Ikebana: az ikebana összeállításának szabályai, az ikebana elemei

Az eredeti csokrok rajzolása igazi művészet, amelyet mindenki, aki érezni és megérteni akarja a virágok nyelvét, és látni akarja valódi szépségét, nem tanulhatja meg természetes ajándék nélkül. Az ikebana igazi mestere rendelkezik ezzel a genetikai érzékkel. Végtére is, nagyon nehéz látni egy harmonikus kompozíciót, amely különböző típusú virágokból és száraz ágakból áll, amelyek önmagukban nem képviselnek semmilyen értéket, de fontos szerepet játszanak a csokorban és saját jelentéssel rendelkeznek. Az ideálisan összeállított csokor és a hozzá ügyesen illesztett edény nemcsak az összeállító hangulatát, hanem gondolatait, tapasztalatait, érzéseit is közvetítheti.

A professzionálisan megkomponált virágkötészet olyan, mint egy műalkotás, mert benne minden növényt, színét és formáját egy gondolat, közös jelentés egyesíti. A csokorban mindennek megvan a helye, és összhangban van egymással. Ilyen harmónia és a tárgyak ideális kombinációja csak sokéves tapasztalattal és speciális technikák segítségével érhető el. Egyéni tér, tömeg, különleges háttér és különféle vonalak létrehozása – ezek az ikebana titkai, amelyek csak egy igazi mester számára világosak..

A sorok jelentése

Minden virágkompozícióban a vonalak képezik a harmonikus csokor létrehozásának alapját.

A japán ikebana mesterek biztosan tudják, hogy a csokorban lévő növények színei és árnyalatai nem a legfontosabb elemek. Sokkal fontosabbak és jelentősebbek a vonalak, amelyek segítségével a virágdísz magasságot, mélységet és szélességet szerez. A különböző irányokban elhelyezkedő vonalak kiemelhetnek és kiemelhetnek egy adott témát, megmutathatják ennek az ikebanának a valódi célját. Például a közömbös és hideg hozzáállás vízszintes vonalakkal, nagy örömmel és jó mentális hozzáállással közvetíthető – átlós vonalakkal, de bánat és bánat lefelé irányított átlók segítségével.

Minden virágkompozícióban a vonalak képezik a harmonikus csokor létrehozásának alapját. Ha különféle anyagok (például száraz ágak, lehullott vagy kitépett levelek stb.) Teljesen kitöltik a sorok közötti teret, akkor az ikebana célja megvalósultnak tekinthető, mivel egyénivé válik.

Színtömeg értéke

A csokor színtömege megegyezik a kép fő hátterével. A kompozíció fő színe általában az alapján található, és létrehozásához nagyszámú (azonos árnyalatú) kis virágot vagy lombhullató és tűlevelű növények ágait használják. A fő szín (vagy több színtömeg) kiválasztása után számos mozdulatot kell alkalmazni a virágképre más növényi példányok segítségével. Nagyon fontos, hogy a virágtömegek, ha többen vannak az ikebanában, ideális esetben illeszkedjenek egymáshoz..

A virágzó növényeket, mint például a begóniát, a jácintot, a krókuszt, az ibolyát, a muskátlit, a gerberát használják leggyakrabban színmassza létrehozásához..

Színérték

A színek és árnyalatok kombinációja is egész tudomány, mert a szín megváltoztathatja az ember hangulatát.

A színek és árnyalatok kombinációja szintén egy egész tudomány, mert a szín megváltoztathatja az ember hangulatát jó vagy rossz irányba, különböző érzéseket okozhat és befolyásolhatja az általános állapotot.

Az élénk színek, mint a narancs, a sárga és a vörös, pozitív érzelmeket és meleg érzéseket váltanak ki. A japán ikebana mesterek nagyon gyakran arany és sárga színeket használnak a kompozíció alapjául, mivel úgy tűnik, hogy növelik a csokor többi elemét, és felhívják a figyelmet a teljes képre..

A kéket, a lila és a világoskéket olyan csokrokban használják, amelyek hangulatban és érzelmekben visszafogottak, mert hidegek.

A színárnyalatok kontrasztján alapuló kompozíciók nagyon népszerűek és igényesek. Figyelembe kell venni a klasszikus színkombinációkat és színösszehasonlításokat, amelyek harmonikusan néznek ki egymással – kék és narancs, sárga és lila, kék és piros, fehér és fekete, fehér és piros, fekete és piros.

Az ikebana zöldje összeköti az összes többi színt, és semlegesnek tekinthető.

A virágkompozíció elkészítésekor figyelembe kell venni a virágok színének, a fő háttérnek és a tartálynak a kombinációját..

Hogyan készítsünk ikebanát saját kezűleg (videó)

Hogyan kell csinálni az ikebanátHogyan kell csinálni az ikebanát