A kalapon lévő pom-pom keletkezésének története

A név a pompe szóból származik, amelyet franciából “pompa” -nak fordítanak. Ezeket a kiegészítőket már a 18. században használták. Ezután sok európai hadsereg lovasai különleges fejdíszeket – shakosokat – használtak. Egy adott ezred rangjának és hovatartozásának kijelölésére a katonák különleges jeleket fűztek hozzájuk, köztük egy bizonyos alakú és színű pomponokat. A francia tengerészek is viselték őket, de más volt a céljuk: a lágy cérnagolyók megvédték a fejüket az ütéstől a hajótér alacsony mennyezetével szemben..

A római katolikus egyház papjainak öltözéke között négyszögletű sapka, berretták voltak. Ilyen díszeket varrtak hozzájuk, amelyek színével meg lehetett határozni a tulajdonos méltóságát. A hagyomány szívósnak bizonyult: ilyen biretták ma is láthatók a katolikus templomokban..

A pomponokat Európán kívül is ismerték. A dél -amerikai bennszülöttek ruháik díszítésére használták őket. E kiegészítők színe a viselőjének családi állapotáról beszélt. A skót hagyományos férfi ruházathoz tartozik egy puha baretta (az úgynevezett Balmoral), amelynek tetejére fényes piros szálakból készült labda van varrva. Ezek a kalapok különösen népszerűek lettek a nagy gazdasági világválság idején, amely a huszadik század harmincas éveire esett. Abban az időben a szabóknak a lehető legtöbbet kellett spórolniuk az anyagokon. A kövekkel és bonyolult bojtokkal ellátott ékszereket felváltották a pom-pomok, amelyek fonalmaradékból készültek, ami sokkal olcsóbb volt..

Univerzális tartozék

Ma ez a fejdísz népszerűbb, mint valaha. A nagy pompájú kalapokat férfiak és nők is hordják, mert ez a kiegészítő az unisex stílushoz tartozik. Ideális esetben pehelykabátokkal és más puffadt kabátokkal és kabátokkal kombinálhatók, ráadásul az ilyen kalapok hihetetlenül melegek, és még extrém hidegben is melegen tarthatnak..

Ha véletlenül elvesztette egy ilyen fejdísz fő dekorációját-egy pom-pomot, vagy vásárolt egy közönséges sportkalapot, és úgy döntött, hogy saját maga készít pomponot, akkor ez a cikk az Ön számára.

Hogyan kell használni

A kis golyók csodálatos fülbevalókat, karkötőket vagy nyakláncokat készítenek, amelyek hozzájárulnak a boho megjelenéshez. Nagyméretű vagy akár óriási papírból készült pomponokat lehet használni a belsőépítészetben születésnapok, leánybúcsúk és különféle ünnepségek alkalmával. Gyermek kreativitás, karácsonyfa játékok, kulcskarikák, takarók és párnák – ezeknek a csodálatos “bolyhoknak” a felhasználásának lehetőségei csak a fantáziája határai. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan készíthet pompomot saját kezével különböző módokon és sokféle anyagból..

Hogyan kell helyesen nevezni kalapon: pompon, bonbon vagy bubo?

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Helyesen mondd: “Kalap pomponnal”

A Pompom angolból ünnepélyességként van lefordítva. A gyapjúból, pamutszálakból, szőrből, papírból készült kerek díszeket pom-pomoknak nevezik. Fonalból és szőrméből készült pomponokat varrnak, díszként ruhákra, kötött sapkákra.

A Bubo az orvosi kifejezés a gyulladás miatt megnagyobbodott nyirokcsomóra az ágyékban.

Bonbon – az úgynevezett kis édességek (nyalókák, karamell) a XIX. A szó a francia nyelvből érkezett hozzánk.

A Bonbon -t patchwork paplannak is nevezik egy gyermek számára, amelyet kis kerek párnákból varrtak, amelyek poliészterrel vagy más puha töltőanyaggal vannak töltve..

Miért csinálnak pom-pomot egy kalapon?

A huszadik század közepén. a kedvenc csapataik színeire festett pom-poms népszerűségre tett szert az angol futballrajongók körében. Síelők kalapján is találkoztak. Ekkor már rég elvesztették eredeti jelentőségüket katonai jelvényként, csak a hagyományos tengeri csúcs nélküli sapkákon maradtak. Kicsit később az élénkpiros ékszerek a híres divattervező, Jean-Paul Gaultier stílusának egyik szerves elemévé váltak, aki gyűjteményei értékesítéséből származó bevételek jelentős részét jótékony célokra fordította..

A kalapban

Most ez csak egy dekoráció, amely nem hordoz semmit. Az ilyen díszítés színe a kupakon szintén nem játszik szerepet. A sapkák gyártói általában ilyen díszítést készítenek a varratnál..

Miért divatosak a pomponos kalapok?

Az ilyen díszítésű kalapok nagyon jól néznek ki, ezért az ilyen kalapok divatosak. Ezenkívül a pompon lehet kicsi vagy nagy..

Vannak olyan kalapok, amelyek sok pom pomot tartalmaznak, és amelyek szintén népszerűek. A legtöbb esetben ezeket a kalapokat gyermekeknek és serdülőknek vásárolják. A legtöbb felnőtt úgy véli, hogy az ilyen kalapok gyermekeknek valók, és nem olyan gyakran látni egy felnőttet, aki ilyen díszű kalapot visel..

Tippek kezdőknek

Nem nehéz eredeti lágy gömböket létrehozni, de a cél az ügyesség és a pompa lesz. Ha csak így szeretné létrehozni őket, több kritériumra kell támaszkodnia:

 • A porózus, sűrű szál segít teljesebbé tenni a gömböt..
 • Az árnyalatot nem kell a kalap fő színéhez igazítani. A kontraszt növeli a vidámságot
 • mindennapi megjelenés.
 • A gyors és pontos vágás érdekében az ollókat a lehető legnagyobb mértékben élezni kell
 • egyenletesen sima gömb.
 • Jobb menettel rögzíteni az elemet, így a lehető legtovább megtartja alakját.
 • Eredeti megjelenése hosszú ideig tart, éppen az ilyen visszatartás miatt..
 • Ha a terméket mintával tervezték, vagy teljesen többszínű, akkor jobb, ha előre kinyomtatja az elrendezést
 • és támaszkodjon rá, miközben a szálat egyetlen egésszé gyűjti össze.

Összefoglalva, ezek nem olyan tippek, mint “hogyan lehet pom-pomokat készíteni szálakból saját kezével”. Inkább segítség a kezdőknek, mielőtt elkezdenék:

 • Ennek az elemnek a gyártásához jobb sűrű fonalat választani, így a pompon buja és terjedelmesebb lesz. A színt a legjobban úgy választhatja meg, hogy illeszkedjen a teljes termékhez, vagy játszhat kontrasztban.
 • Bármelyik gyártási módszert is választja, a mintákra továbbra is szükség lesz – gyűrűk, négyzetek, patkók.
 • Az ollót élezni kell, segítenek a pompon méltóságteljes elrendezésében.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Tippek fonal pom poms készítéséhez

Ezeknek a gyönyörű eredeti golyóknak a létrehozásához ismernie kell gyártásuk titkait. Ez segít a megfelelő formájú, kanyargós termékek készítésében:

 • Jobb, ha sűrű, porózus fonalat választ, ez segít az elem csodálatosabbá és szebbé tételében. A szín lehet a díszítendő termék hangja, vagy kontrasztos árnyalatú.
 • A választott gyártási módszertől függően mintákra lesz szüksége kör, négyzet vagy patkó alakú labda készítéséhez..
 • A kreatív folyamat elengedhetetlen eszköze az olló, amelynek a lehető legélesebbnek kell lennie. Ez segít abban, hogy a termék tökéletes formát kapjon..
 • Minden elemet menetekkel kell rögzíteni, hogy megtartsa alakját, és a termék hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését..
 • Ha mintával vagy sokszínű terméket szeretne létrehozni, ki kell nyomtatnia egy képet a mintáról, és rá kell összpontosítania, tekercselő fonalat.

Ami szükséges

Ez a cikk leírja a leggyakoribb és legegyszerűbb módszereket bubo készítésére a kalap szálaiból. A pompom kialakításának elve minden módszerre ugyanaz, csak a munka módja és a felhasznált anyagok különböznek.

Abszolút bármilyen fonalat vehet fel, hogy bolyhos dekorációt hozzon létre. Természetesen, ha szükséges, hogy az anyag színe és textúrája megfeleljen a kalap kötéséhez használt anyagnak, akkor ezt a szálat kell venni. Pénzmegtakarítás vagy dekoratív hatás érdekében azonban teljesen más anyagból készíthet pomponot..

Mielőtt bubót készítene egy kalaphoz, át kell gondolnia annak színét és méretét. A kalapok, amelyeken egy nagy buborék található a fej tetején, rendkívül vonzónak tűnnek, de sok termék (különösen gyermekek számára) több apró elem elhelyezését is lehetővé teszi.

Mesterkurzust kínálunk "Hogyan készítsünk bubot". Ehhez szükség lesz:

 • fonal;
 • vastag karton;
 • olló;
 • kötőtű (vagy csak tágra nyílt szemmel).

Eszközök és anyagok

Gyönyörű, egyenletes és vonzó golyók létrehozásához olvassa el néhány titkot az elkészítésükhöz. Cselekedeteinek helyes lebonyolítása segíti a munkát, megszünteti a felesleges stresszt kudarcok esetén.

Tehát hogyan lehet fonalból pom-pomot készíteni egy kalaphoz? Először is meg kell szereznie az összes szükséges anyagot és szerszámot..

A legfontosabb természetesen a fonal kiválasztása. Jobb, ha sűrű, porózus és terjedelmes – ez adja a pompom légiességét és térfogatát.

Az árnyékot a termék színe alapján kell kiválasztani, megfelelni.

A munka mintája közvetlenül függ a létrehozás módjától – lehet gyűrű, négyzet, patkó, vastag kartonból vágva.

Természetesen az olló élessége nagyon fontos – nem vágja le a vastag szálrétegeket tompa szálakkal..

sokszínű pompon létrehozása

A pompon rögzítéséhez használt cérnának másnak kell lennie, sokkal erősebbnek, mint az alapfonal. Rajtuk múlik, hogyan rögzíti a pompont. A gyengén meghúzott közepe nem teszi lehetővé, hogy egyenletes legyen, a szálak kiesnek, és a termék nagyon gyorsan elveszíti alakját.

A mintákhoz vastag kartonra is szüksége lesz..

Fenyőtű vagy horgolótű – a tekercselő szál meghúzásához.

Szekvenálás

hogyan lehet bubot készíteni egy kalap szálaiból

A pom-poms létrehozásának leggyakoribb módja a fonal feltekerése a karton körök köré. Ezt nem nehéz megtenni..

 1. Mielőtt bubót készítene egy kalapon, rajzoljon egy kört a kartonra, amelynek mérete 25-30% -kal legyen nagyobb, mint a pompon tervezett átmérője. A helyes kör megszerzéséhez használjon iránytűt vagy karikázza meg a megfelelő alakú tárgyat.
 2. Rajzoljon egy kisebbet a nagy kör belsejébe. Ügyeljen a két kör középpontjának összehasonlítására, különben a termék aszimmetrikus lesz. Ne feledje, hogy minél szélesebb a belső kör, annál teljesebb lesz a pompon. Ha azonban a lyuk túl széles, a termék alakja ovális lesz..
 3. Vágjon ki egy kört két példányban.
 4. Összehasonlítva két azonos karton részt, elkezdjük fonalat tekerni körülöttük. A kényelem érdekében bemetszést végezhet a belső körhöz. A szálat egyenletesen kell feltekerni, elkerülve a túlzott tömörödés vagy kopasz foltok kialakulását.
 5. Ezeket a lépéseket addig kell folytatni, amíg a belső kör teljesen meg nem telik fonalral. Ha nehéz lesz feltekerni, tűvel folytathatja a töltést..
 6. Óvatosan vágjuk le a sebszálakat. Ehhez tegye az olló hegyét minden fonalréteg alá két kartonrész között, és vágja le a kerület mentén.
 7. A pompon most úgy néz ki, mint egy csomó rövid szál, közepén kartonpapírral. Kicsit terítse szét a köröket különböző irányokba, és erősen kösse össze a szegmenseket egy erős szállal.

Ez az egész algoritmus, amely leírja, hogyan lehet bubot készíteni a szálakból a kalapba. Vágja le a kész díszítést minden oldalról, megadva a kívánt formát, és rögzítse a kötött termékre.

A folyamat jellemzői

Ha több színű fonalat használ, ne feledje, hogy az utolsó becsomagolt rétegek alkotják a pompon közepét. Ezért a leírás, hogyan lehet bubot készíteni egy kalapon, több szín egyenletes eloszlásával, váltakozó rétegekből fog állni.

Alternatív megoldásként ugyanazt a módszert alkalmazhatja, amellyel a pompon készült a fenti képen: két színű szálak összekapcsolása kartonra tekercseléskor és melange hatás elérése.

Vastag fonal használatával gyorsabb lesz a dekoráció és bolyhosabb lesz..

Előkészítő szakasz

A pompon létrehozása előtt először ki kell választania és elő kell készítenie az anyagot.

Szőrme válogatás

A zokniban a mesterséges és a természetes szőr nem sokban különbözik egymástól, de ennek ellenére érdemes megismerni mindegyik néhány jellemzőjét a helyes választás érdekében..

A műszőrme jellemzői:

 • könnyebb vele dolgozni, mint a természetes;
 • könnyebb ápolni, gyakran akár mosógépben is mosható;

A természetes szőrme jellemzői:

 • a természetes szőrmék közül a vidrát, a sable -et és a nyércöt tartják a legtartósabbnak, és a nyúlszőrzet kopik a leggyorsabban;
 • a nyérc- és rókaszőrökkel lesz a legegyszerűbb dolgozni, hajlékonyak, vékony bőrűek (az alap, amelyre a bundát rögzítik), és a szőrzet nem túl hosszú, ezért nem zavarja a munkát.

Tanács! Annak ellenőrzéséhez, hogy a szőrzet mennyire jó minőségű, akár természetes, akár mesterséges, futtassa a kezét, mintha fésülné az ujjait. Minél több bogyó marad a kezeden egy ilyen művelet után, annál rosszabb minőségű szőrzet tesztelt..

Természetes szőrzet mosása és szárítása

Az új szőrmét nem kell mosni, de ha úgy dönt, hogy például egy régi bundából származó darabot használ, akkor a mosás az előkészítés szükséges szakasza.

Ehhez egy speciális eszköz a szőrme mosására alkalmas, vagy olyan megoldás, amelyet saját maga készíthet. Ehhez szüksége lesz:

 • mosópor – 5 g,
 • ammónia – 5 g,
 • só – 15 g,
 • szóda – 10 g.

Keverjük össze az összes hozzávalót, és oldjuk fel 1 liter szobahőmérsékletű vízben. Ezután óvatosan vigye fel az oldatot a szőrzet és a hús teljes felületére puha kefével, masszírozza 1 percig, majd alaposan öblítse le folyó víz alatt.

Jegyzet! A szőrzetnek természetes módon, szobahőmérsékleten kell megszáradnia. Lehetetlen szárítani hajszárítóval vagy akkumulátorral, mivel kiszáradhat, és a hús “összezsugorodik” a magas hőmérséklettől, és a vágás helyrehozhatatlanul megsérül.

Festmény

Ha a régi szőrzet frissítést igényel, vagy nem elégedett az új árnyékával, festheti. Ez egy speciális festék segítségével történik, amely megtalálható a szaküzletekben, vagy hagyományos hajfestékkel..

Szőrmefestés: előtte és utána

A festék használata előtt próbálja ki egy kis darabon. A meglepetések elkerülése érdekében, ha a kapott szín nem az, amire számított

A színezés néhány lépésben történik:

 1. A húst glicerinnel, vazelinnel vagy más zsíros krémmel kezelje, hogy közben ne száradjon ki..
 2. Festjük a szőrzetet a kiválasztott festékre vonatkozó utasítások szerint.
 3. Öblítse le jól folyó víz alatt, majd tegye meleg ecetes oldatba (1 liter vízhez használjon 1 evőkanál ecetet) az eredmény megszilárdításához.
 4. Most kezelje újra a húst az első lépésben használt krémmel, majd a gombokkal rögzítse a szőrzetet bármilyen kemény felülethez, és hagyja megszáradni. Így nem zsugorodik a szárítási folyamat során..

Annak érdekében, hogy a szőr puhább és hidratáltabb legyen, a festési szakasz és az ecetes öblítés között bármilyen hajbalzsammal kezelheti..

Videó: hogyan kell festeni a bundát otthon

Hogyan lehet pompát készíteni a szőrből?

Nézzük meg azokat az anyagokat, amelyekből pompon készülhet. Ha fánkot szeretne készíteni természetes szőrből, akkor ügyeljen arra, hogy az üres szárnyon lévő bolyhok ne jöjjenek ki. Ellenkező esetben szégyen lesz, időt fog szánni az elkészítésére, és a szépség bubója egy idő után kopottá válik. És ruháit laza halom borítja. Egyetértek, ez kellemetlen! Ezért nagyon óvatosan rángassa a bundát, ügyeljen arra, hogy ne másszon fel. Ellenkező esetben ne vegyen ilyen bundát.

A pomponok mindenféle szőrből készülnek: róka, sarki róka, ezüst róka, nyérc, nyúl, mosómedve, muton … – ami kéznél van.

A műszőrméből gyönyörű gerinceket is nyernek. Nincsenek vele problémák. Nem illeszkedik, könnyen mosható, mosás közben nem kell lecsatolni. Természetesen a természetes szőrből készült pom-pom gazdagabbnak tűnik, de a műszőrme gyártásának modern technológiái mára jelentősen fejlődtek, és az ilyen anyagok választéka nagyon nagy..

Hogyan készítsünk prémes pompont?

Találjuk ki lépésről lépésre. Mesterkurzus.

Hogyan készítsünk pomponot

– Vágjon egy kört egy szőrméből. Az átmérő kétszerese legyen a kész bomba méretének. Például egy közepes méretű bubóhoz készítsen egy 8 cm átmérőjű kört.

– Erővel vagy vastag cigánytűvel erős szállal (lavszánnal vagy nejlonnal) a szélén varrjuk az egész kört öltésekkel 0,5-1 cm távolságban.

– Nem szakítjuk meg a fonalat!

– A töltőanyagot a pomponba kell tolni a hangerő érdekében. Ez lehet vatta, szintetikus télálló, holofiber. A vatta nehezebb, jobb, ha szintetikus téliesítőt vagy holofiber -t vesz.

– A töltőanyagot (olyan mennyiségben, hogy kitöltse a pompom belsejét) a szőrme közepére tesszük, és úgy húzzuk a cérnára, hogy a szintetikus télvédő a pompon belsejében legyen.

– Ha teljesen meghúzta, rögzítse a cérnát, és ha szükséges, varrja le a maradék lyukat.

– Rázza fel és szöszölje le a pompomot.

Szőrpompont készítettél! Hurrá!

DIY szőrme pompon

 1. Pompon készítése

  Vegyünk egy darab szőrt, és egy irodai kés segítségével vágjunk ki belőle egy kör alakú nyersdarabot. Mérete bármilyen lehet. Ne felejtse el ezt a rossz oldalról megtenni..

 2. Vegyünk egy vastag tűt, és fűzzünk át rajta egy erős szálat. Most meg kell varrni a szőrme üres. Ehhez fektesse rossz oldallal felfelé, és varrjon nagy öltéseket a szélére, ügyelve arra, hogy ne érje el a szőrzetet. A szál végeit sem a munka elején, sem a végén nem szabad rögzíteni..
 3. Most szüksége van egy szintetikus télvédőre, hogy hangerőt adjon a termékhez. Vágja le a szükséges mennyiségű párnázó poliésztert, és kösse össze szalaggal, és hogy később a pompon a kalaphoz rögzíthető legyen, ne vágja le a szalag végeit.
 4. Húzza meg kissé a munkadarab vágásához használt meneteket, és helyezze be a töltőanyagot. Ezután húzza szorosan a szálakat, és kösse össze őket a szalaggal egy erős csomóhoz..

Egy finom és bolyhos szőrme pom-pom készen áll, varrhatja kedvenc kalapjára!

Szőrme pom-pom hosszú halommal

A hosszú halom egyrészt sokkal könnyebbé teszi a munkát, másrészt meghozza saját nehézségeit is.

Például az előnyök az, hogy nem kell tökéletes kör alakú mintát vágni – itt minden el lesz rejtve a szőr alatt.

Vágja ki szikével vagy speciális késsel, mivel az ollókések könnyen tönkretehetik a bolyhokat. Vágja fára vagy műanyagra, elkerülve a bútorok károsodását.

Jobb, ha egy töltőanyagot szalaggal köt össze a pompon színében – ez nem teszi lehetővé, hogy beleesjen a meghúzott szálba.

varrja a szélét nagy öltésekkel

Miután mindent meghúztak és több csomóval megkötöztek, a szalag eltávolítható. De néha marad a pompon rögzítése a kívánt helyre..

A hosszú szőrszálak beleakadhatnak a szálba, és megzavarhatják, vagy akár el is szakíthatják. Nagyon alaposan ellenőrizze – a csúnyán befelé hajló szőr és a kiálló szálak, még ha árnyékban is megfelelőek, rettenetesen hanyagnak tűnnek!

Szőrme pompom

Jó, ha van egy nagy bunda szőr, és ha csak nyír, és még azok is keskeny vagy szabálytalan alakúak? Hogyan készítsünk prémes pom-pomot egy kalaphoz ebben az esetben?

Ha több apró darab van, egyszerűen varrja őket téglalap alakú ruhába szőrös öltésekkel. Ezután már ebből lesz lehetőség pompon készítésére a fenti technika alkalmazásával..

A szőrmecsíkból készült pom-pom a következőképpen készíthető: tekerje fel spirálban és varrja le, kerek darabot kapva. Az események további menete ugyanaz, mint korábban..

Hogyan készítsünk levehető pom-pom-ot egy kalaphoz?

Levehető pom-pom

Otthon kétféleképpen készíthet kivehető szőrbubot:

1. Biztonsági csap segítségével. Csak tegye össze a kalapot és a balabushkát.

2. A boltban értékesített nagy gomb használatával. A gomb egyik részét a pom-pomhoz, a másikat a sapka tetejéhez rögzíti. Minél nagyobb a gomb, annál szebb és megbízhatóbb lesz a pompon a kupakon.

Ha még mindig kérdései vannak a szőrme pompon készítésével kapcsolatban, nézze meg a részletes videó mesterkurzust:

Gyakran a nőket érdekli, hogyan kell mosni a régi bőrt? Ehhez szüksége lesz:

– 1 teáskanál sampon;

– 1 teáskanál só;

– 1,5-2 teáskanál szódabikarbóna;

– 1 liter víz.

Keverje össze az összes összetevőt, és ecsettel vigye fel a halomra, terítse a halom irányába, és öblítse le langyos tiszta vízzel, ügyelve arra, hogy a bőr ne legyen nedves. Szárítsa vízszintes helyzetben az akkumulátortól távol. Érdemes mosni, ha régi darabból vagy festett szőrből készül. A munkadarab vasalása nem éri meg, de ha valóban szükség van rá, akkor azt a hús oldaláról kell elvégezni, bekapcsolva a gőzt.

Hogyan kell festeni a szőrzetet? Bármilyen hajfesték ammóniával.

Hol máshol alkalmazhatja a pompók készítésének készségét?

Aranyos kulcstartót készíthet. Ez most nagyon divatos. Egy ilyen egyszerű és aranyos kiegészítővel varázsát és kedvét adja hozzá. Tőlük szó szerint ne vegye le a szemét!

Kulcstartó pompon

Táska pompon

Azok pedig, akik nem félnek valami grandiózusabb dolog mellett dönteni, elegáns kendőt készíthetnek prémes pom-pomból..

Pom-pom köpeny

Videó: hogyan készítsünk prémes pompont saját kezűleg

Műszőrme pom poms

Egy ilyen termék nem olyan gazdag megjelenésű, de az ilyen pompomokra is nagy a kereslet. A műszőrmével sokkal könnyebb dolgozni, és megfizethetőbb. Mosógépben is mosható.

műszőrme minta

A leíráshoz hasonlóan cselekszik, természetes szőrmére alkalmas. A vágáshoz vegyen ollót, vágja le a tippekkel, elkerülve a halom érintését.

A cérna nem a legerősebb, elég gyakori a varráshoz.

A termékkel való mosás megengedett, ezért mesterséges alkatrészeket közvetlenül hozzá varrnak.

Szőrpompó … Hogyan készítsük el, kitaláltuk. És mi lesz – természetes vagy mesterséges, nagy vagy kicsi – maga dönti el!

Pontokat készítünk szálakból saját kezünkkel lépésről lépésre karton kör sablon alapján

A pompon elkészítéséhez a következő anyagokra lesz szüksége:

 • Szálak;
 • Tű (célszerű nagyot venni nagy szemmel, a rugalmas szalag befűzésére szolgáló tű tökéletes);
 • Karton (sablonokhoz).

Először is sablonokat kell készítenie a jövőbeli termékhez. Két egyforma kartonkört kell előkészíteni, majd a közepébe vágni egy magot úgy, hogy a perem szélessége és a jövőben a pompom sugara megközelítőleg 0,5-0,7 cm legyen..

Fűzzük be a tűt, lehet két rétegben. Két üres lapot alkalmazunk egymásra, és elkezdjük csomagolni a papírlapokat szálakkal. A szál nem lehet túl szoros, de nem is lóghat. Egy rétegbe csomagoljuk, majd a következőbe, amíg el nem fogy a cérna. Annyi réteget készítünk, hogy ez elég egy buja pomponhoz. Különböző színű rétegeket készíthet, ezért a pompon színes lesz. Menetcsere során a befejezettet nem szabad a munkadarabról nullára vágni, a jövőben a menetek felesleges hosszúságát levágják.

Folytatjuk a menetek feltekercselését, amíg a munkadarabon található szálak szükséges sűrűsége érezhető. Töltsük meg a nyersdarabot szálakkal, amíg a kör üres középpontja teljesen be nem záródik, akkor a pompon biztosan feszes és sűrű lesz, ami bolyhos.

A következő lépés a szálak vágása a kör pereme mentén a kartonpapírok között. Egyenletesen vágunk, hogy a szálak hossza azonos legyen. Valószínűleg nem tudja azonnal elvágni az összes húrt, fokozatosan csináljuk, és akkor kap egy ilyen pompás nyersdarabot.

Most elkezdjük rögzíteni a pom-pomot. Kicsit meg kell mozgatni a kartonpapírt, és a közepét cérnával kötni kell a papír blankok közé. A lényeg, hogy ne mozdulj el a közepétől. Ezután a sablonok eltávolíthatók. Vágjuk őket, és óvatosan húzzuk ki őket. A pompon szinte kész, de kerülete nem egyenletes. A szálak hosszát ollóval vágjuk le. Jobb egy kicsit megragadni, hogy ne hirtelen vágja le a felesleget. Olyan csodálatos pomponot kapunk.

Hogyan készítsünk pom-pom fonalból saját kezűleg

Egy ilyen bubo elkészítéséhez csak fonalra és ollóra van szüksége..

 1. Tekerje a szálat elég vastag réteggel a bal kezének négy ujjára (lásd a fotót).
 2. Óvatosan távolítsa el a tekercset a bal kezéről.
 3. Ujjaival középen tartva mérjen 20-25 cm cérnát, és ollóval vágja le a labdáról.
 4. Tekerje ezt a szálat többször a tekercselés közepére, és kösse össze egy csomóval egy léghurokkal..
 5. Két hurok van, amelyeket ollóval kell középen vágni..
 6. Most szöszi a szálak végeit úgy, hogy labdát kapjon.

Minél tekergősebb, annál bolyhosabb és terjedelmesebb lesz a labdád..

Hogyan készítsünk egy gyönyörű fonalpompont

És ezzel a módszerrel göndör buborékokat formálhat mintával. Először próbálja citrom alakúra készíteni..

 1. Készítsen két patkó alakú üres lapot kartonból.
 2. Használjon fehér és sárga fonalat, valamint a képen látható tekercselési mintát..
 3. Vágja el a szálakat az orsó végén, és kössön csomót az orsó alsó hajtásán egy további szállal..
 4. Most eltávolíthatja a kartonpapírokat és szöszölheti a szálakat.

Hogyan készítsünk bolyhos fonalpompont

Ez a gyártási lehetőség klasszikus, és további eszközöket igényel..

 1. Vágjon két 2-2,5 cm széles gyűrűt vékony kartonpapírból.
 2. Készítse elő a menetvágást 1 méterig.
 3. Helyezze ujját a cérna végére a kartongyűrűkre, és tekerje be vele a karton teljes kerületét. A tekercselés legyen sűrű és többrétegű, mint a fotón..
 4. Vágja el az összes szálat a gyűrű külső oldalán..
 5. Fűzzön egy további, legfeljebb 1 méter hosszú szálat két kartongyűrű közé, majd távolítsa el őket.
 6. A szálak végeit kézzel szöszmötözzük, és labdát formálunk.

Hogyan készítsünk pomponot a szálakból

1. lépés

Vágjon ki két gyűrűt a kartonból. A külső sugár 3 cm, a belső sugár 1,5 cm. Vásároljon iránytűt (kényelmesebb a „kecskeláb” használata), tanítsa meg gyermekét ennek a hasznos eszköznek a használatához, és egyúttal magyarázza el, hogyan egy kör eltér az átmérőjétől.

2. lépés

A gyapjút 4-8 szálra vágjuk, körülbelül 2 méter hosszúak

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

3. lépés

Két kartongyűrűt összekapcsolunk. Egyik kezünkkel határozottan fogjuk a cérna elejét, a másikkal pedig szorosan körbe kezdjük a gyűrűt.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Először rögzítheti a szálakat a gyűrűhöz egy hurokkal. Hajtsa félbe a szálakat, és helyezze be a gyűrű lyukaiba. Húzza át a szabad végeket a kialakított hurkon, és húzza meg.

Lásd még: DIY kirakós tartó

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

4. LÉPÉS

Feltekerjük a szálat a gyűrű köré. Kényelmes horgolótű segítségével húzza át a szálat a lyukon. Addig tekerjük a szálakat, amíg a lyuk bezáródik. Minél kanyargósabb, annál pompásabb a pompon.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

5. lépés

Ollóval vágja le a szálakat a gyűrűk külső széle mentén.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

6. lépés

A gyűrűket kissé szétterítjük, és a pompomot egy szállal kötjük össze. Kényelmes a kötözéshez szükséges cérnát többször is a pompon körül tekerni, majd megkötni.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

7. lépés

Távolítsuk el a gyűrűket, rázzuk fel a pompomot, hogy a szálak felpuhuljanak. Ha szükséges, vágja le ollóval..

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Pompom kész.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk színes pompont

Többszínű pompom készítéséhez több, egymáshoz illő színű szálat kell összegyűjtenie a zsákban. Akkor ugyanúgy csináljuk, mint egy rendes pompon..

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Pompom, különböző színű felekből

A gyűrű egyik részét feltekerjük egy színű szállal, a másikat más színű szállal.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Pompom más színű foltgal

Tekerjen egy darab cérnát alternatív színben a gyűrű köré.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Ezután továbbvisszük a fő színt és a szelet, a végére, lezárva a tekercselést az első szálról.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Kis pompon a villán

Feltekerjük a szálakat a villára. Több szál is feltekerhető, mint a fotón látható.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Ezután kötjük fel a tekercselést, fűzzük be a szálat a villa középső fogai közé. Kötés előtt tekerje be néhányszor – ekkor a csomó nem mászik a keze alá.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Kiegyenesítjük a pompomot, ha szükséges, pihegetjük, majd metszjük. És kész a kis pompon.

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Élvezze kreativitását szál pomponokkal.

Kisebb pomponok

Amint fentebb említettük, a kis és közepes buborékokat szinte ugyanúgy végzik, mint a nagyokat. Ellentétben a fonal feltekercselésének módszerével a kartonrészeken, ujjak segítségével kialakított fordulatok használhatók..

hogyan lehet pompom bubot készíteni egy kalapon

Amint a fotón látható, a szálat páros számú (két vagy négy) ujj köré tekerik. Ezután erős nyakkendővel elfogják a közepét, és eltávolítják a kapott hurkokat.

A következő lépésben minden oldalról vágni és vágni kell őket. Mielőtt ezzel a módszerrel kalapon pompomot (bubot) készítene, szem előtt kell tartani, hogy viszonylag drága. A kapott szálszegmensek nagyon különböző hosszúságúak, és jelentősen le kell rövidíteni őket. A kétségtelen plusz azonban a kész pompon térfogata..

Egyszerű ecsetek

A bolyhos bojt kiváló pompompárt alkot. Semmi sem egyszerűbb, mint fonalból ecsetet kötni, különösen azok számára, akik már megtanulták a pom-pom készítését..

hogyan lehet pomponokat készíteni fonalból

Ezt a következőképpen teheti meg:

 1. Tekerjen néhány tíz vagy száz hurkot bármilyen megfelelő sablonra: kartoncsíkként, könyvként, tenyérként szolgálhat.
 2. Távolítsa el a munkadarabot.
 3. Most fűzzön egy szálat a kapott gyűrűbe, és az egyik oldalát szorosan kösse össze vele..
 4. Vágja el a fonalat pontosan a nyakkendővel szemben.
 5. Hajtsa félbe az egészet úgy, hogy a vágott vége alul, a derék pedig felül legyen..
 6. Ismét kösse össze a bojtot, ezúttal csak az első nyakkendő alatt. A hajtogatott szálak kötegben gyűljenek össze, a tetején egyfajta kövér golyó képződik.
 7. Vágja le a kapott ecset végeit.

A bombákhoz hasonlóan a puha kefék is alkalmasak ruhák és belső terek díszítésére..

gyorsan

Alternatív módszerek bubók létrehozására

Ha villát használ feltekercselni a fonalat, nagyon kicsi pompomokat készíthet. Ez a módszer gyors és egyszerű, mivel a kapott fordulatok majdnem azonos méretűek lesznek..

Nagyszámú azonos elem elkészítéséhez használhat olyan módszert, amelyet az alábbi kép tökéletesen illusztrál.

hogyan lehet bubot készíteni egy kalapon

A pom-pomshoz választott fonalat egy felfordított szék lába köré tekerjük, több helyen megkötjük és egymás után levágjuk. A kész ékszerek mennyisége a feltekercselt rétegek számától függ.

mesterkurzus a bubo készítéséről

A pom-poms használata nem korlátozódik a kalapok varrására. Széles körben használják ujjatlanok, sálak, pulóverek díszítésére, puha játékok vagy belső tárgyak készítésére. A Bubo szőnyegek nagyon eredetiek.

Fénykép egy pom-pom szálakból saját kezűleg

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Hogyan készítsünk pom-pomot szőrből, fonalból vagy cérnából készült kalaphoz-mesterkurzus a pom-pom kötéséről, fotó és videó utasítások

Ajánlások

A két színű szálak összekapcsolása tekercseléskor segít a melange hatás elérésében..

Vegyük a kötésre alkalmatlan maradékot: így nemcsak az anyag selejtezésére lesz lehetőség, hanem a szín változatosságára is. Óvatos tekercseléssel több viszonylag rövid szakasz kombinálható.

Használjon vastag fonalat: ez lehetővé teszi, hogy hamarabb elvégezze a munkát, és a dekoráció terjedelmesebb és sűrűbb lesz..

Az extra bolyhosság érdekében fésülje át a terméket egy speciális állati fésűvel: minden szál különálló vékony szálakká válik szét.

bomba

Videó a mesterkurzus leckéivel

Válogatott videókat kínálunk mesterkurzus leckékkel, amelyek megmutatják, hogyan készítheti el gyorsan a fonalat..

 • Ebben a videó bemutatóban megtanulhatja, hogyan készítsen nagy és terjedelmes fonalpompont..

 • Ha nem tudja, hogyan lehet gyönyörű fonalból pompát készíteni egy kalaphoz, akkor nézze meg ezt a rövid videót.

 • Videó arról, hogyan lehet ötféle módon pompon-fonalat készíteni.

 • Ebben a videó bemutatóban megtanulhat egy másik módot egy terjedelmes pompon létrehozására.

 • Videó bemutató arról, hogyan lehet gyorsan készíteni egy pomponot egy kézzel.

 • Videó arról, hogyan lehet pom-pom készíteni egy villás alakú kész műanyag sablon segítségével.

 • Ha már megtanulta, hogyan lehet pomponokat készíteni különböző módokon, akkor mesterkurzust kínálunk a kockák készítéséhez..

 • Ez a videó pedig egy példát mutat be egy szőnyeg szövéséről többszínű pompomból, amely egy gyermek hálószobáját, egy fürdőszobát és egy nappalit díszíthet..

 • Ez a mesterkurzus senkit sem hagy közömbösen, mert segítségével megtanulhatja, hogyan lehet fényes és eredeti pomponokat készíteni gyümölcsök és bogyók formájában.

 • Ebben a videóban megtudhatja, hogyan kell formálni egy koala pom-pom-ot, amelyet a kisgyermekek értékelni fognak..

Ha szereti a kötést, akkor további két, a kötésről szóló videó oktatóanyagot ajánlunk figyelmébe – kötött fonalból készült termékeket -, amelyek hasznosak lesznek az Ön számára:

 • Ebben a videóban megtudhatja a kötésmintát – kötött fonalzacskókat -.

Szeretnénk megosztani veletek még egy hasznos információt, amely az alpaka gyapjúfonalról szól. Egyébként a belőle származó pom-pomok különösen szépek és bolyhosak..

Reméljük, hogy ezek a készségek mindenképpen hasznosak lesznek a kötött termékek létrehozásakor. És ha megmutatja fantáziáját, nagyon kreatív dolgokat készíthet a pom-poms-ból. Talán ismersz más módszereket a pom-poms létrehozására, majd ossza meg őket megjegyzésekben..