Házi magvak hegesedése - fotó és videó

Fel akarja gyorsítani a magvak csírázását? Akkor próbálj költeni a magvak hegesedése otthon. Ez a folyamat lehetővé teszi a magvak sokkal gyorsabb csírázását, mint a természetben, valamint az üres és gyenge magvak eldobását..

A „csináld magad” hegesedés elvégezhető a magokra gyakorolt ​​kémiai, termikus és mechanikai hatásokkal. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell megfelelően károsítani a különböző növények magjának felső héját..

Milyen magvakhoz szükséges a szikkasztás

A sűrű héjú magok, például szilva, őszibarack, csipkebogyó, kökény, madárcseresznye, viburnum, pisztácia, kutyafa, megkötést igényelnek a gyorsabb csírázáshoz..

Olvassa el még: Hogyan merüljön káposzta otthon

Nagy magvak esetén a mechanikus opció megfelelő. Ebben az esetben a héjat óvatosan rátolják, vagy keskeny késsel vagy fürttel vágják le. Fájlokat is reszelhet, vagy kaviccsal vagy durva homokkal dörzsölheti a magok környékét. Ennek eredményeként elvékonyodott területet kell kialakítani, de nem lyukat..

A magvak hegesedése lásd a fényképen, hogyan kell elvégezni

A lychnis, a cannes és a gypsophila esetében a héj egyszerűen összetörhető. Ez lehetővé teszi a nedvesség és az oxigén behatolását, és felgyorsítja a növények növekedési folyamatát. A hüvelyesek, a ricinusolaj növények és a pelargonium sok fajtáját csiszolópapírral dolgozzák fel a réteg csökkentése érdekében.

A lychnis, a cannes és a gypsophila esetében a héj egyszerűen összetörhető. Ez lehetővé teszi a nedvesség és az oxigén behatolását, és felgyorsítja a növények növekedési folyamatát.Skarifikáció csiszolópapírral. Rendszer

A csillagfürt, az édesborsó, az akonit gyorsabban csírázik, miután forrásban lévő vízzel leforrázta őket. Ezután egy napig hideg víztartályba helyezik őket..

A csillagfürt, az édesborsó, az akonit gyorsabban csírázik, miután forrásban lévő vízzel leforrázta őket. Ezután egy tartályba helyezik őket

A galagonya, a Gleditsia és a cannes -i magokat pamutruhába helyezzük, és forrásban lévő vízbe mártjuk, majd eltávolítjuk és jeges vízbe merítjük. Az eljárás időtartama nem haladhatja meg a fél percet. És a vízforralás folyamata – jég megismétlődik, amíg a magok mérete meg nem nő.

A csillagfürt, az édesborsó, az akonit gyorsabban csírázik, miután forrásban lévő vízzel leforrázta őket. Ezután egy napig hideg víztartályba helyezik őket.Skarifikáció otthon

A kankalin és az Aquilegia jól csíráznak, miután hideg vízben áztatják magjaikat. A tartály tizenkét órán át áll melegben, és ugyanannyi ideig hidegben. Ez a folyamat egy hétig tart, amíg a magok fel nem robbannak és nem kezdenek kikelni..

A magvak kémiai hegesedése

A magokra gyakorolt ​​kémiai hatás érdekében kénsav vagy sósav 3% -os oldatát veszik.

A kénsavval vagy sósavval történő hígítást ritkán és nagy körültekintéssel végzik. Az edényeket zománcozott bevonattal vagy üveggel látják el. A vizet öntik, és savat fecskendeznek bele. A magokat ebben az oldatban legfeljebb tizenkét órán keresztül tartják, majd folyó vízzel mossák..

A magokra gyakorolt ​​kémiai hatás érdekében kénsav vagy sósav 3% -os oldatát veszik. Skarifikáció kénsavval vagy sósavval,Mechanikus hegesedés

Ez a hatás alkalmas csipkebogyóra, cannes -ra és pálmafákra. A csipkebogyót éretlen állapotban szüretelik, és lehúzzák a pépről. A Kanna bármely opción elvégezheti a szikrázási folyamatot, az eredmény mindig pozitív.

Ez a hatás alkalmas csipkebogyóra, cannes -ra és pálmafákra. A csipkebogyót éretlen állapotban szüretelik, és lehúzzák a pépről. A Kanna bármelyik opción áteshet a szikkasztáson, az eredmény mindig pozitív.Kémiai hegesedés

Ön is termelhet mag becsapódása, vagyis tegye a magokat egy üveg folyóhomokba és rázza fel.

A magokat is befolyásolhatjákMagvetés

Nézze meg a videót: Az abutilon magvak hegesedése

A magokra gyakorolt ​​minden lehetséges hatás elősegíti a növények gyorsabb felébredését és aktiválja csírázásukat. A sebhelyesítés ártalmatlan folyamat, amelyet sok professzionális kertész használ. A jól előkészített magvak a gazdag termés kulcsa.