten zijn vooral in het voorjaar en de zomer schadelijk voor bomen, maar in de winter smullen muizen en hazen van de malse en smakelijke bast van peren. Na hun “maaltijd” worden de bomen ziek en kunnen ze sterven. Het meest betrouwbare beschermingsmateriaal tegen knaagdieren zijn vuren takken, plastic gaas met kleine cellen, jute of een speciaal bereid mengsel voor het coaten van de stammen van fruitbomen. De samenstelling van het afschrikmiddel: water en gelijke hoeveelheden toorts en klei. Een dikke “whitewash” wordt aangebracht op de stammen van peren en schrikt ongenode bezoekers af met zijn onaangename, scherpe aroma.

Hoe fruitbomen goed voor te bereiden op de winter (video)

Hoe fruitbomen goed voor te bereiden op de winter?Hoe fruitbomen goed voor te bereiden op de winter?