Nemzeti összetartozás napja: az ünnep története, milyen mesterségeket végzünk

Figyelemre méltó, hogy a nemzeti összetartozás napja viszonylag fiatal ünnep. Először 2004 -ben kezdtek beszélni róla. Az eseményt már 2005 -ben ünnepelték először. Tehát hazánkban a nemzeti összetartozás napja munkaszüneti nap, amikor minden intézményben szabadnapot hirdetnek. Az oroszok ezt a napot egyszerű hétvégének tartják. Sokan nem veszik észre az esemény jelentőségét az ország számára. Elmondjuk, hogy mit jelent a nemzeti összetartozás napja és mikor ünneplik.

A nemzeti összetartozás napját ünnepeljük 2017

A nemzeti összetartozás napjának ünneplése 2017

Meg kell jegyezni, hogy 2017 A nemzeti összetartozás napját november 4 -én ünnepeljük. A hét ezen napja szombat. Ezért, ha a munkahét ötnapos, akkor mindenképpen lesz szabadnap. Ezért polgáraink számára a Nemzeti Összetartozás Napját november 6 -ra, hétfőre halasztottuk. Ezért az ünnep nem munkanap. Így az oroszok három teljes napot pihenhetnek – nemcsak vasárnap és szombaton, hanem hétfőn is. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan részt vehet különféle rendezvényeken, amelyeket a Nemzeti Összetartozás Napjának szentelnek.

Ünnepek története november 4

Ünnepek története november 4

A tizenhetedik század elején az orosz föld sok gondot és problémát tapasztalt. A három év egymás utáni rossz termés hátterében sokan egyszerűen meghaltak. De nem ez volt az egyetlen probléma.

Az orosz cár örököseit megölték, a lengyel cár pedig elkezdte követelni a helyüket. Az emberek azonnal megtudták az első hamis Dmitryt, mint a lengyel föld hírnökét. A bajok ideje körülbelül 13 év volt orosz földön. A hatalom egyik királyról a másikra szállt. Míg a gazdag emberek megosztották egymással a hatalmat, az egyszerű emberek éhen haltak. A hit is elpusztult. Az Orosz Birodalmat teljes pusztítás fenyegette, amint a katolicizmust elfogadták, a hatalom lengyel kézre került. De Minin és Pozharsky megvédték az orosz földet. Összegyűjtöttek egy milíciát. A sereg pedig a kazanyi Istenszülő pártfogása alatt vonult fel. A lélek ereje és a győzelembe vetett hit segített az orosz embernek elűzni a lengyeleket szülőföldjükről.

A nemzeti egység napja szimbóluma

A nemzeti egység napja szimbóluma

Az Isten Anyja Kazan -ikonja a Nemzeti Összetartozás Napjának fő szimbóluma. Talán ez az egyetlen ünnep az orosz naptárban, ahol nemcsak az állami, hanem a vallási érdekek is egyesülnek. Miért döntött úgy Oroszország, hogy a nemzeti egység ünnepét állami ünneppé teszi? Mindenki tudja, hogy az orosz ember akarata és ereje rendíthetetlen. És csak ennek az erőnek és erejüknek köszönhetően tudták az emberek térdből felemelni hazájukat. A bajok idején komoly hazafias átnevelésre került sor. A férfi rájött, hogy csak az igazság és az egység győz le mindent, ami az útjában áll. Ha a nép egységes, az azt jelenti, hogy minden ellenséget legyőznek..

Ezt az ünnepet ilyen hangulatoknak szentelik. Az embereket ezen a napon egyesíti az egység, az igaz és tiszta gondolatok. És ami a legfontosabb: az embert arra kérik, hogy higgyen önmagában és népe jövőjében..