De zoetste soorten wortelen voor babyvoeding

Degenen die graag op het land werken, kopen een zomerhuisje en dromen ervan het hele gezin te voeden met heerlijke groenten en fruit uit de tuin. Het is leuk om kinderen en kleinkinderen te zien smullen van zoete bessen of knapperige worteltjes uit eigen tuin. Maar wat wortelen betreft, is het niet altijd mogelijk om het verwachte resultaat te krijgen..

Het is vaak onmogelijk om een ​​kind een gezonde knolgewas zoals wortelen te laten eten. En dat allemaal omdat het volgens de kinderen niet zoet of lekker is. Gelukkig zijn er speciaal gefokte zoete hybriden en wortelvariëteiten die speciaal zijn ontworpen om baby’s te voeden. Dit zijn de soorten die in hun zomerhuisje geplant moeten worden. Ze bevatten een grote hoeveelheid caroteen en suiker. Dergelijke wortelen zijn erg gezond en smakelijk..

Welke variëteit u kiest om te planten, is aan u. Er zijn veel zoete wortelsoorten, maar elk heeft zijn eigen nuances: verschillende zaai- en rijpingstijden, ziekteresistentie, bewaarcapaciteit en meer..

De zoetste soorten wortelen voor kinderen

De zoetste soorten wortelen voor kinderen

Babyzoet (Babyzoet)

“Amsterdam” of Kindersnoepje behoort tot de middenvroege rassen. Van zaaien tot oogsten duurt ongeveer vier maanden. Wortelgewassen zijn vrij groot – tot 20 centimeter lang en tot 200 gram in gewicht. Ze zijn fel gekleurd met oranje tinten en lijken op een lange cilinder met een stomp uiteinde. Deze waardevolle en voedzame groente smaakt erg zoet, suikerachtig en knapperig. Rijk aan provitamine A, geeft een grote opbrengst en is lang houdbaar.

Kindervreugde

“Berlikum” of Children’s Joy is een middelrijpe variëteit. De vruchten zijn klaar om te eten in ongeveer drie en een half tot vier maanden. Wortelgewassen groeien in lengte – meer dan 20 centimeter, in gewicht – ongeveer 150 gram. Naar smaak – sappig en zoet, van kleur – helder rood of oranje, bevat een grote hoeveelheid caroteen, uitstekende opslag.

F1 . voor kinderen

Berlikum / Nantes of Baby F1 is een medium rijpende variëteit die ongeveer vijf maanden nodig heeft om volledig te rijpen. De feloranje vrucht heeft een dunne en gladde schil. De kern is klein, slecht uitgedrukt. Gemiddelde grootte van wortelgewassen: gewicht – ongeveer 170 gram, lengte – ongeveer 20 centimeter. Smaakindicatoren zijn uitstekend – sappigheid en zoetheid op een hoog niveau, hoog caroteengehalte. Deze hybride geeft altijd overvloedige opbrengsten en kan lang bewaard worden..

Schoonheidsmeisje

“Shantane” of Krasa Maiden is een middenvroege hybride variëteit die 3-3,5 maanden nodig heeft voordat de wortels volledig rijp zijn. De vorm van de wortel is als een stompe puntige kegel met een uitgesproken oranje kleur. Gemiddelde indicatoren; diameter – bijna 5 centimeter, lengte – 15 centimeter, gewicht – iets meer dan 100 gram. Wortelgroenten hebben een uitstekende smaak – unieke zoetheid en sappigheid.

Marmelade

De beste soorten wortelen voor kinderen om veel te eten en gelukkig te zijn

Het is een hybride variëteit in het middenseizoen met hoge opbrengsten en een delicate smaak van wortelpulp. Het hoge suiker- en caroteengehalte geeft een aangename zoetheid en sappigheid. De vorm van de wortelgewassen is vergelijkbaar met een langwerpige cilinder, heeft een grote massa – bijna 200 gram. Rood-oranje vruchten zijn lang houdbaar.

Nastya (Nastya Slastena)

“Berlikum / Nantes” of Nastena is een variëteit in het middenseizoen, waarvan de vruchten in ongeveer 2,5-4 maanden klaar zijn voor consumptie. Gemiddelde indicatoren van fruit: gewicht – van 100 tot 180 gram, lengte – ongeveer 15 centimeter. Het behoudt een uitstekende smaak (zoet en sappig), zelfs bij langdurige opslag. Gladde en gladde wortels hebben een feloranje cilindrische vorm. Provitamine A-gehalte – hoog.

Zoetekauw

Dit is een laat rijpende hybride variëteit waarvan de wortels de vorm hebben van een langwerpige kegel. Het gemiddelde vruchtgewicht is 100 gram. Het vruchtvlees van de wortel is zeer sappig en knapperig, met een dun hart. De vruchten zijn rood-oranje van kleur. Deze hybride levert consistent grote opbrengsten op en is onderhevig aan langdurige opslag met behoud van heldere smaakindicatoren..

liefje

“Nantes” of Favorite is een vroegrijpe variëteit die veel suiker en verschillende soorten vitamines bevat. De cultuur geeft overvloedige oogsten, uniek in hun smaak. De wortelen zijn zoet en knapperig met cilindrische vruchten. Gemiddelde indicatoren: gewicht – iets meer dan 150 gram, lengte – ongeveer 15 centimeter. De wortels zijn oranje van kleur en hebben een sappig en mals vruchtvlees. De vruchten zijn geschikt voor langdurige opslag, barsten niet.

De keizer

“Berlikum” of keizer is een vroegrijpende variëteit, waarvan de vruchten in ongeveer drie maanden rijpen. Vrij lange wortels (ongeveer 30 centimeter) zijn cilindrisch met een scherp uiteinde. Het gewicht van één vrucht is niet meer dan 100 gram. Sinaasappelvruchten zijn zoet en vol van smaak, sappigheid en aroma. Behoudt de smaak, zelfs na langdurige opslag.

Sappig zoet

wortelrassen met een hoog gehalte aan vitamines en caroteen

Dit is een wortel voor het middenseizoen. Gladde oranje vruchten bereiken een lengte van twintig centimeter. Ze zijn cilindrisch met een stomp uiteinde. Uitstekende smaak – een grote hoeveelheid suiker, mals vruchtvlees, sappigheid. Deze variëteit geeft overvloedige opbrengsten en is bedoeld voor langdurige bewaring..

Dobrynya

“Flakke” of Dobrynya is een variëteit in het middenseizoen, waarvan de vruchten ongeveer drie maanden na ontkieming rijpen. De feloranje wortels zijn kegelvormig met een puntig uiteinde. Het gewicht van één vrucht kan van 100 tot 200 gram zijn. Elke knolgewas heeft een uitstekende smaak – zoetheid, knapperigheid en sappigheid. Kan lang worden bewaard.

Kloosterlijk

“Flakke” of Monastyrskaya is een laatrijpe variëteit, waarvan de volledige rijping van de vruchten plaatsvindt in vier en een half tot vijf maanden. De oranje vruchten hebben de vorm van een langwerpige kegel en hebben een iets langwerpige dunne punt. Gemiddelde indicatoren van fruit: diameter – tot 5 centimeter, gewicht – van 150 tot 200 twintig gram, lengte – meer dan 25 centimeter. Het ras geeft goede opbrengsten en is bedoeld voor langdurige bewaring..

Karamel

Dit is de meest pretentieloze variëteit. De sappige vruchten met een gladde en gelijkmatige schil zijn ideaal voor gebruik in babyvoeding. Het sap van deze wortelgroenten is zoet en aangenaam van smaak, en het vruchtvlees is zeer mals. Wortelgewassen barsten niet als ze rijp zijn en zijn bestand tegen langdurige opslag.

Karotan

“Flakke” of Karotan is een laat rijpende variëteit die vanaf het moment van ontkieming iets minder dan vijf maanden nodig heeft om volledig te rijpen. De populariteit van deze variëteit is dat het wordt gebruikt voor de bereiding van babyvoeding en ook voor de mogelijkheid om wortelgroenten niet alleen vers, maar ook droog en ingevroren te bewaren. Gemiddelde indicatoren van fruit: gewicht – ongeveer 200 gram, lengte – meer dan 25 centimeter, diameter – ongeveer 5 centimeter.

Sankin liefde

Rijpe vruchten barsten of breken niet, hebben uitstekende smaakkenmerken

Het is een laatrijpe hybride variëteit die zelfs op zware kleigronden rijke opbrengsten produceert. Rijpe vruchten barsten of breken niet, ze hebben uitstekende smaakkenmerken. Met een roodachtige tint zijn de vruchten van de wortelen zoet en knapperig van smaak. Ideaal voor langdurige opslag.

Oranje vriend

Deze variëteit behoort tot de middenvroege wortelvariëteiten. Het belangrijkste voordeel onder andere rassen is ziekteresistentie. De zoete, feloranje wortels zijn cilindrisch en zien er aantrekkelijk uit. Het gemiddelde gewicht van één vrucht is 120 gram, de lengte is ongeveer 20 centimeter. Een variëteit met veel suiker en caroteen.