Amerikai gesztenye - népszerű parkfa

A gesztenye egy dekoratív parkfa. Virágzása csodálatos látvány. A virágok hasonlóak a fehér gyertyákhoz, sárga-vörös foltokkal, amelyek egy fa ágain állnak. Bolyhosak és nagyon finomak, apró lepkékre hasonlítanak közelebbről. A fa tudományos neve amerikai gesztenye vagy fogazott gesztenye.

Termő ez a fa. Magassága elérheti a harmincöt métert, a törzs átmérője pedig másfél méter is lehet. A gesztenye a fák fényes képviselője, elegáns terjedő koronával, amelyet leengedtek és meglehetősen vastag ágakkal láttak el. A kéreg szürke vagy világosbarna, mély barázdákkal tarkítva. A gesztenye rügyei oválisak, nagyok, barna színűek, ragacsos levével borítva, a végén hegyesek.

A gesztenye levelek egyedi alakúak, nagyon szépek: hegyesek, ék alakú aszimmetrikus talppal. Úgy néznek ki, mint a kannabisz mancsai és levelei. Ősszel sárgulnak és leesnek, egyedi példányok a herbárium szerelmeseinek. A virágzat eléri a húsz centimétert, hím, nőstény tövében és kisebbségben: csak 2-3. A gesztenye virágzik júliusban.

A gesztenye levelei egyedi alakúak, nagyon szépek

A gesztenye gyümölcse nagyon eredeti, világoszöld, erőteljes tövis (plusz), átmérője legfeljebb hét centiméter, a tövisek vékonyak és hosszúak, de károsak lehetnek, ha valakire vetik őket, mint például a huncut fiúk akik szeretnek “háborút” játszani. Minden ilyen tövis 2-3 halványbarna gyümölcsöt tartalmaz, belül édes maggal. A gesztenye élőhelye Észak -Amerika, Franciaországban és Németországban termesztik, és Oroszországban parkokat és nyaralókat is díszít..

Egy évig a gesztenye körülbelül fél métert nő. A fa aktívan növekszik és fejlődik hatvan éves korig, akkor a növekedés visszaesik, és kilencven éves korára a fát kivágják.

A gesztenyefa tökéletesen tolerálja a fagyot, a légkör gázszennyezését, ezért ideális a városon belüli ültetéshez. Számos, Oroszországban életre alkalmas fajtát tenyésztettek, majd a parkokban gyönyörű virágzással örvendeztetik meg az ország lakóit.

Amerikai gesztenye. Fotó és leírás

Meg kell jegyezni, hogy az amerikai gesztenye gyümölcse értékes tápláló termék, egyes országokban igazi csemege..

A gesztenyefa fontos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hasznosak a bútorok építésében és más hasznos termelésben. A tanninokat gesztenye fából nyerik.

Adblock
detector