Aardappelen telen volgens Nederlandse techniek in hun zomerhuisje

Op het eerste gezicht is het telen van aardappelen helemaal niet moeilijk. Maar om een ​​overvloedige en hoogwaardige oogst te krijgen, moeten er geschikte weersomstandigheden zijn, de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen in de bodem, hoogwaardige zaden en de afwezigheid van ziekten en plagen. Om ervoor te zorgen dat deze pretentieloze groentecultuur tuinders elk jaar verrukt met zijn heerlijke vruchten, is het noodzakelijk om te profiteren van buitenlandse ervaring en om aardappelen te telen met behulp van Nederlandse technologie..

De beste aardappelen uit Nederland

Nederlandse aardappelen hebben een sterke immuniteit tegen veelvoorkomende aardappelziektes. Voor de teelt worden alleen natuurlijke variëteiten en hybriden gebruikt. De meest populaire zijn Asterix, Cleopatra, Mona Lisa, Eba, Prior en Frisia. Elke variëteit heeft verschillende rijpingsperioden, wat het mogelijk maakt om de hoeveelheid oogst aanzienlijk te verhogen.

Kenmerken van Nederlandse technologie

Kenmerken van Nederlandse technologie

De Nederlandse methoden voor het telen van groenten en bessen zijn al bekend bij veel van onze tuinders en groentetelers. Zo wordt de Nederlandse technologie van het telen van aardbeien met succes toegepast. Nu kan je het hele jaar door van aardbeien genieten.

Ook met aardappelen bereik je hetzelfde resultaat als je nauwkeurig en nauwkeurig voldoet aan alle eisen op het gebied van agrotechnische maatregelen. Een van de belangrijke details van de Nederlandse techniek is bijvoorbeeld het veelvuldig en regelmatig losmaken van de grond voor maximale beluchting. Aardappelen worden geteeld in speciale aarden ruggen op grote afstand van elkaar. Naleving van alle ontwikkelde agrotechnische processen, zorgregels zullen helpen om een ​​​​fatsoenlijke oogst van elke struik te krijgen – ongeveer 2 kilogram aardappelen.

Belangrijke voorwaarden:

  • Alleen natuurlijke variëteiten van aardappelen van de eerste of tweede reproductie mogen als plantmateriaal worden gebruikt..
  • Het is noodzakelijk om elk jaar de plaats van het planten van aardappelen te veranderen, houd rekening met de voorgangers. De beste hiervan zijn granen..
  • De samenstelling en kwaliteit van de grond in aardappelbedden is van groot belang. Ze zou geen tekort aan voedingsstoffen mogen hebben.
  • Het is noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen om het mogelijke optreden van plagen en ziekten te voorkomen. Spuiten met chemicaliën moet vroeg en effectief zijn.
  • In de herfst en de lente moet de grondbewerking worden uitgevoerd in overeenstemming met speciale technologische vereisten en aanbevelingen en met strikte naleving van alle deadlines..

Niet iedereen slaagt erin de verwachte rijke oogst te oogsten. Hier zijn verschillende redenen voor. Een daarvan is onvoldoende landoppervlak. Vaak liggen de bedden erg dicht en dicht op elkaar en wordt er helemaal geen rekening gehouden met de gewassen – voorgangers, plus de lage kwaliteit van de pootaardappelen.

Aardappelen telen met Nederlandse technologie

Aardappelen telen met Nederlandse technologie

Hoe de grond goed voor te bereiden?

Zelfs in de herfst begint de voorbereiding van de grond voor het planten in de lente. Eerst moet het hele perceel goed worden omgeploegd en vervolgens moeten organische toevoegingen, toorts, superfosfaat (500 gram per honderd vierkante meter) en kaliumzout (200 gram per honderd vierkante meter) aan de grond worden toegevoegd. Het telen van de grond is noodzakelijk voor de volledige vernietiging van het wortelstelsel van onkruid op de site.

Bij het opnieuw ploegen in het vroege voorjaar is het raadzaam om ureum aan de grond toe te voegen (ongeveer 500 gram per honderd vierkante meter).

Teelt in een klein zomerhuisje kan worden uitgevoerd met conventionele tuinvorken en in grote tuin- of boerderijvelden moet een schijvencultivator worden gebruikt. Cultivator – de frees zal helpen om al het moeilijke fysieke werk uit te voeren: hij zal niet alleen de grond verpletteren en losmaken, maar ook egaliseren en ingraven.

Selectie en voorbereiding van pootaardappelen

Zaden voor opplant moeten strikt voldoen aan de volgende vereisten:

  • Grootte ongeveer 50 millimeter in diameter.
  • Maximale kieming.
  • 100% natuurlijke kwaliteit.

Plantgoed moet worden ontkiemd tot de vorming van aardappelspruiten van een bepaalde grootte. Voor het planten in een zomerhuisje kunnen de scheuten vijf of meer millimeters lang zijn, en in de velden, met behulp van landbouwmachines, mag de lengte van de scheuten niet groter zijn dan 5 millimeter. Langere takken breken gemakkelijk af bij massabeplanting.

Voordat u zaden plant, moet u ervoor zorgen dat de grond klaar is. De bepaling van bodemvocht wordt op een eenvoudige manier uitgevoerd: je moet een handvol aarde in je hand oppakken, stevig knijpen en dan gooien. Als de grond klaar is om te planten, zal de klomp aarde gemakkelijk afbrokkelen..

In elk plantgat moet je eerst een kleine hoeveelheid uienschillen gieten (om aardappelongedierte af te schrikken), dan een handvol as, en al bovenop de aardappelknol naar boven.

Aardappelen poten met Nederlandse techniek

Als u in het vroege voorjaar aardappelen plant, zal het groene deel van de struik actiever groeien en zal het wortelgedeelte in een versneld tempo aardappelknollen vormen. De afstand tussen de aardappelgaten tijdens het planten mag niet minder zijn dan 75-90 centimeter. Als dergelijke verhoudingen per honderd vierkante meter worden aangehouden, zijn maximaal ongeveer duizend aardappelknollen nodig voor rassen met een middellange en late rijpingstijd en ongeveer 700 knollen voor vroege rassen..

Basisvereisten voor het verzorgen van aardappelen

Basisvereisten voor het verzorgen van aardappelen

De zorg voor aardappelbedden begint met het verwerken van de gangpaden. In het zomerhuisje wordt aanbevolen een dergelijke verwerking zeven dagen na het planten uit te voeren, en in velden en percelen met een groot gebied – na 15-20 dagen. In deze periode staan ​​de aardappelscheuten zo dicht mogelijk bij het grondoppervlak en woedt het onkruid al volop. Rijafstand is juist gericht op het zoveel mogelijk bestrijden van onkruid. Ze kunnen immers interfereren met de ontwikkeling en groei van hoogwaardige jonge aardappelknollen..

Boeren gebruiken een frees op het land. Met zijn hulp is de bovenste laag grond in de bedden bedekt met losgemaakte grond en vormt het hoge ruggen die ervoor zorgen dat overtollig vocht zich niet ophoopt op het oppervlak. Al het water stroomt langs de aarden hellingen de gangpaden in.

Bij het zomerhuisje is het ook nodig om richels op aardappelplantages te vormen. Hun hoogte kan 20-25 centimeter bereiken en ze zijn gebouwd met een gewone tuinschop of schoffel. Onkruidbestrijding begint een week na het planten en wordt uitgevoerd met behulp van de eggenmethode. Een dergelijke bodembehandeling vernietigt niet alleen schadelijke planten, maar beschermt ook de bodem tegen uitdroging, verbetert de luchtuitwisseling en waterdoorlatendheid en heeft ook een gunstig effect op de reproductie van nuttige micro-organismen..

Als het zomerhuisje zich op een oneffen of hellend oppervlak bevindt dat de ontwikkeling van groentegewassen kan schaden, is het de moeite waard om een ​​​​lichte uitlijning te maken. Om dit te doen, kunt u op de site dwarsgroeven maken (meer dan 50 centimeter breed en ongeveer 30 centimeter diep), en daartussen extra richels bouwen, die moeten worden versterkt met aanplant van winterkoolzaad. In de winter zal deze “constructie” ook helpen om de sneeuw die op het oppervlak is gevallen, en dus het vocht van de grond, gelijkmatig te verdelen..

Het wordt aanbevolen om aardappelstruiken gedurende het hele groeiseizoen niet meer dan drie keer water te geven. De eerste watergift – vóór het begin van de bloei, de tweede – anderhalve week na het begin van de actieve bloei, de derde – na het volledige einde van de bloeiperiode.

Preventieve behandeling van aardappelaanplant met chemicaliën en preparaten moet 5-6 keer gedurende het hele seizoen worden uitgevoerd. Het allereerste spuiten wordt alleen uitgevoerd voor preventiedoeleinden, zonder tekenen van plagen of ziekten. Om aardappelaanplant te beschermen tegen de ergste vijand van de coloradokever, is het noodzakelijk om de gewassen voor de bloei met speciale pesticiden te behandelen.

Het oogsten vereist ook wat voorbereidend werk.

Het oogsten vereist ook wat voorbereidend werk. Het bestaat uit het maaien van aardappeltoppen. De gesneden toppen worden verwijderd en de aardappelen worden ongeveer 10-15 dagen in de grond gelaten totdat ze volledig rijp zijn. Aardappelknollen, die in de volle grond zitten, worden in deze periode sterker en zijn minder blootgesteld aan schade tijdens het oogstproces. Bovendien hebben dergelijke aardappelen het vermogen om langdurig te bewaren met behoud van alle kwaliteitseigenschappen en smaakkenmerken..

Op grote aardappelpercelen wordt de droogmethode gebruikt in plaats van de toppen te maaien. Met deze methode kunt u de toppen van planten drogen door ze te besproeien met speciale chemicaliën om verder oogsten te vergemakkelijken..

De Nederlandse technologie voor het telen van aardappelen wordt steeds populairder in veel Europese landen en boerderijen van ons land. U hoeft zich alleen strikt aan alle aanbevelingen te houden en een rijke oogst is verzekerd..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org