Ibolyák reprodukálása levéllel otthon. Fénykép

Az ibolya az egyik legszebb és legkényesebb beltéri növény. Napjainkban több mint 500 ibolyafaj létezik, amelyek mindegyike egyedi színű vagy szirmú.. Ibolya szaporodása levéllel még a kezdő növénykedvelők is meg tudják csinálni otthon. Kínálunk Önnek, hogy részletesebben megismerje az ibolya tenyésztésének módszereit, majd költségmentesen új példányokat termeszthet.

Hogyan neveljünk ibolyát

Ha úgy dönt, hogy ibolyát ültet, ne feledje, hogy négy módja van.

  1. Gyümölcsszár
  2. Lap
  3. Lábszár
  4. Mostohafiú

Ezen opciók mindegyikének megvannak a maga előnyei, de elmondjuk, hogyan ültessen ibolyát levéllel, mivel ezt tartjuk a legegyszerűbbnek. Szinte minden ibolya levéllel osztható, kivéve Saintpaulia Chimera, neki el kell sajátítania az 1. és 4. módszert a listából.

Ezen opciók mindegyikének megvannak a maga előnyei, de elmondjuk, hogyan ültessen ibolyát levéllel, mivel ezt tartjuk a legegyszerűbbnek.Lépcső ibolya tenyésztésére

Érdemes elkezdeni az ibolya szaporítását a kiválasztott növényből, amelynek egészségesnek kell lennie, anélkül, hogy károsítaná a kártevők. Ezután fontos a megfelelő ibolya levél kiválasztása. Ha alaposan megnézi a növényt, észre fogja venni, hogy a levelek szabályos sorokban nőnek. A legalsó sor nem ajánlott reprodukcióra, mivel az átültetés után a levelek sokáig nem adnak gyermekeket.

Az ibolya közepén a levelek szintén nem megfelelőek, vagy kicsik, vagy nehéz lesz szedni őket a virág károsítása nélkül. A levél megszerzésének optimális sora a második vagy a harmadik. Jól gyökereznek, és gyorsan új levelek jelennek meg belőlük. A levelek kiválasztásakor ügyeljen a következő paraméterekre:

Az ibolya közepén a levelek szintén nem megfelelőek, vagy kicsik, vagy nehéz lesz szedni őket a virág károsítása nélkül

  • A levélnek sértetlennek kell lennie
  • A lapon nem lehetnek foltok, törések vagy kártevők nyomai
  • A levél nem lehet lassú.

Ha elvett egy levelet valakitől vagy hozta a piacról, akkor tegye pár órára vízbe kálium -permanganáttal.

ibolya reprodukciója

Miután felvette a Saintpaulia szaporítólevelet, helyesen vágja le. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a növényt, ne szakítsa le a levelet. Vágja úgy, hogy körülbelül 0,5 cm -es oszlop maradjon, a vágásnak 45 fokos szögben kell lennie. Az anyanövényen meg kell szórni a vágást aktív szénnel.

Ha elvett egy levelet valakitől vagy hozta a piacról, akkor tegye vízbe kálium -permanganáttal pár órára.Hogyan vágjunk le egy levelet

Most még hátravan a növény gyökereztetése. Ehhez a levelet egy pohár vízbe helyezzük, amelyhez aktívszén -tablettát adunk. Néhány nap múlva látni fogja a gyökereket. A növény készen áll a talajba ültetésre. Ha a levél rothadni kezd, vágja le újra, és tegye egy pohár tiszta forralt vízbe..

Most még hátravan a növény gyökereztetése. Ehhez a levelet egy pohár vízbe helyezzük, amelyhez aktívszén -tablettát adunk.

Ültesse az ibolyát egy speciális talajba, majd néhány hónap múlva fiatal hajtásokat lát. A növényed gyökeret vert.

Az ibolyát nemcsak a vízben, hanem a talajban is gyökereztetheti. Ehhez egy réteg vízelvezető anyagot, például habot öntünk az üvegbe. Ezután talajjal borítják, és levelet ültetnek. Ezt a lyukakkal ellátott üveget lyukak nélküli üvegbe helyezzük, és rendszeresen öntözzük. Ha nincs elegendő páratartalom a helyiségben, tegyen műanyag zacskót az üvegre..

Az ibolyát nemcsak a vízben, hanem a talajban is gyökereztetheti. Ehhez egy réteg vízelvezető anyagot, például habot öntünk az üvegbe.Új hajtások megjelenése

Olvassa el még: Ibolya, otthoni ápolás. Fénykép

Az ibolya levélszaporítása meglehetősen egyszerű folyamat, így könnyen telepíthet több példányt ugyanabból a fajból. Növeljen virágot saját kezével, és adjon ibolyát szeretteinek.