A biztonsági cipők jellemzői, előnyei és típusai

A speciális lábbeli olyan termék, amelyet mindenféle kedvezőtlen és negatív tényező alapján terveztek és hoztak létre..

Segítségével a vállalat semlegesítheti vagy minimalizálhatja a munkahelyi sérüléseket vagy egyéb veszélyes szövődményeket..

A biztonsági cipők jellemzői, előnyei és típusai

A biztonsági cipők jellemzői és előnyei

A különböző anyagokból készült biztonsági cipőknek különböző formájuk és céljaik vannak. Segítségével a termelő szervezet képes megvédeni a munkavállalót a következő negatív tényezőktől:

 • szélsőséges hőmérséklet;
 • különféle zsírok és olajok;
 • finomított termékek: dízel, benzin és kerozin;
 • elektromos árammal való ütközés a test felső részébe;
 • lúgos, mérgező és savas oldatok;
 • a radioaktív spektrum sugárzása.

Vásárlás speciális lábbelik emberi védelmet a helyszínen https://planetasiz.com.ua/g30033325-zaschitnaya-obuv elkerüli a fenti tényezőket. Használata különösen hatékony az építőipar, az ipari, az orvosi és a tűzoltóipar dolgozói számára..

Változatos munkacipők

Mielőtt speciális munkacipőt vásárolna, tudnia kell a rendelkezésre álló fajtákról. Bizonyos fajok hatékonyak lehetnek az egyik vállalkozásban, és nem hatékonyak egy másik vállalkozásban, ezért a fajválasztást a legnagyobb odafigyeléssel és felelősséggel kell kezelni..

A biztonsági lábbeli fő típusai:

 1. szabványos, hosszúkás vagy rövid csizma;
 2. alacsony cipő és csizma;
 3. tartós és kiváló minőségű anyagokból készült munkacipő:
 4. szandálok, cipőhuzatok vagy papucsok;
 5. csizma és galoshes.

A típus meghatározásán túl speciális lábbelit kell kiválasztani a felhasznált anyag alapján, amelynek segítségével biztosítható a munkavállaló maximális védelme a vállalkozásban..

Ezenkívül a cipő lehet demi szezon, nyár vagy téli. Egy speciális termékben további fém betétek szerelhetők fel, és bizonyos típusú láb rögzítéseket is lehet tenni – szegecseket, tépőzárat vagy fűzést. További szerkezeti elemek használata megvédi a személyt a környezet statisztikai és mechanikai hatásaitól.