Utasítások a műtrágya kálium -humát folyékony tőzeg használatára

Az ökológiai gazdálkodás egyre népszerűbb a gazdák körében. Sok mezőgazdasági szakember, magánkertészek és virágtermesztők áttérnek a természetes növények termesztésére, különféle vegyi adalékanyagok és kötszerek használata nélkül. Ezekben a modern technológiákban fontos szerepet játszanak a humátok, különösen a kálium -humát.

Körülbelül hat évtizeddel ezelőtt a híres professzor, Lydia Hristeva megmutatta a humátok hatékonyságát a gyakorlatban. Miután elkülönítette a talajból a huminsavat, amelyet nátriumsók oldata képvisel, ezeket használta a növények öntözésére. Ez a megoldás hozzájárult a növények gyorsabb növekedéséhez és fejlődéséhez. Napjainkban a humát alapú készítményeket számos országban használják és gyártják, és a mezőgazdaságban nagy a kereslet. Ez az iparág minden évben újjászületik a környezetbarát és biztonságos termékek előállításában. Az agrárok tömegesen kezdték használni a humátokat tevékenységükben.

Mik azok a humátok?

A humátok különféle készítmények, amelyek huminsavak sóiból készülnek

A humátok különféle készítmények, amelyek huminsavak sóiból készülnek, amelyek könnyen feloldódnak és hatékony megoldássá válnak a különböző iparágakban való használatra. A kálium- és nátriumsók képezik a humusz alapját és koncentrátumát, amely közvetlenül szabályozza a talaj biokémiai folyamatait. Az ilyen gyógyszerek számos csoportját használják a kimerült és szegény földterületek helyreállítására, földfúráskor, a környezetvédelmi gyakorlatban, a növénytermesztésben és az állattenyésztésben, valamint az építőiparban és az orvostudományban..

A humusz előnyei

A humusz a szerves termékek és hulladékaik bomlása során keletkezik. Minél több szerves anyag és kevesebb oxigén, annál hatékonyabb a humusz felhalmozódásának folyamata. Hasznos biokémiai folyamatok a talajban humátok hatására csak három fő összetevővel – talaj, víz és növények – fordulnak elő.

 • A humátok javítják a talaj összetételét és feltöltik tápanyagokkal, serkentik a növények növekedését, és megvédik őket a mérgező termékektől és a nehézfémektől.
 • A humusz segít felmelegíteni a talajt, mivel segítségével foltos lesz.
 • A humusz képes fenntartani a szükséges talajnedvességet, mivel nagy mennyiségben képes visszatartani a vizet.
 • A humusz segítségével megváltoztathatja a talaj összetételét. Például a homokos, morzsalékos, humuszos területek kohézióssá válnak, a viszkózus agyagos talajok pedig humussal kombinálva lazává válnak.
 • Kálium -humát használatakor a növények felgyorsítják a tápanyagok felszívódását a talajból és a vízből.

A kálium -humát hatása a különböző növényekre

A különböző növények külön -külön reagálnak erre a trágyázásra, így nagyjából csoportokra oszthatók a hatás és a hatás mértéke szerint:

 • Erős reakció fordul elő a zöldségfélékben.
 • Jó reakció – kukoricában, lucernában, búzában és kölesben.
 • Gyenge reakció – hüvelyeseknél.
 • Minimális hatás a napraforgóra és a sütőtökre.

A kálium -humát hasonlít az őrölt kávéra. Ugyanolyan színű és hasonló folyási tulajdonságokkal rendelkezik. Szobanövények és a szabadföldi virágok fedő önteteként használják. Ez a sokoldalú műtrágya képes megváltoztatni a termés térfogatát, függetlenül az előre nem látható helyzetektől és a váratlan időjárási körülményektől..

Utasítások a humátok használatához

Utasítások a humátok használatához

A humátok helyes és időben történő használatával garantált a jó termés. Elvileg a műtrágyát a növények fejlődésének és növekedésének különböző szakaszaiban lehet kijuttatni. Csak az egynyári és az évelő növények közötti alkalmazási különbséget kell figyelembe venni. A trágyázás nagyon szükséges egy éves növény számára a fejlődés kezdeti szakaszában és a reproduktív szervek kialakulása előtt. Az évelő növényeket az ültetés után vagy új helyre történő átültetés után etetni kell, hogy megerősítsék és fenntartsák a növények gyökerét.

A humáttal történő megtermékenyítést többféle módon hajtják végre:

 • Amikor a magokat vetés előtt áztatják vagy más ültetési anyagot dolgoznak fel.
 • Öntözéskor.
 • Lombkezeléskor (például permetezéskor).

Minden terménytípusnak megvan a saját trágyázási aránya, amelyet az előkészítésre vonatkozó utasítások jeleznek. Szigorúan tilos ezen ajánlásokat kisebb vagy nagyobb mértékben megsérteni, mivel az eredmény negatív eredmény lesz. A növények növekedése és fejlődése lelassulhat, ami tovább alacsony hozamhoz vezet. A készítményt úgy kell elosztani, hogy kis részét magvak áztatására és permetezésére, nagy részét gyökérben történő öntözésre, azaz a növény gyökerének táplálására használják fel..

A hozamtényező növelése érdekében a humátok más ásványi komponensekkel és nyomelemekkel kombinálva is használhatók. Az egyes ilyen komplex műtrágyák összetevőinek száma az adott terménytől és a kiválasztott csávázástól függ. Például használhatja a humuszt komposzt, trágya és humusz kombinációjában. A trágya és a komposzt elősegíti a mikroorganizmusok gyors növekedését, ha körülbelül 2,5-3 hónappal a használat előtt humát oldattal kezelik. 10 kg komposzthoz vagy trágyához 10 g humát szükséges. Egy ilyen komplex műtrágyát ásáskor, vagy öntözéskor folyékony formában juttatnak a talajba.

Tőzeg kálium -humát alkalmazása (folyékony formában)

Tőzeg kálium -humát alkalmazása (folyékony formában)

A készítmény az alapanyag 80% -át tartalmazza, és koncentrált sötétbarna folyadék, amely növekedést stimuláló hatású. A természetes tőzeg feldolgozása során sok hasznos anyagot vontak ki, amelyeket felhasználnak a készítményben. Ezek kálium, számos nyomelem, valamint nitrogén és foszfor. Mindezek az aktív szerves anyagok kiváló növényi táplálkozást és természetes védelmet nyújtanak..

Ez a műtrágya a növény fejlődésének minden szakaszában alkalmazható, és bármilyen módon kijuttatható. A folyadékot vízzel kell hígítani a mellékelt utasítások szerint (külön termény esetén), és ültetési anyag áztatására, permetezésére és gyökérzetre, palánták áztatására kell használni..

Kiváló hatást biztosít a tőzeg -kálium -humát, mint a talaj táplálásának eszköze. Segít növelni a szerves összetevők mennyiségét a földön. Koncentrált oldat formájában kell bevezetni, a gyártó ajánlásainak megfelelően. Szerves, kémiai és ásványi műtrágyákkal kombinálva a gyógyszer hatékonysága többször megnő. Nincsenek tilalmak a humát káliummal és nitrogénnel való kombinálására, de nem ajánlott keverni foszfor készítményekkel. Az újonnan képződött vegyületek ilyen keveréssel nem tudnak feloldódni. A foszfort tartalmazó készítményeket a többi műtrágyától elkülönítve kell kijuttatni..

A szerves és vegyi anyagok keverését óvatosan kell elvégezni, ha nem biztos a végeredményben. A különböző elemek kis adagjainak keverésével könnyen nyomon követheti reakciójukat. Ha homogén folyadék képződik, műtrágya használható, de amikor az üledék kiesik, nem.

A komplex műtrágyákkal (kálium -humáttal, peszticidekkel és ásványi anyagokkal) végzett lombkezelési módszer nemcsak kedvezően befolyásolja a növények fejlődését, hanem jelentősen csökkenti az összetételükben lévő nitrátok és mérgező anyagok mennyiségét.

A gyógyszer humát kálium “Prompter” alkalmazása

Ez az univerzális készítmény összetételében különbözik attól, hogy ásványi és szerves anyagokat ötvöz. A “Prompter” kálium -humát fő előnyei más készítmények között:

 • Jelentősen csökkenti a növények érését.
 • Javítja a növény immunitását és növeli az ellenállást számos betegséggel szemben.
 • A vetőmag csírázási energiája jelentősen megnő.
 • Kiváló tápanyagvezető a talajból a növénybe.
 • Rövid idő alatt képes helyreállítani a talaj termékenységét és javítani összetételét.
 • Elősegíti az egészséges és erős gyökérrendszert.
 • A növények ellenállása az éghajlati és időjárási változásokkal, bármilyen kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben sokszorosára nő.
 • A betakarított termés minősége nő, és eltarthatósági ideje meghosszabbodik a tartási időszak meghosszabbítása miatt.

Leggyakrabban ezt a műtrágyát beltéri virágok etetésére használják. Az utasításokban javasolt adagok szigorú betartásával a műtrágyát havonta 2 alkalommal kell használni március és október között, valamint 4 alkalommal novembertől februárig..

Tőzeg kálium -humát alkalmazása (por formájában)

A gyógyszer előnye a következő:

 • Segít kétszer csökkenteni a mérgező anyagok és nitrátok mennyiségét.
 • Erősíti az immunitást és növeli a kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenállást.
 • Elősegíti a gyors növekedést és érést.
 • Elősegíti a növények gyökérzetének kialakulását és megerősödését.
 • A tápanyagok és vitaminok mennyisége jelentősen megnő.
 • Elősegíti a kiváló minőségű humusz képződését a mikroflóra gyors fejlődése miatt.
 • Visszaállítja a talaj termékenységét.
 • Növeli a növények szárazsággal és hideg időjárással szembeni ellenállását.

Kálium -humát az országban. Hogyan javítsuk a sós hely szerkezetét (videó)

Kálium -humát az országban. Javítsa a sós terület szerkezetét.Kálium -humát az országban. Javítsa a sós terület szerkezetét.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org