Bio palánták és szobanövények takarmánya

A jó minőségű és helyesen kiválasztott talaj a jó palánták és a növények egészségének kulcsa. De nagyon gyakran a növényeket szokásos talajba ültetik, ami kéznél van. Úgy gondolják, hogy érdemes etetni, és nem lesz probléma a talaj minőségével..

Az öntet hozzáadása a talajhoz nem nehéz, és az organikus öntet elkészítése nem sok időt és pénzt igényel. Minden nyári lakos különböző hulladékokkal lesz a helyszínen – tojáshéj, zöldséghéj, ételmaradék. Egy tapasztalt kertész a szokásos konyhai hulladékokból is képes lesz öltözködést készíteni..

Felső öltözködés madárürülék infúziójával

Felső öltözködés madárürülék infúziójával

Ez a műtrágya nitrogént tartalmaz, amely szükséges a növények számára a zöld tömeg aktív fejlődéséhez és növekedéséhez. Ez a felső öltözködés mindenekelőtt azoknál a növényeknél szükséges, amelyek legalább a nitrogénéhség egyik jelei – lágy és lassú szár, sárgás lombozat és satnya -.

A madárürülék megmenti a hervadó palántákat vagy az elakadt beltéri virágokat. Minden zöldségfélével, citrusfélével, mindenféle pálmával és ficusszal etethető..

Az infúzió elkészítéséhez 2 liter ürüléket és 1 liter vizet kell összekeverni. Ezt a keveréket három napig lezárt tartályban kell tartani (erjedés céljából). Amikor a felső öltözködés kész, vízzel kell hígítani – 1 liter infúziót 10 liter vízhez.

Hamutáplálás

Az ökológiai gazdálkodás kedvelői a hamut az egyik legjobb természetes takarmánynak tartják

Az ökológiai gazdálkodás ínyencei a hamut az egyik legjobb természetes kiegészítőnek tartják, amely serkenti a virágzó és termő növények folyamatát. A hamu kálium- és foszforforrás. Szalmával és fahamuval műtrágyázás szükséges minden beltéri és zöldséges növény számára.

Az infúzió elkészítése nagyon egyszerű: 1 evőkanál hamu kell hozzá 2 liter forrásban lévő vízhez, keverjük össze és ragaszkodjunk hozzá egy napig. Használat előtt az infúziót sajtkendőn vagy szitán kell átszűrni..

Banánhéj műtrágyaként

Banánhéj műtrágyaként

Ez az egzotikus növény nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, így a banánhéjból bioélelmiszereket is lehet készíteni. Ez a banántrágya kétféle lehet: száraz és folyékony.

A banánhéjat alaposan meg kell szárítani, majd apróra vágni, amíg homogén por nem lesz. Ilyen púder -öntet hozzáadható a talajhoz növények ültetésekor.

Az infúzió elkészítéséhez két vagy három banán héját három literes edénybe kell helyezni, és szobahőmérsékletű vizet kell önteni. Három nap elteltével az infúziót szűrni kell, és a növényeket öntözni lehet.

Ez a szokatlan öltözködés nagyon hasznos sok beltéri virág, valamint paradicsom, paprika és padlizsán számára. A műtrágyában található kálium elősegíti a növények aktív bimbózását és későbbi virágzását.

Tojáshéj infúzió műtrágyaként

Ez azon kevés szerves trágyák egyike, amelyek nagy mennyiségű nyomelemet tartalmaznak.

Ez azon kevés szerves trágyák egyike, amelyek nagy mennyiségű nyomelemet tartalmaznak. A tapasztalt kertészek és nyári lakosok soha nem dobják el a tojáshéjat. Hasznos infúziót készíthetünk belőle, vagy egyszerűen szétszórhatjuk a földre.

A tojáshéj reagál vízzel: bomlásakor kellemetlen hidrogén -szulfát szagú. Ő az, aki stimulálja a növények növekedését és fejlődését. A tojáshéjas etetés sok beltéri növény és zöldség számára hasznos..

A műtrágya elkészítéséhez négy tojás héját meg kell őrölni, és három liter meleg vízzel meg kell tölteni. A tartályt sötét helyre helyezzük, és lazán fedjük le. Körülbelül három nap múlva a víz zavarossá válik, és kellemetlen hidrogén -szulfid szag jelenik meg. Ez jelzi a felső öltözködés készségét..

Kávézacc, mint műtrágya

A pörkölt, őrölt és már használt kávé remek műtrágya a palánták számára

A kávéhulladékot sem szabad kidobni. A pörkölt, őrölt és használt kávé kiváló palántatrágya. A talajhoz hozzáadott szárított kávézacc jó sütőporrá válik, ami jelentősen javítja a levegőcserét és a vízáteresztő képességet.

A kávézaccot össze kell keverni a talajjal, amelybe a magokat ültetik csírázáshoz vagy beltéri virágok átültetéséhez. Nagyon hasznos kávémaradékot adni a talajba, ahol padlizsán, paradicsom, uborka, rózsabokor és sok virágnövény nő..

Hagyma héj megtermékenyítés

A hagymahéj képes ellenállni a káros mikroorganizmusoknak, és értékes műtrágya is

A hagymahéj képes ellenállni a káros mikroorganizmusoknak, és értékes műtrágya is. A tapasztalt gazdák ezt az etetést “kettő egyben” nevezik. Minden zöldségfélének jó, de főleg paradicsomnak..

Az infúziót a következőképpen készítik el: húsz gramm hagymahéjat öt liter meleg vízzel kell felönteni. Négy nap múlva az infúzió használatra kész. Először szűrjük le, majd permetezzük vagy öntözzük.

Felső öltözködés burgonya vagy burgonyahéj főzetével

A sérült vagy kidobott burgonya és héja minden beltéri és termesztett növény fedő öntete

A sérült vagy kidobott burgonya és héja minden beltéri és termesztett növény fedő öntete. Az ökológiai gazdálkodás ínyencei soha nem dobják el ezt az értékes műtrágyát, mivel tápanyagok egész sorát tartalmazza..

A burgonyatrágya elkészítéséhez fel kell forralni a gumóit, vagy meg kell hámozni. A lehűtött húslevest minden palántatípus öntözésére használják.

Cukor öltözködés

A cukros öntet hasznos a glükóz jelenlétében

A növények, akárcsak az emberek, szeretik az édességeket. És mivel a cukrot energiaforrásnak tekintik, ezt az energiát a talajon keresztül kell átadnia a növényeknek..

A beltéri növények számára az ilyen etetést öntözés útján továbbítják. Az édes víz elkészítéséhez két teáskanál cukorra és egy pohár meleg vízre van szüksége. Egyszerűen cukrot szórhat a talajfelszínre egy virágcserépben..

A cukros öntet hasznos a glükóz jelenlétében. Ezért a szokásos cukor helyett glükóztablettákat vásárolhat a gyógyszertárban. Elég, ha egy tablettát egy pohár meleg vízhez ad, várjon, amíg fel nem oldódik, és ezzel az oldattal öntözheti a növényeket. Az ilyen etetés gyakorisága legfeljebb havonta egyszer..

Ez a műtrágya nagyon hasznos a kaktuszok számára, de minden beltéri virághoz használható..

Szokatlan etetés

Egy olyan gyógynövény, mint az aloe, híres gyógylééről, és sok lakásban nő háziorvosként

A mezőgazdaság szerelmesei, akik egy lakásban élnek, kis kerteket is kialakítanak maguknak az ablakpárkányon vagy a szigetelt erkélyen. Így arra jutnak, hogy növényeiknek etetést adnak abból, ami mindig kéznél van.

  • Egy olyan gyógynövény, mint az aloe, híres gyógylevéiről, és sok lakásban nő háziorvosként. Leve növekedési stimulánsnak számít a növények és a magok csírázása szempontjából. Tehát öntetként használhat vízzel hígított aloe -levet.
  • A jó háziasszonyok mindig áztatják a babot és a borsót, a lencsét és a gyöngy árpát, mielőtt elkészítik az ételt, mossák meg az összes gabonapelyhet. De a jó nyári lakosok és kertészek ezt a vizet öntetként használják, mert nagy mennyiségű keményítő marad benne. Ez a tápláló víz ugyanolyan hasznos lesz, mint például egy burgonya öntet..
  • Egyesek szerint a víz, amely a gombák áztatása vagy forralása után marad, ugyanolyan hasznos műtrágya. Ez a természetes stimuláns alkalmas magvak áztatására a talajba ültetés előtt..
  • Minden családnak van citrusfélék szeretője. A narancs, a citrom és a mandarin héja az a nitrogén, amelyre a fiatal növényeknek szüksége van a növekedés serkentéséhez. Jól szárított és alaposan összetört kéreget kell hozzáadni a talajhoz. Ezenkívül csodálatos aromájuk a káros rovarok elriasztásának eszközévé válik..
  • A közönséges élesztőt kiváló öntetnek tekintik. A műtrágyákat friss és száraz élesztő alapján készítik. Ez a felső öltözék szezonban legfeljebb háromszor használható..
  • Ha olyan növényei vannak, amelyek nem szeretik a savas talajt, akkor ez a műtrágya nekik való. A fogkrémet az etetés alapjául kell vennie. A folyadék öntözésre való előkészítéséhez ki kell préselni a cső egyharmadát egy liter meleg vízben, alaposan fel kell keverni, és a szokatlan műtrágya készen áll..

Mindenkinek magának kell választania, hogy melyik a jobb – vásároljon kész műtrágyát, vagy készítse el a szerves hulladékból.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org